sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

OLD TOWN OF RIGA

matkailu

matkailu

matkailu


Riika on ihastuttva kaupunki, jossa on paljon vihreää ja uskomattoman upeita rakennuksia. Siellä on helppo suunnistaa ja kävellen pääsee helposti liikkumaan. Me matkustettiin Riikaan laivalla ja bussilla, ja jo se oli matkan arvoinen kokemus. Mentiin tosiaan laivalla Tallinnaan ja sieltä hyvinvarustelulla bussilla Riikaan. Kaupunkiin saavuttaessa rakennukset eivät olleet niin hyvässä kunnossa kuin vanhassa kaupungissa ja keskustan alueella. Toisaalta oli mielenkiintoista nähdä miltä näytti turisti alueen ulkopuolella. 


travel

travel


Me asutiin Airbnb asunnossa ( laitan siitä vielä kuvia erikseen, koska se oli todella makea asunto ), joka sijaitsi kävelymatkan päässä keskustasta ja vanhasta kaupungista. Saapuessamme otimme ratikan, jolla ajelimme asunnnolle, mutta sen jälkeen kävelimme kaikki matkat. Meidän Airbnb asunnolta pääsi vanhaan kaupunkiin puistoa pitkin, joten helteisenä päivänä kävelymatka oli myös virkistävä. 

fashion


Meille sattui vielä varsin hyvä lomasää. Tullessa oli hieman viileää, mutta sää lämpeni nopeasti suorastaan helteiseksi. Ensimmäisenä päivänä kävimme aamukahvilla asuntomme lähellä sijaitsevassa kahvilassa ja sieltä suuntasimme puiston halki vanhaan kaupunkiin. Tässä vaiheessa olikin jo nälkä, joten hetken kuljettuamme vanhan kaupungin kujilla istahdimme taas kahville. Nyt tilasimme myös pannukakkuja ja ne olivat oikeasti parhaita mitä olen koskaan syönyt. Kahvila oli Double Coffee ja niitä löytyy ympäri Riikaa. Kahvilan terassilla oli kymmenkunta pöytää ja niissä neljässä istui suomalaisia. Muutenkin kaupungissa tuntui olevan todella paljon meitä, sillä missä tahansa saattoi kuulla suomea. Sattumalta muuten meidän asunto oli ihan lähellä Suomen suurlähetystöä. 

matkailu

matkailu


Vanhassa kaupungissa meillä hujahtikin sitten koko aamupäivä, sillä nähtävää riitti niin paljon. Alue on varsin laaja ja siellä on myös useita kirkkoja. Vanhojen talojen välissä näkyi myös muutamia uusia rakennuksia, mutta pääsääntöisesti kaikki rakennukset ovat vanhoja. Osa kaduista on kapeita, osa taas hieman leveämpiä. Talot olivat minusta värikkäämpiä kuin Tukholmassa ja muutenkin näytti jotenkin enemmän eurooppalaiselta.


travel

travel

travel

travel


Vanhassa kaupungissa on paljon turisteja, ja siellä on myös mahdollisuus osallistua opastetulle kierrokselle. Meitäkin lähestyi opas kysen tarvitsemmeko opastusta. Itse kuitenkin kiertelen mieleummin yksin tutkien rauhassa, silloin voi kuvatakin ilman häiriöitä. Jonkun verran alueelta löytyi myös myyntikojuja, joista voi ostaa paikillisia käsitöitä ja matkamuistoja, mutta kauppoja ei niinkään. 

travel

matkailu

matkailu


Ravintoloita ja kahviloita alueelta löytyy sen sijaan varmasti jokaiseen makuun. Aamupäivällä monet niistä olivat vielä tyhjiä, mutta täyttyivät hiljalleen. Vanhan kaupungin reunalla keskustaan päin mennessä näkyi enemmän myös illanvietto paikkoja; karaokeclubeja ja yökerhoja. 


travel

travel

travel


Vanha kaupunki on myös osa Riian historiallista keskustaa, joka on Unescon maailman perintökohde. Koko aluetta emme todellakaan ehtineet kiertää läpi, emmekä käyneet esimerkiksi kirkoissa sisällä, vaan tyydyimme ihastelemaan kaunista arkkitehtuuria ja vanhoja rakennuksia ulkopäin. 


muoti

travel

travel


Vanhasta kaupungista jatkoimme matkaa Vapauden patsaan kautta myöhäiselle lounalle, jonka söimme terassilla paviljonki maisessa ravintolassa nimeltään Tokyo-City. Miljöö oli kaunis ja ravintola todella siisti. Ruoka sen sijaan keskikertaista, mutta todella edullista. Riika on muutenkin edullinen kaupunki, hintatasoltaan kaikki oli noin kolmanneksen edullisempaa kuin Suomessa. Narvesen kioski-kauppoja oli melkein joka kulmalla ja niistäkin sai mukaan pientä syötävää. 


travel

travel

matkailu


Tykkäsin hurjasri Riian vanhasta kaupungista, mutta vieläkin enemmän kaupungin kokonaisilmeestä, puistoista ja Art Nouveu alueesta. Vanhassa kaupungissa Riikalaisia näkyi oikeastaan vain työntekijöinä ja kaikki puhuivat tietenkin englantia. Riikalaiset vaikuttivat ystävällisiltä, meitä esim. tervehdittiin asuinkadullamme kuin asuisimme siellä. 

Kuvia otin matkalla ihan hurjasti. Kuopuskin kesti kuvaamiseni hyvin ja suostui myös kuvaamaan. Riiasta onkin tulossa vielä pari postausta lisää, sillä haluan esitellä teille meidän hauskan asuntomme, Riian puistot sekä Art Nouveu rakennuksia. 

Onko Riika sinulle tuttu matkakohde ? Mikä sinusta siellä on parasta ? Suloista sunnuntain jatkoa !
Share:

4 kommenttia

 1. Ah niin upeita kuvia rakkaasta Riiasta ja ihan meidän kotikadulla olet kulkenut.🤗Mahtavaa miten nopeasti ja helposti Riikaan pääsee, ennen kesti reissu vähän kauemmin. Meinattiin ensin mennä naimisiin kyseisessä kirkossa, mutta koin käytävän liian pitkäksi ja kaipasin enemmän intiimiä tunnelmaa.

  Ihanaa, kun taivutat Riiassa. 🤗😘🤗

  Aurinkoista kesää Sara ja ei olla nähty pitkään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistelinkin tuolla kaduilla kulkiessani, että Riika on entinen kotikaupunkisi :) Kurkattiin tuonne kirkon sisälle ja käytävö oli todella pitkä sekä korkea, ei yhtään intiimi.

   Viime tapaamisesta on tosiaan pitkä aika, toivottavasti tapaamme kesän lopussa jossakin tilaisuudessa.
   Ihanaa kesää sinulle Tiia <3

   Poista
 2. Riika on ihana kaupunki ja vanha kaupunki restauroitu hyvin vuoden 2014 Euroopan kultturipääkaupungin avustuksilla. Reunamille ja maaseudulle ei vielä ole rahoja riittänyt. Jos asuisin Suomessa, niin kävisin Riiassa useinkin kesällä. Varsinkin viehättäisi tehdä vaikka kiertomatka Itämerellä Helsingistä Riian kautta Tukholmaan Tallinkilla, kun olen niin rakastunut Itämereen.Täältä Reinin rannalta katsottuna se unelma ei voi täyttyä, mutta oli ihanaa viettää kaunis kesäviikonloppu Riiassa. Riiassa on tunnelmaa. Suosittelen käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riika oli todellakin kaunis ja tunnelmallinen kaupunki. Paljon tuli nähtyä, mutta paljon jäi vielä näkemättä. Varmasti palaamme sinne vielä toisen kerran.

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig