sunnuntai 7. elokuuta 2016

P O R V O O S S AKuvia parin viikon takaiselta Porvoon reissulta. Me kävimme Porvoossa helteisenä heinäkuun maanantaina ja kierrellessämme Vanhassa Kaupungissa, siellä oli bussilasteittain ulkomaalaisia turisteja. Joissakin kohdissa kuvaaminen oli mahdotonta, sillä ihmisiä oli niin paljon. Pääosin kiertelimme kaduilla ja kävimme syömässä, mutta poikkesimme myös muutamassa putiikissa. Doris & Duke kauppa oli vasrinainen tavarataivas ja tyttöjen mielestä todella hauska. Ehkä vähän liian värikästä omaan makuuni.
Vanha Porvoo on kaunis ja tunnelmallinen paikka, itse viihdyn siellä kuitenkin parhaiten silloin kun ilma on vähän huono ja turisteja vähemmän. Kuvistakin tulee jotenkin tunnelmallisempia. Vierailusta jäi vähän kummallinen olo, paikka tuntui aikamoiselta turistirysältä ; korkeat hinnat, markkinatunnelma ja kauppojen tarjonta ei ainakaan itseäni miellyttänyt. Suomenlinnalle on käynyt mielestäni samoin, siellä ei nykyään edes tunnu olevan kunnon ravintolaa/kahvilaa, joita sentään ainakin vielä Porvoosta löytyi. 
Päätettiin Porvoon kierros rannalle, jossa napsittiin vielä viimeiset kuvat. Postauksen kuvat on otettu muuten Canonin EOS M10, joka on lainassa ( alun kuvat ) ja omalla Canonin EOS 550D, jossa objektina oli Zoom EF 75-300 ( lopussa olevat kuvat ) . Minusta kuvissa ei näy mitään eroa ja siksi  vakavasti harkitsen ostavani minijärkkärin. Tosi kätevä reissussa ja silloin kun ei jaksa isoa järkkäriä kantaa mukana. Asukuvia tykkään kyllä enemmän ottaa omalla kamerallani, siihen voi tietysti vaikuttaa myös tottuminen.
Kävitkö sinäkin Porvoossa, olisi kiva kuulla kokemuksiasi ? Suloista sunnuntaita !


Share:

11 kommenttia

 1. Käytiin minin kanssa pari vuotta sitten ja on kyllä upea paikka :). Pitäs ehdottomasti mennä uudelleen käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoossa on aina mukava käydä, talvellakin kiva paikka.

   Poista
 2. Porvoo on kyllä viihtyisän näköinen paikka, häpeäkseni on tunnustettava, että en ole siellä koskaan käynyt.

  VastaaPoista
 3. Piipahdimme Porvoossa heinäkuussa ajatuksella, että nautimme upeasta kesäpäivästä kierrellen vanhan kaupungin kaduilla ja Porvoo oppaan kävelyreittiä tutkaillen, syömme hyvin ja nautimme auringon säteistä ja kahvilaherkuista. Näiden osalta reissu olikin ihan napakymppi. Turistibussiryhmiä oli yllättävän vähän. Välillä jostain pöllähti ryhmä kiinalaisia turisteja, jotka näpsivät kuvia I-padeillaan. Se oli kyllä hilpeätä katseltavaa, kun porukka heiluttelee ilmassa padejaan.

  Shoppailua en ennättänyt kovasti harrastaa ja vähän yllätyinkin, että joku liike oli sulkenut jo klo 17:00 ja useimmat klo 18:00. Hyvänen aika - parhaana sesonkiaikana! Muutamaan liikkeeseen olisin mielelläni tutustunut kyllä tarkemmin, vaikka tarjonta Porvoossa ei ollut ihan omaan makuuni noin yleisesti ottaen. Tuolla Doris&Duke -liikkeessä satuimme mekin pistäytymään - jopa miehenikin, jota ei yleensä saa kauppoihin kuin uhkailulla ja kiristyksellä :) Mukaan tarttui hauska retro-onnittelukortti, joka sopii saajalleen kuin nakutettuna.

  Malla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Malla ! Pahoittelut vastauksen viivästymisestä.
   Me olimme keskellä päivää, jolloin kaikki liikkeet olivat auki. Tuntuu hassulta, jos menevät turistikautena kiinni aikaisin. Paikoin ihmisiä oli todella paljon, oli jopa vaikea liikkua tai nähdä mitään. Silti mukava reissu.

   Poista
 4. Porvoo on kyllä kaunis kaupunki, ihania tunnelmakuvia olet saanut napsituksi :)

  VastaaPoista
 5. Taidettiin olla samana päivänä Porvoossa, olin näkevinäni sinun vilahtavan kauempana jollain pihalla.

  Itse kuvaan minijärkkärillä, isoa järkkäriä en ole koskaan omistanutkaan. Kamera kulkee miltei aina mukana, isompi jäisi helposti kotiin. Televisioon ammatikseen kuvaava mieheni hämmästeli kamerani ominaisuuksia tarkastellessaan, kuin reilun viidensadan euron rungosta löytyi ominaisuuksia, joita oli pari vuotta sitten vielä ainoastaan tuhansien ammattikalustossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, aika hauska sattuma :)

   Minijärkkäri olisi hyvä hankinta. Tykkään omasta kamerastani, mutta välillä sitä on raskas ja hankala kantaa. Kamerat ovat kehittyneet viime vuosina hurjasti, meille ei ammattikuvaajille siitä on erityisesti hyötyä ;)

   Poista
 6. Toivottavasti moni vastaa :) Kivaa sunnuntaita !

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig