maanantai 26. heinäkuuta 2021

HELSINKI BIENNAALI & VALLISAARIViime viikolla kävin Helsinki Biennaalissa, joka on uusi kansainvälinen kuvataidetapahtuma. Helsinki Biennaali järjestetään kahden vuoden välein tämän vuotisen näyttelyn ollessa ensmmäinen. Tänä vuonna se on Vallisaaressa, jonne on kuljetus Vanhan kauppahallin vierestä Helsinki Biennaali rakennuksen edustalta. Hakaniemestä on myös kuljetus Vallisaareen. Itse Helsinki Biennaali on maksuton, mutta kuljetus Vallisaarelle on tietenkin maksullinen. 
Itse en ollut aiemmin käynyt Vallisaaressa, joten minulla riitti ihmeteltävää. Vallisaari on aivan Suomenlinnan vieressä ja merilinnoitus, mutta hieman erilainen paikka. Saaressa on kuljettava merkityillä reiteillä, sillä maasto on paikoin haastava ja voi olla jopa vaarallinen. Saaressa on tietenkin kahviloita, ravintoloita ja mukavasti yleisiä vessoja. Näköalat saarelta merelle on upeita ja jo sen takia siellä kannattaa käväistä. 


Helsinki Biennaalissa on mukana 41 taiteilijaa niin Suomesta kuin ulkomailta. Ensimmäisen näyttelyn nimi on Sama meri, joka muistuttaa siitä kuinka kaikki on yhteydessä kaikkeen ja siksi riippuvaisia toisistaan Itse näyttely on levittäytnyt ympäri saaren, mutta suurimman osan voi nähdä kulkemalla tietyn reitin. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan näyttelyyn etukäteen ja samoin kuin Vallisaaren sivuihin. Näin itse näyttelystä ja saaresta saa paremman käsityksen. Mukaan kannattaa varata vettä ( tai ainakin oma juomapullo, sen voi täyttää heti saarelle tultaessa ) ja jalkaan mukavat kengät, sillä kävelyä tulee vähintään 2-3 kilometriä. 
Osa Helsinki Biennaalen teoksista on ulkona ja osa esim. ruutikellareissa ja tyhjissä asunnoissa. Itse olin liikkeellä vähän huonoon aikaan eli heti puolen päivän jälkeen, jolloin oli todella ruuhkaista. Siksi en nähnyt kaikkia sisätiloissa olevia teoksia, koska niihin otettiin Koronaturvallisuuden vuoksi vain kourallinen kävijöitä sisään ja ulkopuolelle muodostui pitkät jonot. En siis jaksanut jonottaa kuumassa auringonpaisteessa, kun muutenkin riitti nähtävää myös itse saaressa.

Tämä päiväreissu oli minusta todella kiva ja ehdottomasti sekä itse Vallisaari että Helsinki Biennaali ovat näkemisen ja kokemisen arvoisia. Aikaa kannattaa varata reissua varten reilusti; lauttamatkat, kävelyreitti saaressa ja näyttelyn katsominen vievät aikaa ja jos vielä pysähtelee kuvaaman maisemia, leputtelemaan jalkojaan ja juomaan kahvia, menee reissuun helposti monta tuntia, kuten itselläni. Helsinki Biennaali on auki aina 26.9 asti, joten vielä on reilusti aikaa tutustua kansainväliseen nykytaiteeseen upessa paikassa. 

Oletko jo ehtinyt käymään Helsinki Biennaalissa ? 
Share:

2 kommenttia

  1. Wow taytyy lisata kayntilistalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä kaunis saari ja Helsinki Biennaali on kokemisen arvoinen, suosittelen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig