lauantai 3. heinäkuuta 2021

AAMIAINEN PARVEKKEELLA


Sain vihdoin ja viimein hankittua parvekkeelle lattiaritilät ja uudet kevyemmät kalusteet. Nämä kuvissa näkyvät parvekekalusteet ja lattiaritilät ovat olleet jo pari vuotta hankintalistalla, mutta ne ovat aina ehtineet loppua siihen mennessä, kun olen ollut niitä ostamassa. Tänä vuonna olin kaukaa viisas ja hankin ne jo kevät talvella. Niinhän siinä sitten kävi, että saapuivat kotiin juuri sinä päivänä, kun oli kauhea lumimyrsky. Tavaroita tuonut tyttö oli hieman hyvittunut.

No, nyt ei ole ollut lunta eikä kylmää, vaan olen voinut nauttia parvekkeesta oiken kunnolla. Meidän parveke on ihanan viileä pitkälle päivään ja tukahduttavan kuuma vain iltaisin. Juon usein aamukahvin siellä ja vapaapäivinä saatan syödä aamiaista pitkäänkin. Tänä aamuna, kuten muinakin aamuina kissapoika oli seuranani ja sekin nautti aamun viileydestä. Näin helteillä laitan sille usein sisällä märän pyyhkeen lattialle ( muovin päälle ), jossa se käy mielellään vilvoittelemassa. Usein vien sen parvekkeelle toisen kerran  myöhään illalla, kun aurinko on jo laskenut.

Sisäkasveista olen nostanut parvekkeelle Oliivipuun ja muutenkin kasvit ovat melko vihreitä, yrttejä pääosin. Ostin muutaman laventelin ja lobeliaa sekä amppelimansikan. Yritit kasvavat kaikki tänä vuonna parvekelaatikoissa, viime kesän ruukut olivat kastelun kannalta turhan työläitä. Ainoa ongelma näissä yrteissä on se, että kuka ne oikein syö ? Ehkä niitä voi kuivata / pakastaa talven varalle ?

 

Aurinkoista viikonloppua !

Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig