lauantai 25. helmikuuta 2017

KIASMASSAEilinen vapaapäivä mahdollisti käynnin päiväsaikaan Kiasmassa. Kuvittelin paikalla olevan talviloman johdosta paljon suomalaisia lomailijoita, mutta paikka olikin täynnä ulkomaalaisia turisteja. Aika jännä kokemus, ihan kun olisi ollut jossain muualla kuin Helsingissä.
Kiasmassa on vielä tämän viikonlopun ajan Mona Hatoumin näyttely. Mona Hatoum on Beirutista kotoisin oleva palestiinalainen, joka asuu Britanniassa. Näyttely on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Suomessa ja esillä on hänen teoksiaan 1970-luvulta tähän päivään. Teoksissaan hän puhuu konfliktien ja ristiriitojen leimaamasta maailmasta. Ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa, jos siihen on viikonloppuna mahdollisuus.
Toinen vielä tämän viikonlopun ajan avoinna oleva näyttely on ajatuksia herättävä Meeri Koutanieman ja Arman Alizadin Pahan jälkeen. Pahan jälkeen-näyttely kertoo selviytymisestä. Ihmisistä, jotka ovat selvinneet pahasta, mutta eivät alistuneet uhrin rooliiin. Katsomisen ja kokemisen arvoinen. Menkää.
Maaliskuun lopussa avautuu ARS 17 HELLO WORLD ! jonka teemana on globaali digitaalinen muutos. Näyttelyssä nähdään nykytaiteen kansainvälisiä huippunimiä ja se on avoinna koko loppuvuoden. Näyttely laajenee myös verkkoon ja osa taiteilijoiden teoksista on nähtävissä myös verkossa ARS17+ Online Art. Kuulostaa milenkiintoiselta.
Kiasmassa käydessä pysähdyn myös aina katselemaan näkymiä kaupunkiin suurista ikkunoista. Maisema on joka kerta erilainen ja siksi milenkiintoinen. Tällä hetkellä pohjoispäädyn ikkunoista avautuu aika lailla keskeneräinen kuva, kun sekä Eduskuntatalo että Kansallismuseo ovat remontissa. Toisaalta tykkään tuosta Kansallismuseon History is here ! sloganista. Sinnekö seuraavaksi Museokortilla ? Leppoisaa lauantaita !


Share:

2 kommenttia

 1. Kiitos vinkistä! Voisi piipahtaa katsomassa nuo näyttelyt. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva. Minusta molemmat olivat ajatuksia herättäviä.

   Samoin sinulle !

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig