sunnuntai 5. helmikuuta 2017

MUSEO SUNNUNTAI
Sunnuntai. Lempeä herääminen ilman herätystä, hitaasti nautittu aamiainen ja museokäynti. Sain äidiltäni lahjaksi MUSEOKORTIN  ja nyt on edessä vuoden mittainen kulttuurimatka. Museokortilla voi käydä yli 230 museossa ympäri Suomen. Mahtavaa. Yritän käydä vuoden aikana ainakin kaikissa Helsingin museoissa, monessa olen tietenkin jo vieraillut, osassa useitakin kertoja. Musekortillakin voi käydä useita kertoja samassakin museossa, joten ainakin tänä vuonna näen ihan varmasti kaikki näyttelyt. Voihan olla, että innostun matkustamaan johonkin toiseen kaupunkiin museomatkailun merkeissä. Olen aivan valtavan innoissani tästä museokortista.

Ensimmäiseksi museoksi valikoitui tänään Sinebrychoffin Taidemuseo, joka on Bulevardilla. Satoja kertoja ohi kulkeneena, mutten koskaan sisään astuneena, tämä oli helppo valinta. Museossa on maalaustaidetta 1300-luvulta 1850-luvulle, uusklassismin veistoksia, grafiikkaa ja piirroksia sekä Paul ja Fanny Sinebrychoffin keräilijäkodin esineitä. Lisäksi museossa on vaihtuvia näyttelyitä, tulossa on 16.2 lähtien Caesar van Everdingen Siveltimen mestari Rembrandtin aikaan. Hän oli hollantilainen aikansa johtava klassisen maalaustyylin edustaja, jonka maalauksia on nyt ensi kerran tulossa esille näin laajassa näyttelyssä 30 teoksen voimin. Vaikka olen enemmän modernin taiteen ystävä, nautin käynnistäni suunnattomasti. Oli ihanaa vaellella suurissa saleissa ja katsella vanhoja maaluksia. Kotimuseo oli myös elämys, hetki menneen maailman lumoissa. Suosittelen, jos et ole vielä vieraillut. Onko museokortti sinulle tuttu ? Mukavaa alkavaa viikkoa !


Share:

4 kommenttia

 1. Mielenkiintoinen paikka. Edellisestä käynnistäni on jo vuosikausia aikaa, mutta tuolloin kävi hauska sattuma. Olin juuri käynyt tutustumassa museoon, kun viikon kuluttua ilmestyi Raija Orasen Fanny-kirja. Romaanihan kertoo faktaa ja fiktiota sekoittaen Fannyn tarinan Paul Sinibrychoffin vaimona ja kirjassa on lisäksi kuvausta tuon ajan historiasta, talouselämästä ja jopa taidekokoelman synnystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja kuulostaa tosi mielenkiintoiselta, täytyy yrittää etsiä se käsiin.

   Poista
 2. On, me saatiin miehen kanssa joululahjaksi, ei vaan olla ehditty vielä käyttää, kun on oleviin niin kiirettä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig