torstai 11. heinäkuuta 2019

PUISTOJEN RIIKA

muoti

matkailu

matkailu


Kauniiden rakennuksien lisäksi Riiassa on uskomattoman upeita puistoja. Kaupungin keskustaa halkoo kaupunkikanaali, joka alkaa Väinäjoelta. Riika sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä mereltä Väinäjoen rannalla ja on levittäytynyt joen molemmin puolin. Historiallinen keskusta on joen itäpuolella ja sieltä siis löytyy tuo kaupunkikanaali, joka halkoo puistoja. Itse Väinäjoen rannat eivät ole suurimmalta osin kovin viihtyisiä, eikä niitä ole kunnostettu.


matkailu

muoti

matkaiulu


Me asuttiin ihan Kronvalda puiston vierellä ja käveltiin joka päivä puiston halki keskustaan. Vietettiin puistossa myös aikaa, istuskeltiin penkeillä, kuvattiin ja käytiin myös piknikillä. Keskustan läheisyydessä puisto-alueella näki enemmän turisteja, mutta lähempänä kaupunkikanaalin suuta eli siis Väinäjoen lähettyvillä oli puistossa enmmän paikallisia. Penkeillä istui vanhoja naisia nauttimassa kesästä, leikkipuistoissa isoäitejä lastenlastensa kanssa ja jonkin verran nuoria sähköpotkulaudoilla. 


latvia

matkailu

matkailu

muoti


Minusta erikoista oli se ettei puistoissa näkynyt piknik seurueita. Harva istui huovalla ruohikolla, nyt kun ajattelen asiaa, kaikki huovilla istuneet olivat ulkomaalaisia. Ehkä se on jopa kiellettyä ? Muuten puistossa oli kyllä elämää ja ne olivat myös todella siistejä. 


matkailu

travel

muoti


Keskustan tuntumassa on myös pari muuta kaunista puistoa; Espnalade, jonak reunalla kohoaa korkea Radison Blue hotelli, Vermane Garden ja Viesturdarz. Jälkimmäinen lähellä asuntoamme ja sielläkin kävimme iltakävelyllä. Se oli näistä puistoista ehkä eniten paikallisväritteinen.

Nuo pienet veneet ajelivat pitkin kaupunkikanaalia turistit kyydissän. Kanaalin varrelta oli myös mahdollista vuokrata soutuvene. Näimme myös pari paikallista veneseuruetta ajelemassa moottoriveneellä kanaalia pitkin. Yksi venekunta huvitteli ajelemalla niin lähelle suihkulähdettä, että kastuivat kokonaan. 

Kuten kuvista näkee meille sattui todella mukavat ilmat matkamme aikana. Yhtenä päivänä lämpötila kohosi lähemmäs kolmeakymmentä, mutta se ei tuntunut tukalalta. Puistoissa oli mukavan viileätä kuljeskella puiden varjojen alla ja pysähtyä kahville ja jäätelölle. 

Tunnelmallista torstaita !


Share:

6 kommenttia

 1. Hei, näyttääpä aivan ihanalta!!<3 Me tykätään tosi paljon poikaystäväni kanssa matkustella lähialueella, niin kotimaassa, kun esim Tukholma on ihan meidän lemppari:
  https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa/mita-tehda-tukholmassa-parhaat-museot-ja-nahtavyydet-meidan-matkalta/

  Riika voisi olla myös ihan superihana kohde!<3 Kiitos inspiraatiosta ja jakamistasi kauniista kuvista!<3 Mukavia kesäpäiviä!:)
  Ida
  Kotona kaupungissa -blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikaa voin lämpimästi suositella. Mukavan kokoinen kaupunki, jossa on paljon nähtävää. Museoitakin löytyy, me jätettiin ne välistä kun oli niin hieno ilma.

   Tukholma on myös yksi omista lemppareistani, tuttu kaupunki, mutta silti sieltä löytää aina jotain uutta ja mielenkiintoista.

   Kivaa kesän jatkoa sinulle !

   Poista
 2. Onpas kiva postaus, me ei Riikan reissulla oikein puistoiltu, tosin oltiin lokakuussa siellä. Mutta kiva näitä kesäisiä postauksia on lukea ja voi lähteä tätäkin harkitsemaan reissuvaihtoehtona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :) Me kuljettiin tuon puiston halki keskustaan, koska meidän asunto oli sen vieressä. Voi olla, että ei oltais puistoiltu niin paljon, jos olisimme asuneet jossain muualla.

   Itse mietin millaista tuolla olisi syksyllä tai talvella ?

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig