lauantai 22. helmikuuta 2020

WEEKEND

sisustusViikonloppuisin on kiva piristää mieltä ja kotia leikkokukkakimpulla. Viime aikoina olen ihastunut neilikkaan, yksinkertainen ja kaunis sekä edullinen kukkakimppu. Tosin olen huomannut kuinka kukkakaupoissa olevat yksittäiset neilikat ovat paljon upeamman näköisiä kuin nämä lähikaupoissa myytävät edulliset kimput. Myös värit ovat jotenkin paljon upeamman näköisiä ja erikoisempia.

Meidän uuden kodin lähellä on kaksikin kukkakauppaa, joista vosi hakea kukkia lähikauppojen sijaan. Harmikseni niissä molemmissa on minusta huono valikoima kukkia. Toisessa myynnissä on hurjasti erilaisia orkideoita, joista en yksinkertaisesti pidä ja toisessa on muuten vaan ankea valikoima. Siispä tyydyn enemmin näihin lähikaupan ei niin täydellisiin kimppuhin ja satunnaisiin piipahduksiin keskustan kukkakaupoissa, joissa sitten taas on valikoimaa ihan eri tavalla.

Tänä talvena olen myös huomannut kuinka tärkeää valoa on kasveille. Niin leikkokukat kuin viherkasvitkin tuntuvat voivan huonosti ja nuupahtavan nopeasti. Yhden kerran kävi niin etteivät neilikat auenneet ollenkaan, kun jo nuupahtivat. Muutaman kerran olen laittanut pari oksaa eteiseen, jossa ei siis ole luonnonvaloa laisinkaan ja siellä kukat eivät aukea ollenkaan. Ratkaisu voisi olla silkkikukat ja niitä on käsittääkseni nykysin aivan aidon näköisiä. Tuoksua ei niisä tietenkään ole, mutta ei kyllä usein näissä lähikauppojen kimpuissakaan. 


Oletko kokeillut silkkikukkia ? Rentoa viikonloppua !
Share:

4 kommenttia

 1. Minäkin ostin aikani marketista noita terttuneilikoita, mutta luovutin, kun ei ollut takeita siitä, aukeavatko nuput vai eivät. Sen jälkeen aloin ostaa kukkakaupasta (Kaivokukasta) kunnon neilikoita (ei siis terttu-). Kolmella neilikalla ja harsokukalla tai muulla vihreällä pääsee jo pitkälle. Hintaa tulee reilu kymppi ja kimppu kestää pitkään, jos ostaa nupullaan olevia kukkia.

  Marketista eli ruokakaupasta ostan aina inkaneilikoita, kun niitä on tarjolla. Usein kaupan viiden euron kimppu voi kestää paljonkin pidempään kuin kukkakaupan kimppu. Eli aina se edullinen kimppu ei ole huonompi kuin kukkakaupasta ostettu.

  Yhtä kaikki, leikkokukat tuottavat paljon iloa. Onneksi meidän kissat eivät niistä välitä,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivokukkassa on kyllä hyvät valikoimat kukkia. Siellä yleensä käynkin ostoksilla kukkakaupoista, harmi ettei arkisin matkani varrelle osu heidän liikettään.

   Leikkokukat ovat kyllä ihania, vaikka pidän myös viherkasveista.

   Poista
 2. Mä olen välillä miettinyt silkkikukkia, koska niitä on olemassa tosi nättejäkin. En toki niillä koko asuntoa kuorruttaisi, mutta ehkä yksi yksityiskohta voisi olla kiva.

  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Itse laittaisin eteisen hyllyn päälle, koska siinä ei meillä valon puutteen vuoksi näytä viihtyvän mikään kukka tai viherkasvi.

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig