sunnuntai 9. syyskuuta 2018

SVENSKT TENN @ DIDRICHSEN

taidemuseo

taidemuso


Tänään oli viimeinen tilaisuus nähdä Didrichsenn taidemuseossa koko kesän auki ollut näyttely Svenskt Tenn. Minun lisäkseni paikalla oli muitakin matti myöhäisiä, mutta mahduimme kuitenkin hyvin sisään ja melkein jonottamatta. Minusta Didrichsenin taidemuseo, joka on Kuusisaaressa ja arkkitehti Viljo Revellin Marie-Louise ja Gunnar Didrichsenille suunnittelema rakennus, on yksi Helsingin viehättävimmistä museoista. Museossa järjestetään vuosittain erilaisia näyttelyitä ja muulloin esillä on Didrichsenin taidekokoelma kodinomaisessa ympäristössä.


taidemuseo

taidemuseo


Svenskt Tenn on varmasti monelle sisutajalle tuttu Tukholman matkoilta. Didrichsenin näyttely piirsi historiallisen kuvan  Svenskt Tennin perustajasta Estrid Ericsonista ja itävaltalaisesta arkkitehdista ja muotoilijasta Josef Frankista. Yrityksen kehitystä oli esillä sisustusten, kattausten, mallien ja arkistomateriaalien kautta. Näyttelyssä oli myös esillä herkkiä Frankin akvarelleja, joihin itse ihastuin ja joiden edessä vietin pitkän tovin.


taidemuseo

taidemuseo


Näyttely oli tosiaan hurmaava ja huomasin kaipaavani kotiin jotain kukikasta. Väreillä on ihmeellinen voima, ihastelin nimittäin näitä kauniita kuoseja pitkään, joita oli näyttelyssä esillä suurina seinän kokoisina pintoina. Kun vielä lopuksi join kupin kahvia korvapuustin kera kauniilla terassilla meren pilkottaessa puiden välistä, en voinut muuta kuin todeta, että kannatti taas lähteä museoon. Itse virkistyn näillä museovierailuilla aina ihan älyttömästi sekä saan inspiraatiota arkeen.


taidemuso

taidemuseo


Olisipa olohuoneessani tuollainen kukallinen divaani. Keittäisin kupillisen hyvää teetä ja käpertyisin siihen kirjan ja pehmeän huovan kanssa. Suloista sunnuntaita !
Share:

2 kommenttia

 1. Voi itku, sekö loppui jo? Olin suunnitellut meneväni sinne, mutta enpäs ollut tsekannut, että kuinka kauan näyttely on. Ateneumin näyttelyt kun tuntuvat olevat ikuisuuden, niin samaa ajattelin tästäkin. Ihania kuoseja! Olen niitä jo Stockalla ihastellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekin huomasin tämän loppumisen vasta viime tipassa. Näyttely avattiin kyllä jo toukokuussa, meni vaan jotenkin ohi ;)

   Kuosit on niin kauniita, onneksi Stockalta löytyy ja Tukholmaan päääsee helposti.

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig