lauantai 27. heinäkuuta 2019

RIIAN KADUILLA

travel

travel

riga


Riian matkalla tuli napsittua lukuisia kuvia Vanhan kaupungin ja puistojen lisäksi nautimme Riian keskusta-aluuen kaduilla kävelystä. Jokaisella kadulla oli kauniisti entisöityjä taloja ja monet niistä Art Nouveu aikakaudelta, jolloin Riika oli vauraimmillaan. Toki siellä täällä näkyi vielä huonokuntoisia taloja, mutta ne olivat keskustan läheisyydessä selkeästi vähemmistönä. Tuossa yllä olevassa kuvassa olen aamukahvilla Airbnb asuntomme lähellä. Se oli paikallisten suosiossa ja hauskaa oli se, kuinka meitäkin tervehdittiin kuin asuisimme siellä. Alla olevassa kuvassa näkyy kotikatumme, yksi Elizabetes ielan poikkikaduista.


travel

riga, latvia

riika

riga


Illalla kävelimme läheiselle rannalle, jossa on laivatreminaali, vierasvenesatama ja laituri aluella näkyi myös olevan jonkinlainen klubi, joka kuitenkin oli sunnuntai iltana suljettu. Jos oikeen tarkkaan katsotte noita purjeveneitä, huomaatte niissä tutut liput.


travel

riga


Itse tykkäsin eniten kävelyistä näillä kaduilla. Vanha kaupunki on toki viehättävä historiallisine taloineen, mutta siellä oli enemmän turisteja ja paikotellen jopa markkinatunnelma. Vnahan kaupungin ulkopuolella kaduilla näkyi eniten paikallisia ja tällä aluella jossa me asuimme, he olivat trendikkäitä ja hyvintoimeentulevia. Kaduilla näkyikin toinen toistaan upeampia autoja, paljon myös diplomaattikilvillä , sillä alueella oli monien maiden suurlähetystöjä. Alue oli myös tosi rauhallinen ja tuntui turvalliselta.


travel

riga


Kaiken kaikkiaan Riian matkasta jäi mukavat muistot. Oli aurinkoa, hyvää ruokaa ja paljon nähtävää. Kaupunki tuntui kompaktin kokoiselta ja siellä oli helppo liikkua niin jalan kuin raikallakin. Museot jäivät vileä kokematta ja Art Nouveu taloihin olisi ollut mukava tutustua oikein ajan kanssa. Ainoa asia jota itse kaipasin oli meri. Tykkään eniten merenranta kaupungeista ja jos merta ei ole, tunnen oloni hieman eksyneeksi. 

Leppoisaa lauantai-iltaa !
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig