perjantai 20. syyskuuta 2019

RIIAN KAUPPAHALLI

riika

riika

riika


Meidän kesäisellä Riian matkalla ehdittiin vielä viimeisenä päivänä ennen lähtöä vieralla Riian Kauppahallissa, joka on lähellä päärautatieasemaa. Kauppahalli muodostuu useista suurista vierekkäin  olevista halleista, jotka toimivat ensimmäisen maailmasodan aikana Saksan ilmalaivojen sijoituspaikkoja. Kauppahallina paikka avattiin jo vuonna 1930 ja neliöitä tässä huimassa rakennukompleksissa on yli 70 000. 


riika

riika

riika

riika


Halleissa on lukemattomia myyntipaikkoja ja ravintoloita. Yhdessä hallissa myydään maitotuotteita, toisessa lihaa, kolmannessa kalaa ja neljännessä vihanneksia. Hallien ulkopuolella on myös ulkotori, jossa myynnissä on kaikkea maan ja taivaan väliltä sekä hallien takana valtava kukkatori. Täällä näki enemmän paikallisia ruokaostoksilla ja turistien osuus oli selkeästi vähäisempää kuin vaikkapa vanhassa kaupungissa. Hintataso oli huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Jos olisi ollut aikaa enemmän, eikä niin pitkä kotimatka, olisi ollut kiva shoppailla ruokatuliaisia mukaan. 


riika

riika

riika


Kauppahallin takana olevalla kukkatorilla olisin viihtynyt vaikka kuinka pitkään. Myyntipöydät täynnä toistaan kauniimpia ja värikkäämpiä kukkia ja tietysti todella edulliseen hintaan. Harmitti ihan ettei voinut ostaa mitään mukaan. Ajatus kassillisesta laventeleita ja pussillisista mansikoita kyllä houkutti kovasti.


riika

riika

riika


Mansikkakojulla kuvatessamme paikalliset naiset ( sikäli kuin ymmärsimme oikein ) päättelivät meidän olevan amerikkalaisia instagram tyyppejä. Kyllä vähän huvitti ja samalla nolottikin, koska sinne instaanhan me molemmat kuvattiin. Kaukana ovat ne ajat kun kuvia odotettiin valokuvaamosta kärsimättöminä matkan jälkeen ja jännitettiin onnistuuko kuvat. Tämä oli muuten viimeinen postaus meidän Riiaan matkalta, kaikki kuvat on nyt käyty läpi. Ei auta muu kuin alkaa suunnittelemaan uutta matkaa. Ehkä seuraavaksi Norjaan tai Venäjälle ? 

Onko sinulla jo matkasuunnitelmia ensi kesälle tai aiemmin ?
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig