sunnuntai 5. tammikuuta 2020

TYHJÄ SIVUUusi vuosi ja tyhjät sivut kalenterissa. En koskaan tee mitään uudenvuoden lupauksia, mutta asetan silti aina joitakin tavoitteita uudelle vuodelle. Vuodesta toiseen tavoitteeni on parempi organisointi oman elämän suhteen. En halua koko elämää aikatauluttaa, se olisi aivan liian tylsää. Mutta jonkilaiset raamit on hyvä olla, silloin arki rullaa paremmin.

Kalenterin lisäksi minulla on muistikirjoja. Yksi niistä on blogille, johon kirjaan ylös ideoita ja kaikkea muuta blogin kannalta tarpeellista. Yhteen muistikirjaan kirjaan kaikkia muita ideoita esimerkiksi ostoslistoja kotiin tarpeellisista hankinnoista. Yhdessä muistikirjassa on muuta tärkeää, kuten salasanoja ja käyttäjätunnuksia. Töissä minulla on myös muistikirja työjutuille.


Paperikalenteriin kirjaan päivittäiset menot ja tapaamiset samoin kuin puhelimeen. Kaikki tavallaan tuplana, jos toinen katoaa, ovat tiedot tallessa, enkä joudu pulaan. Tämän vuoden kalenterini on MUJIsta ja siinä on hauskasti tilaa myös muistiinpanoille, joten voi olla että luovun yhdestä muistikirjoistani. Kalenteri on kivan kokoinen, sitä voi hyvin kuljettaa mukana päivittäin. 


Tänä vuonna aion myös paneutua talousasioihin ja aloittaa tulojen ja menojen kirjaamisen. Omassa nettipankissa voin toki seurata niitä, mutta osaa menoista nettipankin systeemi ei osaa luokitella oikein ja ne menet muut sarakkeen alle. Se on ärsyttävää ja siksi aioin itse kirjat kaikki menot, jotta voin seurata mihin rahat oikeasti menevät. Ja mahdollisesti löytää säästökeinoja menojen hillitsemiseksi.

Aina kaikkea ei voi suunnitella. Oma  sunnuntai on sujunut leväten, sillä eilen alkanut nuha ja yskä on pahentunut. Olen siis käytännössä viettänyt koko päivän sohvalla leväten. Varmaan ihan tarpeellista, joskin tosi tylsää. Ulkona ihan kuin kiusallaan paistoi aurinko. Toivottavasti sää jatkuisi tälläisenä vielä viikollakin, jotta pääsisin siitä nauttimaan.


Onko sinulla vielä paperikalenteri ? Suloista sunnuntai iltaa !
Share:

4 kommenttia

 1. Hyvää vuotta 2020.

  Paperikalenterista luovuin aika pian älypuhelimiin siirryttyäni. Googlen kalenterissa on kaikki menot värikoodattuna; omat värikoodit eri työasioille, henkilökohtaisiin menoihin ja vielä blogiinkin liittyville merkinnöille. Kalenteri on synkronoitu, pystyn näkemään sen mistä tahansa laitteesta johon olen kirjaantunut. Samoin muistiinpanot ovat pilvessä. Itse en ole paperikalenteriin tai muistikirjoihin kaipaillut takaisin kun voin kirjata kaikki heti pilvipalveluihin.

  En ole pahemmin pitänyt kirjaa menoista, mutta siirrän heti palkkapäivänä automaattisesti ison osan palkasta säästötilille, josta puolestaan lähtee osa sijoituksiin. Samalla lähtee puolisn kanssa yhteiselle tilille vastikemaksuosuuteni heti, vaikka vastikkeen maksupäivä on vasta puolivälissä kuuta. Käyttötilille jäävällä summalla on "pakko" tulla toimeen, enkä ole pahemmin kajonnut säästötiliin paitis suuremmissa hankinnoissa tai isommissa yllättävissä tilanteissa. Niihin säästöt ovat osittain tarkoitettukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi järjestelmälliseltä ja kätevältä. Ehkä pitäisi paneutua tuohon älypuhelimen kalenteriin paremmin, en koskaan katsoa sitä muilta laitteilta. Laiskuutta varmaan.

   Hyvä systeemi sinulla. Yritän itse löytää arjen menoista lisää säästökeinoja, joka mahdollistaisi suuremmat säästöt. Olen aivan varma, että tuhlaan rahaa johonkin aivan merkilliseen ;)

   Poista
 2. On paperikalenteri - kultainen! :)
  Olin pari vuotta pelkän puhelimen kalenterin varassa, mutta kaipasin sitä että voin kirjata ylös kalenteriin muistettavia asioita.
  Rakastan erilaisia muistikirjoja ja käytän niitä ahkerasti; joka vuosi pitää aloittaa myös uusi muistikirja. Ne ovat muuten suosikkituliaisiakin matkoiltani.
  Se on totta, että koko elämää ei voi organisoida, mutta jotain on tehtävä että asiat tulevat hoidetuksi.
  Mukavaa alkanutta vuotta Sara <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en osaa myöskään olla ilman paperikalenteria ja niitä muistikirjoja. Niitä on jotenkin mukava täyttää ja ovat helposti katseltavissa.

   Aina täytyy jättää tilaa yllätyksille ja asioille joita ei ole sunnitellut.

   Kiitos samoin sinulle Maarit <3

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig