lauantai 8. syyskuuta 2018

MORE SUSTAINABLE DENIM

kappahl

fashion


Vaatekaapissani on eniten farkkuja, viimeksi kun laskin ne, oli niitä seitsemäntoista paria. Siitä on nyt muutama vuosi aikaa ja määrä on lisääntynyt runsaasti. Miksi näin monet ? No, farkut ovat pukeutumiseni perusta, on ollut melkein koko ikäni. Ja koska en ole viimeisen kymmenen vuoden aikana juurkaan suurentunut tai pienentynyt, olen säästänyt ne kaikki. Sitäpaitsi farkkuja on hyvä olla moneen eri tarpeeseen; vaaleaa kesään, tummaan syksyyn, vajaamittaisia ja ylipitkiä, korkavyötäröisiä ja matalia, siistejä ja rennomia, tiukkoja ja sitten niitä joihin mahtuu sukkikset talvella alle. Ja parit sellaiset joita voi itse tarpeen tullen tuunanta mieleisekseen. 


kappahl

kappahl


Toinen syy säästää farkkuja on ympäristö. Oikeasti farkkujen valmistamiseen kuluu niin paljon vettä, että ihan hirvittää. Niitä ei ole siis syytä hankkia kepeästi ja vielä vähemmän on syytä heittää niitä roskiin. Kierrättäminen on toki hyvä keino, mutta farkut menee aika huonosti kaupaksi elleivät nyt satu olemaan sitä kaikkien himoitsemaa merkkiä tai mallia. Kun en nyt kuitenkaan pysty vastustamaan uusien farkkujen kutsua, niin olen päättänyt säästää ne. Silloin tällöin sovitan kaikki farkkuni läpi ja teen löytöjä omasta kaapistani. Usein jotkut päätyvät tuunaukseen ja niin on taas vanhoilla farkuilla uusi elämä.


fashion

kappahl


Jos nyt jollain on se tilanne, ettei kaapista kertakaikkiaan löydy sopivia farkkuja, suosittelen kurkkaamaan KappAhlin farkkuja, joiden valmistukseen on käytetty vähemmän vettä, energiaa ja kemikaaleja. Tästä linkistä löytyy lisää tietoa kestävästä kehityksestä KappAhlissa ja täällä tietoa KappAhlin tekstiilikeräyksestä. 

Kuvien farkut ja t-paita on saatu blogin kautta KappAhlilta. T-paita on lempparini, sillä rakastan tuota tekstiä ja käytän paitaa säästeliäästi, että saisin iloita siitä mahdollisimman pitään. Farkut ovat Alice malli, suorat ja normaalivyötäröiset tummansinisellä pesulla. Perusfarkut, jotka on helppo yhdsitää vaikka toimistolookiin valkoisen paidan, beliserin ja korkojen kanssa. Nämä ovat lisäksi ihanan pehmeät ja mukavat jalassa, näissä viihtyy helposti koko päivän. 

Idean tähän postaukseen tuli farkkujen mukana tulleesta vihreästä Future Friendly Fashion lappusesta, jossa kerrottiin KappAhlin sustainable denim- mallistosta sekä tästä Ylen artikkelistä, jossa puhutaan kestävästä kulutuksesta. Kannattaa kurkata, jos aihe kiinnostaa. Heitätkö farkut huolettomasti pois, kierrätät vai säästätkö myöhempää käyttöä varten ? Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille !
Share:

4 kommenttia

 1. En heitä mitään huolettomasti pois, kaikkein vähiten farkkuja. Samasta syystä eli yritän säästää luontoa, rahaa ja miettiä farkkupajojen työläisten oloja. Käytän farkut niin loppuun että ne lopuksi ratkeavat jostain kohtaa ja sittenkin ne usein päätyvät joko tuunaukseen paikattavaksi kivalla kankaalla tai muuhun uusiokäyttöön. En edes muista koska olisin ostanut farkut viimeksi.

  Rentoa sunnuntaita<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Sari. Miten mukava kuulla, että on muitakin, jotka ajattelevat omaan kulutustaan. Itse olen kyllä vielä ostanut farkkuja ja muitakin vaatteita, mutta harkintaa on tullut paljon lisää. Ja tosiaan, omista farkuista n. 80 % on käytössä ja se 20 % odottaa uutta aikaa / mahdollista tuunausta :)

   Suloista sunnuntaita !

   Poista
 2. Hei ! Itsellänikin on runsaasti farkkuja, löytyy erilaisia lahkeita ja värejä. Kaikkiin mahdun ja mukava on löytää ylläreitä itselle. Kivaa on että tyttärenikin on löytänyt minun housuista välillä käypäset itselleen. Postauksesi oli kiva.🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi ja pahoittelut myöhäisestä vastauksestani :) Hienoa, että tyttärellesi on löytynyt kaapistasi farkkuja, oma tyttäreni vie usein neuleitani ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig