sunnuntai 9. joulukuuta 2018

OODI

helsinki


Helsingin uusi keskustakirjasto Oodi on muutamassa päivässä muodostunut yhdeksi kaupungin suosituimmaksi kohteeksi, eikä ihme sillä se on upea. Loistava sijainti Kansalistorilla takaa varmasti kävijämäärät jatkossakin, Oodiin on helppo tulla. Oodi on auki jokapäivä aamuvarhaisesta aina iltakymmeneen saakka.


keskustakirjasto


Itse rakastan kirjastoja ja erityisesti kirjoja notkuvia hyllyjä. Koskaan ei tiedä minkä löydön hyllyistä tekee. Kirja vie parhaimmillaan lukijansa toiseen maailmaan, herättää ajatuksia ja oivalluksia. Parhaat lukukokemukset jättävät jälkeensä vuosien ihastuksen ja kirjan päähenkilöstä tulee inhimmilinen ja tuttu. Niin ja kaikista parhaimpia kirjoja voi lukea uudestaan ja uudestaan.


helsinki


Oodi on rakennuksena kaunis ja valtavan kokoinen. Kirjaston lisäksi siellä on paljon muutakin, sillä tiloja on kolmessa kerroksessa. Ylin kolmas kerros on omistettu kirjoille ja sieltä löytyy myös lehtiä ja lautapelejä. Kolmannessa kerroksessa on myös paljon istumatiloja; sohvia, tuoleja, pöytäryhmiä ja portaita, joihin voi istahtaa kirjan tai läppärin kanssa. Tilasta löytyy myös kahvila, mikä ihana ajatus juoda kuppi kuumaa ja samalla lukea kirjaa.


helsinki

oodi

helsinki


Kolmannessa kerroksessa on jotain olohuonemaista, suuret graafikoiden ja kuvittajien suunnittelemat matot sohvineen ja nojatuleineen muodostavat lukukeitaita. Me äidin kanssa ihastuimme tuohon Minna Canthin inspiroimaan mattoon, jota sen suunnittelija  Piia Keto meille esitteli.


helsinki


Avajaispäivänä myös toinen tekemisen kerros oli auki. Nyt se suljettu ja aukeaa kävijöille 28.12. Sieltä löytyy lainattavia työhuoneita, studioita ja esimerkiksi tila, jossa on ompelukoneita sekä hiljainen huone.


helsinki


Oodin alimmassa kerroksessa on elokuvateatteri, ravintola ja lasten leikkipuisto. Näiden lisäksi paljon avointa tilaa ja kirjoen palautuspiste. Oikeastaan Oodissa on niin paljon asioita, ettei yksi juttu riitä niiden kertomiseen, joten käykäähän itse tutustumassa.


helsinki


Oletteko jo käyneet Oodissa ? Suloista sunnuntaita !


Share:

4 kommenttia

 1. Oodi näyttää upelta! Täytyy päästä pian tutustumaan siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin upea ja ihana paikka. Toivottavasti pääsette pian vierailemaan siellä :)

   Poista
 2. Kyllä kävin itsenäisyyspäivänä ja oli upea.Matkasin sinne vajaat seitsemän tuntia junalla ja jonotin vielä tunnin Amos Rexiin, niin oli arvoisensa reissu.Mahtava
  annos kulttuuria.
  -Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todellakin hienolta kulttuurimatkalta, ja ihana kuulla, että nautit molemmista paikoista. Itse en ole vielä Amos Rexiin ehtinyt.

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig