tiistai 5. heinäkuuta 2016

Canon Powershot G7 X MarkiiPari viikkoa blogin kautta lainassa olleen Canonin Powershot G7 X Markii kanssa kului nopeasti. Kamera on edistyneille kuvaajille tarkoitettu kompaktikamera, jossa on järjestelmäkameran kuvanlaatu. Kamerassa on kiinteä valovoimainen ( f/1.8-2.8 ) objektiivi, kääntyvä näyttö, wifi, zoom ja FullHD video. Kahdessa viikossa ehtii just ja just tutustumaan kameran tärkeimpiin ominaisuuksiin, kaikki hienoudet omasta mielestäni tulevat esiin vasta pidemmän käytön jälkeen. Wifiä en ehtinyt kokeilla ollenkaan ja videokuvausta vain kaksi kertaa. Kätevän kääntyvän näytön ansiosta tällä kameralla on helppo ottaa selfietä tai kuvata itsestään videota ( niille jotka sitä harrastaa, siis aika hyvä valinta ). Pääasiassa kuvattiin tällä kuopuksen kanssa automaatilla ja hän tykästyi kameran helppokäyttöisyyteen ja pienuuteen. Joskus kun kuvataan omalla kamerallani ja siinä on painava objektiivi, ei kuopus jaksa kovin kauan pitää kameraa. No tässä sitä ongelmaa ei ollut. Kokeilin itse myös muutamassa tuotekuvauksessa manuaaliasetuksia ja tosiaan tällä sai tarkkoja ja valoisia kuvia, vaikka ulkona oli harmaata ja valo sisällä ei meinannut rittää. Itse tykkään kuvata myös Zoomilla ja tässä kamerassa sitä oli näppärä käyttää myös videoita ottaessa. Hinta tosin tällä näppärällä ja laadukkaita kuvia ottavalla ihanuudella on varsin suolainen, harmi. Tarkempia teknisiä tietoja ja mitä kaikkea täälä voi tehdä kannattaa katsoa täältä.
Postauksen kuvat on otettu omalla kamerallani, joka on Canon EOS 550D ja Pirjolta lainatulla Sigman 50mm 1.4 objektiivilla. Kuvia on rajattu, muttei käsitelty muuten. Itselläni on kameran mukana tulleet objektiivit 28-80mm ja 75-300mm, joista jälkimmäisellä kuvaan paljon asukuvia kesällä. Lisäksi minulla on Canon EF 50mm f/1.8, joka on kiva silloin kun valoa on vähemmän, muttei ihan vedä vertoja Pirjon Sigmalle. Joskus käytän myös vanhan järjestelmäkamerani ( filmi ) objektiivia EFS 18-55, sillä saa kuvia vähän laajemmalta alueelta. Uusi järkkäri on haaveissa, muttei ihan vielä ajankohtainen.
Ihan ekan kamerani merkkiä en muista, mutta lukiossa kuvasin koulun järkkärillä, joka oli Nikon. Kuvasimme mustavalkokuvia ja siksi kai pidän mustavalkoisista kuvista edelleen. Filmit ja kuvat kehitimme koulun pimiössä. Eka oma järkkärini oli Olympus ( filmi ) ja seuraava Canon EOS (filmi ), joka edelleen löytyy jostain komeron hyllyltä, samoin kuin laatikkokaupalla negatiiveja. Nyt kun miettii, niin valokuvaus oli kyllä hankalaa ennen, piti huolehtia, että on oikeanlaista filmiä ( ISO ), paristot kamerassa ja sitten vielä jännittää miten kuvat onnistuu. Kuvatessa piti miettiä tosi tarkkaan valotusta, rajausta ja vaikka mitä. Siitä huolimatta olin digitaalikameroiden tullessa markkinoille tosi skeptinen ja ostin kokeilumielessä Canon IXUS digitaalikameran. Ja olihan se aika ihanaa, kun kuvat voi ladata heti koneelle ja niitä voi jälkikäteen käsitellä. Niimpä sitten hankin nykyisen kamerani eli sen Canon EOS 550D, johon olen kyllä periaatteessa ihan tyytyväinen, mutta tietenkin haaveilen hieman järeämmästä kalustosta. Uusi kamerani, sitten kun sen hankin on varmasti Canon, olen jo niin tottunut kuvaamaan Canonilla. Edelleen olen kyllä sitä mieltä, että kuvassa pitää olla muutakin kuin teknisesti laadukasta jälkeä. Tunnelma. Siksi myös rakeiset kuvat ja muutenkin vähän epätäydelliset kuvat voivat olla kauniita. Pidän myös kuvista, joista ikäänkuin näkee kuvaajan persoonallisuuden. Blogeissa näkee aika paljon samantyyppisiä kuvia ja joskus se vähän harmittaa, että niin moni seuraa kuvaustrendejä. En nyt tiedä olenko itse sen persoonallisempi, jotenkin tuntuu että se oma tyyli kuvata on vielä vähän hakusessa.  Olisi kiva kulla sinun kuvausmuistojasi ja minkälaisella kameralla kuvaat ? Kuinka paljon käsittelet kuviasi ? Mikä on sinun haaveiden kamerasi ? 


Share:

4 kommenttia

 1. Näpsäkän oloinen kamera. Hyviä kuvia sillä on näyttänyt tulevan ja kameran kokohan on todella käytännöllinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kyllä, juurikin tuon kokonsa takia. Kätevä kamera reissuun.

   Poista
 2. Mulla on kakkoskamerana G5 -malli, periaatteessa samanlainen kuin kokeilemasu, mutta varustettu etsimellä. Taitaa olla pikkuisen kookkaampi kuin G7, mutta näppärä ottaa mukaan silloin, kun järkkäri vie liikaa tilaa.

  Mä olen myös käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen käynyt filmikamera-aikana, en kylläs illoin ymmärtänyt hölkkäsen pöläystä mistään säädöistä, ihme on, että pimiössä sai aikaan edes muutaman selkeän kuvan :D Ensimmäinen digikamerakin on vielä jäljellä, taitaa olla lähes parikymmentä vuotta vanha, niitä ensimmäisiä kai oli. Siinä ei ollut takanäyttöä eikä kuviakaan voinut siis kameralla katsella, seuraavassa hankinnassa oli sentään näyttö, kooltaan kolmisen senttiä sivu. Sen jälkeen ostinkin ekan Canonin Powershotin manuaalisäädöillä. Sillä Canon-tiellä olen edelleen. Mitä sitä hyväksi koettua merkkiä vaihtamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin kovasti tosta G7 ja se voisi olla kiva just kakkoskamerana. Tosin hinta vähän arveluttaa.

   Voi miten kiva oli lukea sinun muistojasi. Todellakin pimiössä taisi ihan sattumalta tulla muutama hyvä kuva. Yritin kyllä filmi aikaankin kuvat paljon manuaalilla, mutta lapsista otin kuvat usein automaatilla, se vaan oli heidän kanssaan niin paljon helpompaa. Lasten ollessa pieniä harrastin myös videokuvausta ja aika hauskoja muistoja tuli ikuistettua.

   Joo mulle Canon on kanssa ehdoton ykkönen, merkkiä ei ole syytä vaihtaa, mutta uuden rungon haluaisin.

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig