lauantai 9. toukokuuta 2020

PARVEKEKUKAT



Tänään ollaan laitettu parveketta kesäkuntoon kissapojan kanssa. Aamulenkillä poikkesin kukkakupassa ja ostin parvekkeelle laventelia, heiniä, mansikan sekä pieniä kasveja, jotka ovat jotain käpäliä. Istutuspuuhat kissakaverin kanssa sujuivat vähän niin ja näin, ja saimmekin aikaiseksi ison sotkun, joten kuvia parvekkeesta tulossa vähän myöhemmin. Heinilläkään ei itse asiassa ole vielä ruukkuja ja muutamia kasvejakin uupuu.

Myöhemmin googlailin sisäkasvien parvekkeella viihtymisestä ja löysinkin paljon tietoa. Kovaan paahteeseen tai tuuleen ei kannata sisäkasveja laittaa, harva kasvi lukuunottamatta mehikasveja sietää kuumaa auringonpaistetta koko päivän ajan. Myös kirvat ja muuta tuholaiset voivat olla ongelma ja niitä täytyy tarkkailla erityisen tarkasti, jos huonekasveja vie parvekkeelle. Itselleni kävi juuri näin muutama kesä sitten ja kasvi oli sitten heitettävä pois, kun huomasin tilanteen liian myöhään. Kova auringonpaiste voi myös polttaa kasvin lehdet ja tämänkin olen kokenut. Toisaalta monet kasvit viihtyvät kesän parvekkeella ja niiden kasvu lisääntyy. Tätä asiaa täytyy vielä pohtia, ennen kuin kiikutan kasvejani ulos.


Onko sinulla kokemusta sisäkasvien kesän vietosta parvekkeella ? Rentoa viikonloppua kaikille !
Share:

2 kommenttia

  1. Olen katsellut ihania ruukkuja lasitetulle terassille, esim. https://www.designkaupat.fi/yrtti-ja-kukkaruukut/k-113 mutta mikä voi säilyä elossa, jos joskus unohtaa lasit kiinni hellepäivänä? Pitäisi muistaa aina käydä avaamassa laseja yms. Toisaalta olisi niin kiva, jos terassilla tuoksuisi kukat ja tuoreet yrtit ja varmasti mansikkakin viihtyisi siinä hyvällä hoidolla. Sisäkasveja en ole yrittänyt viedä itse ulos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasitetulla terassilla / parvekkeella viihtyy varmaan kasvit, jotka sietävät hyvin aurinkoa. Laseja tosiaan täytyy muistaa pitää kuumimpina päivinä auki, toisaalta viielinä päivinä on mukavan lämmintä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig