torstai 7. tammikuuta 2021

VUODEN 2020 ASUJA 3/3
Viime vuoden asujen viimeinen koostepostaus on tummasävyinen, vaikka syksyllä pukeuduinkin alkuun jopa kokovaaleissin asuihin ja uusi suosikkini beige valtasi vaatekaapin. Vuoden 2020 asujen aiemmat postaukset löytyvät täältä ja täältä.

Yllä oleva musta asu trenssin kanssa oli yksi syksyn suosikeistani. Kuvan bleseri  on ympärivuotisessa käytössä ja vuosia vanha. Todellinen klasikko siis, joka taipuu asuun kuin asuun. Tämän mustan bleiserin lisäksi minulla on kaksi muutakin mustaa bleiseriä, joista toinen on vieläkin klassisempi ja istuvampi. Se on tosin viime aikoina jäänyt kaappiin odottamaan omaa aikaansa. Kolmas musta bleiserini on villakangasta ja siinä on kuultaiset napit. Sen olen saanut jo edesmenneeltä kummitädiltäni ja tuo bleiseri on kotimaista laatutyötä Malli-Marilta. Oikea vintage aarre siis.

Tämä syksyinen koko vaalea asu oli kiva, mutta ehkä todellakin arkeen hieman liian yliampuva. Asussa oli toki mukava olla, mutta kun asun kaikki osaset olivat ylisuuria ja vaaleita, ei asu ollut käytännöllisin. Ja se on kuitenkin itselleni aika tärkeä asia. Nuo luonnonvaaleat farkut pääsevät taas keväällä käyttöön, kun ei ole pelko kuratahroista lahkeissa.
Vaaleanpunaista samettipukua käytin syksyllä paljon. Puku on todella helppo asu, jonka voi kuitenkin asustaa monin eri tavoin. Pukuunkin voi pukeutua rennosti. Käytin myös puvun takkia paljon vaaleiden alaosien kanssa sekä housuja neuleiden kanssa. Keväällä otan puvun taas uudelleen käyttöön ja saattaa se päätyä ylleni nyt talvellakin yhdessä vaikkakangastakin kanssa.

Yllä olevien kuvien vihreät takit ovat molemmat KappAhlin ja erityisesti syksyisin tykkään tuosta väristä. Armeijan vihreä on helppo yhdistää farkkuihin ja sopii loistavasti myös yhteen mustan kanssa. Näitä molempia takkeja käytin paljon arkisin työmatkoilla ja lähikaupassa käydessäni. Perus arkivaatteita, joille on aina käyttöä.

Syksyn uusia juttuja itselleni oli ihastuminen neulevaatteisiin ja beigeen. Olen aiemmin muutamia kertoja kokeillut beigeä ja en ole siitä innostunut. Niimpä oli aika yllättävää, että tänä syksynä suorastaa rakastuin beigeen. Yllä olevaa neuleasua olen käyttänyt tosi paljon niin kotona kuin vapaallakin. Pitkän ja lämpöisen takin kanssa, sillä pärjää pakkasillakin.

Nanson vaaleaa vuoretonta villakangastakkia käytin keväällä paljon vaaleiden asujen kanssa. Syksyllä yhdistin sen usein mustaan. Toimii mielestäni molempien kanssa. Miellän tämän takin kuitenkin enemmän kevät takiksi, ehkä vuorettomuudesta johtuen. Syksyllä usein tuulee ja silloin vuoreton takki ei ole kovin hyvä valinta.

Kokomustia asuja syksyyn mahtui lukemattomia ja tässä niistä kaksi. Kiireisenä arkena valitsen usein ylleni kokomustaa. Asut saattavat usein olla melko samanlaisia, vaihtelen siis vain neuletta ja housuja, mutta look on muuten sama. Se helpotttaa arkeä kummasti, kun aamulla unisena valitsee vaatteita.
Helpot ja lämpöiset neuleasut ovat tulleet jäädäkseen vaatekaappiini. Vaikka tykkään rakennella asujani, on mukavaa kun kaapista löytyy valmiita kokonaisuuksia, kuten kuvan neulepusero ja hame. Tarvittaessa nämä voi yhdistää myös muihin vaatteisiin ja esimerkiksi hametta olen käyttänyt ylisuuren luonnonvaalean neuleen kanssa ja neulepaitaa mustien housujen kanssa.
 

Minulla on todella monta takkia ja olen ehkä hieman takkihullu. Siihen on osin syynä tietysti Suomen sää, sillä täällä on pakko olla melkein aina takki päällä ja lämpötilojen vaihtelut ovat suuria. Vaikka kerrospukeutuminen on ihan kivaa, suosin silti takin valintaa lämpötilan mukaan. On myös mukavaa, kun ei tarvitse laittaa takin alle montaa kerrosta vaatteita vaan yksi neule tai paita riittää. Lisäksi takilla voi vaihdella asujen ilmettä ja pukeutua rennommin tai asiallisemmin. 


Mikä asuistani oli sinun suosikkisi ? Share:

2 kommenttia

  1. Vaaleanpunainen samettipuku on ihana! Tosi kiva puuterinen sävy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samettipuku on kyllä ihana ja rakastan juurinkin sen väriä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig