tiistai 10. marraskuuta 2020

SYKSYN SUOSIKIT


Tämän syksyisen haasteen löysin Maaritin Sopusointuja blogista. Tälläisiin kysymyspostauksiin on aina kiva tarttua, vaikka ne ovat kovin työläitä ja aikaa vieviä. Usein innostun luettuani tuttujen bloggareiden vastauksia, mutta saatan ajan puutteen vuoksi jättää tekemättä. Nyt olen lomalla, joten aikaa on. Syksy ei tosiaankaan ole oma suosikki vuodenaikani, mutta on tiettyjä asioita, joista pidän syksyssä.Syksyn lempparitekeminen ?

Kyllä se ehdottomasti liittyy muotiin ja pukeutumiseen. Ja on oikeastaan parasta syksyssä. Innostun aina uuden kauden alkaessa tai oikeastaan jo vähän etukäteen uusista trendeistä ja innostuneena selailen muotilehtiä ja sivustoja netissä. Käyn aina oman vaatekapiin läpi ja mietin onko tarvetta uusille hankinnoille. Suunnittelen myös asuja valmiiksi ideoiden pohjalta, joita olen saanut lehtiä ja nettiä selailemalla. Vaikka kesävaatteita on kurja laittaa pois, on ihanaa kaivaa bleiserit, neuleet, saappaat ja trenssit esille. No, totuuden nimissä on sanottava, että mitä pitemmälle syksyä mennään, sitä vähemmän on  intoa asujen suunnitteluun ja usein ylle päätyy ne kaikkein mukavimmat ja lämpöisimmät asut.


Syksyn hiustyyli ?

Tänä syksynä se on ollut pikanuttura niskassa. Töissä minulla on aina hiukset kiinni, mutta nyt olen pitänyt niitä usein kiinni myös vapaalla. Pelkistetty ja helppo pikanuttura on tuntunut kivalta vaihtoehdolta, vaikka se mielestäni vaatisi kirkasta punaa tai ainakin voimakkaammin meikattuja silmiä. Nyt on taas pipokausi alkamassa, joten täytyy hylätä nuttaratyyli siksi aikaa.


Nautitko elokuvien katsomisesta sängyssä vai takan lähellä ?

No, minulla ei ole takkaa, mutta jos olisi en usko, että katsoisin sen lähellä elokuvia vaan ehkä lukisin kirjaa tai ihan vaan tuijottelisin tulta. Sängyssäkään en katsele elokuvia vaan korkeintaan jotain lyhytkestoista sarjaa. Lempiruoat syksyllä ?

Keitot ja pataruoat. Kesän jälkeen on mukavaa, kun uunia voi käyttää huoletta tarvitsematta ajatella, että tulee kuuma. Tykkään erityisesti kasvisosekeitoista, vaikka olen niitä vähän laiska tekemään itse. Meillä syödään oikeastaan nykysin täysin kasvisruokaa, lukuunottamatta satunnaisia kalapäiviä. 


Lempijuomat syksyllä ?

Juon kahvia ja vettä ympäri vuoden, eikä syksy tee siihen poikkeusta. Syksyisin juon ehkä enemmän teetä ja tykkään erityisesti ns. night tea jutuista, joiden avulla uni tulee nopeasti illalla.


Miten vietät sateista syysiltaa ?

Joskus töissä, mutta kotona ollessani katselen sohvalla jotain mukavaa ja viihdyttävän kepeää sarjaa. Yllä on mukava ja lämmin koti-asu ja saatan sytttää kynttilät ja keittää kupin teetä.Kynttilät vai valoketjut ?

Kynttilät ehdottomasti ja mieluiten tuoksukynttilä. Meillä on valoketju kuopuksen huoneessa ja parvekkeella oli kesällä auringonvalolla toimivat lamput. Nyt ne palavat vain pienen hetken ja olen suunnitellut ostavani sinne paristoilla toimivat valot joulun ajaksi.


Syksyn lempihuulipunat ? 

Normaalisti olen syksyisin innostunut huulipunista ja käyttänyt viininpunaista ja vaihtanut sen lähempänä joulua kirkkaanpunaiseen. Nyt Koronan vuoksi sekin on jäänyt, sillä maskin kanssa en viitsi käyttää huulipunaa lainkaan. Blogikuviinkin olen laittanut vain nudea punaa.


Syksyn lempikynsilakka ?

Kynnet olen lakannut pääsääntöisesti nudeilla väreillä. OPIn laventelin sininen on ollut yksi suosikeistani samoin kuin saman merkin kullan beige, jota on nytkin kynsissä. Arkisin töissä en käytä kynsilakkaa. Syksyn suosikkituoksu ?

Kyllä se on täällä blogissakin aiemmin hehkuttamani Elisabeth Ardenin White Tea Mandarin Blossom. Kevyt ja raikas sekä tuo tullessaan kesäisen tuulahduksen syksyn keskelle.


Syksyn lempivaate tai -asuste ?

Ah, niitä on monta. Rakastan bleisereitä, trenssejä, neuleita, saappaita ja kaulahuiveja. Tänä syksynä olen innostunut myös mukavista neulehousuista. Bleiserin tai trenssin kanssa helppo ja mukava asu on neulepaita ja -housut.


Parasta syksyssä ?

Ehdottomasti syksyn muoti ja pukeutuminen, kuten jo ensimäisessä kysymyksessä vastasin. Pidän myös alkusyksyn kirpeistä ja kuulaista päivistä. Sekä tietysti hiljalleen pimenevistä päivistä ja syksyn värien loistosta. Aina tiettyyn pisteeseen asti. Jossain vaiheessa sitten pimeys alkaa väsyttämään ja kyllästyttämään, eikä siihen oikein auta mitkään lamput ja vitamiinit. 

Syksytraditioita ?

Ei ole. En muutenkaan ole kovin innostunut traditioista. Minusta asioita ei tarvitse tehdä tietyn kaavan mukaan, vaan voi keksiä jotain uuttakin. Elämä on silloin paljon jännittävämpää, eikä ole pelkoa kyllästymisestä.


Mikä sinusta on parasta syksyssä ?
Share:

2 kommenttia

 1. Kiva kun tartuit haasteeseen Sara :) Teen itse aivan samalla lailla uuden kauden ollessa edessä, tutkin kaappeja, mietin yhdistelmiä ja haen inspiksiä pukeutumiseen. Olipa hauska huomata tämä yhteinen piirre.
  Meilläkin on lisätty kasvisten määrää hurjasti ja voisin itse elää melkeinpä sillä, mutta mies urheilee niin paljon että kokee tarttevansa tuhdimpaa eli kanaa tai kalaa lisäksi - no, maistuvat ne mullekin.
  Mukavia syyspäiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva tehdä tätä, en muistakaan milloin viimeksi olen tarttunut haasteeseen ;) Kiva kuulla, että sinulla on sama tapa. Olen tehnyt sitä jo vuosikaudet ( tai oikeastaan kymmenet ) ja niin varmaan sinäkin.
   Tykkään kasviksista, mutta pakko tunnustaa, että kaipaan välillä vähän tuhdimpaa esim, kanaa. Sitä saatan syödä työpaikalla tai lounastaessani poikieni kanssa.

   Kiitos samoin Maarit <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig