sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

KESÄPARVEKE

sisustus

sisustus

Tänä vuonna meidän kesäparvekkeella viihtyvät laventelin lisäksi joukko yrttejä, salaattia ja mansikoita. Mansikka on amppelissa, yrttejä istutin ihan tavallisiin kukkalaatikoihin yhdessä tupsulaventelin kanssa samoin kuin salaatin. Osa yrteistä on omissa pikkuruukuissaan lattialla. Muutaman huonekasvinkin nostin joukkoon luomaan lisää vihreyttä. Niitä täytyy toki seurata, ettei niihin tule kirvoja tai etteivät saa liikaa aurinkoa, sillä parvekkeemme on varsin aurinkoinen.
Parvekekalusteet ovat nuo vanhat korituolit, jotka maalasin vuosia sitten itse mattamustiksi. Usein ne ovat olleet talven sisällä, niin tänä vuonnakin. Ne ovat mukavat, mutta vievät aika paljon tilaa niin sisällä kuin ulkonakin, mutta en ole raaskinut luopua niistä. Parvekkeelle haaveilen kevyistä kahvilatuoleista ja pikkupöydästä sekä kokoontaittuvasta aurinkotuolista, jota voisi käyttää tarvittaessa. Ehkä ensi kesänä ?
Lattialla minulla on Hemtexin muovimattoa ja juuttimatto. Muovimaton ostin viime kesänä ja harmittaa etten ostanut  kahta, sillä ne olisivat peittäneet koko lattian. Matto on helppo ottaa pois ja pestä lattia sekä matto. Olen katsellut muitakin vaihtoehtoja esimerkiksi erilaisia ritilöitä, mutta en ole löytänyt sellaisia joista pidän ja lisäksi minua arveluttaa hankaluus siivota niiden alta.
Meillä ei ole parvekkeella pistorasiaa, mutta Clas Ohlsonilta löytyi nuo valot, joissa on mukana aurinkolaturi. Valot syttävät automaattisesti illan hämärässä, nyt tietenkin aika myöhään, mutta loppukesällä ne ovat varmasti ihanat iltojen jo hämärtyessä aiemmin. Vaikka parvekkeella jo kukista johtuen tuoksuu ihanalle ostin vielä iltoja varten Mujista laventelituoksukynttilän. Niitä meillä on talven mittaan ollut useita, sillä kuopus rakastaa niitä.
Kesä on vasta alussa, mutta  tulemme varmasti viettämään monta hauskaa hetkeä omalla parvekkeellamme. Yrttien, salaatin ja mansikoiden viljelystä olen innostunut niin, että suunnittelen ensi kesäksi jo oikeita istutuslaatikoita. Suuremman kastelukannun tarvitsen jo nyt, sillä oma litran kannuni on suorastaan naurettavan pieni, juoksen sen kanssa edes takaisin keittiön ja parvekkeen väliä iltaisin. 


Oletko kokeillut parvekeviljelyä ? Suloista sunnuntain jatkoa !


Share:

2 kommenttia

 1. Ihanan kodikas parveke ja mitä kaikkea ihanaa siellä on kasvamassa!
  Itsellä vähän taisi lähteä mopo käsistä noiden istutusten kanssa, yrttejä taitaa jäädä jaettavaksi saakka, mutta toisaalta eihän se haittaa, joskus niinkin ja saavat työkaverit sitten syksyllä kuivattuja yrttejä urakalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekepuutarhan hoita on hauskaa puuhaa, joten ei ihme jos homma karkaa käsistä ;) Työkaverit ovat varmasti iloisia kuivatuista yrteistä. Me yritetään syödä nyt tuoreena mahdollisimman paljon, on ihanaa hakea omalta parvekkeelta yrttejä.

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig