tiistai 18. toukokuuta 2021

AHVENANMAALLA VAELTAMASSA & PYÖRÄILEMÄSSÄ


* Kaupallinen yhteistyö *

Kävin ensimmäistä kertaa Ahvenamalla reilu viikko sitten pressimatkalla Tallink Siljan ja Visit Ålandin vieraana. Lähdimme bussilla aamun aikaisina tunteina Tutkuun, josta matka jatkui Silja Galaxylla Maarianhaminaan. Laivalla meillä oli käytössä omat hytit lepoa varten ja buffet aamiaisen lisäksi söimme herkullisen lounaan. Koko matka tuntui aluksi ihan epätodelliselta kaiken tämän korona hässäkän keskellä. Koronasta toki muistutti meidän matkustajien käyttämät maskit laivan yhteisissä tiloissa, samoin kuin käsidesipullot, joita oli joka puolella. Siksi olikin kiva, kun perillä meitä odotti ulkoilma aktiviteetit.
Perillä Maarianhaminassa siirryimme  nopeasti ihastuttavaan Park Ålandia Hotelliin, josta matka jatkui vaatteiden vaihdon jälkeen bussilla Bomarsundiin. Bomarsund on venäläisten rakennuttama linnoitus, joka tuhoutui Krimin sodassa vuonna 1854, ja on nykysin muinaismuistoalue. 

Me kävelimme linnoitukseen tutustumisen lisäksi huikeissa maisemissa Bomarsundin vaellusreitin. Reitti on noin 4,2 kilometrin pituinen ja reitillä on epätasaista maastoa sekä jyrkkiä rinteitä ja portaita noin 35 metrin matkalla. Maisemat tällä reitillä ovat upeat ja vaikka meille sattui sateisen sumuinen päivä, ei se yhtään haitannut. Vaellusreitti on hyvin merkattu ja sitä on helppo seurata.

Vaelluksen jälkeen söimme illallista Maarianhaminassa Brasserie Ångbåtsbrygganissa, joka sijaitsee aivan meren rannalla. Ravintolan miljöö on viehättävä ja ruoka erinomaista. Instan @sarasblogi storeista löytyy Åland, jossa voi käydä kurkkaamassa matkan pikana ja siellä on myös kuvia herkullisista aterioista, joita söin matkan aikana.Seuraavana päivänä lähdimme pyöräilemään ja pyörät saimme käyttöömme RO-NO RENTiltä. RO-NO RENT sijaitsee kätevästi satamassa ja sieltä voi vuokrata eri tyyppisiä polkupyöriä sekä veneitä. Me pyöräilimme Nåton luontopolulle Maarianhaminan eteläpuolelle ja takaisin.


Luontopolku Nåtö on pituudeltaan noin 2-3 kilometriä, eikä ole kovin vaikeakulkuinen. Nåtö on lehdesniitty ja vaikkei keväinen kukkaloisto vielä ollut huipussaan käyntimme aikana, oli paikka kaunis ja erilainen kuin luonto mantereella. Luontopolun varrella on lehdesniittyjä, värikkäitä kukkaniittyjä, pähkinäpensaslehtoja sekä rantaniittyjä. Tämän paikan haluaisin ehdottomasti nähdä uudelleen koko kukkaloistossaan ja vehreydessään. 

Päivän päätteeksi ennen kotimatkaa laivalla tutustuimme vielä melonta mahdollisuuksiin Ahvenanmalla. Melonnan, vaeltamisen ja pyöräilyn lisäksi Ahvenanmaalla voi harrastaa toki paljon muutakin esimerkiksi Frisbeegolfia, jota mekin kokeilimme ennekuin palautimme pyörät ja hyppäsimme laivaan.


Matka Ahvenanmaalle oli kiva irtiotto arjesta ja ehdottomasti aion vierailla siellä uudestaan. Ahvenamaalle pääse Turusta Tallink Siljan reittilaivoilla ja 24.6-30.7 välisenä aikana on mahdollisuus risteillä suoraan Helsingistä Silja Serenadella joka toinen päivä. Risteily on karanteenivapaa, koska pysytään kotimaassa ja matkan aikana on siis mahdollisuus viettää päivä Maarianhaminassa.


Oletko käynyt Ahvenanmaalla ?

Share:

2 kommenttia

  1. Oi, Ahvenanmaa, tästä reissusta jäi kivat muistot. Tuntui niin erityiseltä matkustaa taas. Suunnittelen jo kesämatkaa Ahvenanmaalle, silloin ehtisi tutustua kauniisiin maisemiinkin enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihana reissu ja matkustaminen tuntui mukavalta pitkästä aikaa. Minäkin haluaisin käydä uudestaan Ahvenanmaalla kesällä. Katsotaan, jos onnistuu vielä tulevana kesänä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig