sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

DESIGNMUSEOSSA TIMO SARPANEVA

designmuseo

designmuseo

designmuseo


Viime viikoloppuna kävimme äidin kanssa Desigmuseossa katsomassa Timo Sarpanevan työstä kertovassa näyttelyssä. Sarpaneva valmistui graafikoksi vuonna 1949 ja jo samana vuonna alkoi hänen uransa lasitaiteilijana. Designmuseon näyttelyssä on esillä paljon sellaista materiaalia, jota ei ole aiemmin ollut esillä. Meille kaikille tuttujen Iittalan tuotteiden lisäksi esillä on Timo Sarpanevan oppilastöitä, painokangasmalleja, lasiveistoksia ja Montrealin maailmannäyttelyyn vuonna 1967toteutettu suurikokoinen Ahtojää teos.


designmuseo


Näyttelyssä on myös Marjatta Sarpanevan kuvaamia videotallenteita Timo Sarpanevasta, joissa ollaan lasihyteissä, tehtailla ja tuttujen seurassa. Lisäksi materiaaleissa on haastattelunauhoja, joissa taiteilija itse kertoo työstään.


designmuseo

designmuseo

designmuseo


Näyttely on kaiken kaikkiaan laaja ja mielenkiintoinen sekä avaa hienosti monipuolisen taiteilijan työtä suunnittelijana, graafikkona ja lasitaiteilijana. Timo Sarpanevan näyttely on esillä Designmuseossa aina 23.09.2018 saakka. Tänne kannattaa mennä vaikkapa kesälomalla. Oletko jo ehtinyt käydä näyttelyssä ? Suloista sunnuntaita !Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig