lauantai 30. joulukuuta 2017

SALITREENIÄ


Salitreeni
Nyt on muutama viikko takana salitreeniä, joten on aika päivitellä blogiin tilannetta. Voitin siis taannoisessa pressitapahtumassa kolmen kuukauden treenit Elixialle. Voi sanoa, että voitto tuli juuri oikeaan aikaan, sillä olin huomannut etten yrityksistä huolimatta saanut omista treeneistä tarpeeksi tehokkaita. Tein siis kotona lihaskuntoharjoituksia kehon omalla painolla ja lenkkeilin sekä venyttelin. Liian usein jäi treenit tekemättä tai tein niitä vähän tehottomasti. Yksi syy siihen, että treenit tuntuivat tehottomilta on tietysti se, että olin vuosikausia harjoitellut kuntosalilla painoilla ja ohjannut myös itse tunteja. Suomeen muuttetuani se kuitenkin jäi ja töiden sekä lasten vuoksi päädyin treenaamaan kotona. Nyt voin vain todeta, ettei se ollut itselleni paras mahdollinen ratkaisu, vaikka toki työ ja perhe menee omien treenien ohitse. Onneksi lapset ovat kasvaneet, eivätkä tarvitse minua aina iltaisin kotona. Myös oma motivaatio kuntosaliharjoitteluun on taas kohdillaan.
Tässä vaiheessa on myös syytä varoittaa postauksen kuvista, ne ovat kerrassan outoja, johtuen siitä että ovat puhelimella huonossa valossa otettuja ja siitä että huomasin kauhukseni ettei salilla oikeastaan saisi kuvata. No sen toki ymmärrän, eihän kukaan halua tulla vahingossa kuvatuksi treenatessaan. Salille kyllä varmasti saa kuvausluvan, jos sitä hakee. Ehkä joku hiljainen hetki heti aamusta onnistuisi, sillä olisi kiva tietysti saada kuvia myös tänne blogin puolelle treeneistä.
Tavoitteet
No sitten niihin treeneihin. Oma tavoitteeni on lisätä hiljalleen aerobista kuntoa ja tietenkin muokata vähän vartaloa. Alla olevasta kuvasta näkee (huonosti ) nykyisen tilanteen, eli tarkoitus olisi saada käsivarret kiinteiksi, pyöreyttä olkapäihin ja peppuun, kiinteyttää vatsaa, lantion seutua sekä reisiä ( toisin sanoen sieltä vähän pois ). Samalla haluan lisätä lihakuntoa, erityisesti selässä, sillä se kipeytyy helposti, jos lihaksia ei harjoittele. 

Treeni
Mitäpä olen sitten salilla puuhastellut tämän parin viikon aikana ? Treenit aloita aina lämmittelyllä eli kävelen salille ja takaisin, lisäksi salilla kävelen reippaasti hyvillä sykkeillä juoksumatolla noin 20 minuuttia. Yhteensä kävelyä tulee tunnin verran salipäivinä. Olen nyt tehnyt painoilla treenit ylä- ja alavartalolle eri päivinä kerran viikossa. Ensimmäisen kerran jälkeen tuntui heti, että nyt tämä kulkee  ja lihakset ottivat treenit hyvin vastaan. Pientä hapuilua toki oli, kun edellisestä kerrasta oli jo aikaa ja sali oli itselleni uusi. Treeneistä tulee jonkin verran juttua jatkossakin, jos näille postauksille näyttää olevan kiinnostusta ?
Ruoka
Samalla olen päättänyt myös miettiä entistä tarkemmin mitä syön. Joulusta huolimatta en syönyt mitenkään erityisen paljon, mutta toki joitakin herkkuja. Ne aion jättää suurimmaksi osaksi pois kokonaan uuden vuoden jälkeen, ehkä joku herkkupäivä kerran kuukaudessa tai myöhemmin kerran viikossa voisi toimia itselläni. Olen taas yrittänyt muistaa syödä myös vitamiineja, ainakin sitä D-vitamiinia. Palailen tähän ravinto asiaa vileä myöhemmin, kunhan olen saanut senkin puolen kuntoon.

Leppoisaa ja liikunnallista lauantaita !


Share:

2 kommenttia

 1. Treeni jutut kiinnostaa, olisi kiva kuulla tarkemmin mitä teet salilla ?

  - Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, teen vielä treeneistä oman postauksen. Jos olisin ne tähän laittanut olisi postaksesta tullut liian pitkä ;)

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig