maanantai 5. maaliskuuta 2018

WORKOUT WITH BERRIE

hyvinvointi


Viime aikoina on paljon puhuttu lasten ravinnosta ja ruokailutottumuksista. Siitä kuinka lapsia ei saa pakkottaa syömään, vaan sitkeästi kieltäytymisestä huolimatta tarjota terveellistä ja monipuolista ravintoa. Ja kuinka jo lapsena rakennetaan perusta hyvinvoinnille ja terveellisille elintavoille. Ja  kuinka vanhempien esimerkillä on tärkeä vaikutus myös elämäntapojen omaksumisessa.


päivän marjat


Meillä on aina syöty terveellisesti; paljon vihanneksia, juureksia ja hedelmiä sekä marjoja. Kannustettu myös maistelemaan erilaisia ruokia ja makuja. Lapset ovat tottuneet myös kahden eri kulttuurin ruokiin. 

Tästä huolimatta kuvissa näkyvä 19-vuotias poikani oli vauva-ajan jälkeen lapsistani se, joka söi kaikkein huonoiten. Hän rakasti keksejä, karkkia, hampurilaisia ja pizzaa. Ajoittain jopa niin, että itseltäni meinasi hermot mennä katsellessani hänen ruokavaliotaan. Muun ruoan suhteen hän oli todella valikoiva vuosia ja minusta tilanne vain paheni hänen tullessaan teini-ikään. Koulussa ruoka ei maistunut, eikä usein minunkaan valmistamani. Poika kasvoi hurjasti pituutta, painoa ei tullut lisää ollenkaan ja olo hänellä oli todella väsynyt.


päivän marjar


Reilu vuosi sitten alkoi muutos. Poika on toki aina syönyt hedelmiä ja marjoja, mutta niitäkin vähän valikoivasti. Sain syksyllä 2016 blogin kautta maisteltavaksi roberts Berrien juotavia päivän marja annoksen siältäviä välipaloja. Hän innostui niistä valtavasti ja löysi lapsuudesta tutut marjamaut uudestaan. Nykyisin hän ostaa myös itse kaupasta marjoja eri muodoissa. 

Ihan pelkästään marjoilla ei saa tuollaisia lihaksia kuin pojallani nykyisin on, vaan hän on muutenkin korjannut ruokavaliotaan. Päivittäin hän syö suuren annoksen puuroa, riisiä, pastaa, kanaa, lihaa, maitoa, munia, proteiinia, marjoja  ja hedelmiä. Salaatin ja muun vihreän kanssa on edelleen vähän niin ja näin. Joskus hän yhä sortuu makeaan; pullaan ja munkkeihin. Painoa on tullut lisää n. 15 kiloa ja hän on oppinut myös itse tekemään ruokaa. 

Ruokailun lisäksi hän käy säännölliseti salilla ja treenaa tavoitteellisesti. Ei, hän ei treenaa mihinkään kilpailuun, eikä varmaan edes näyttääkseen hyvältä. Kaikki tämä treenaus ja ruokailutapojen muutos tähtää yhteen asiaan ja se on uskokaa tai älkää; asevelvollisuus. 


roberts


No, äitinä olen tietysti tyytyväinen tähän muutokseen, johtui se sitten Berriestä tai odottavasta armeija ajasta. Nämä Berriet ovat muuten minunkin mielestä hyviä ja helposti nautittavia. Tuossa kuvissa näkyvässä Berrie + Protein on villimustikkaa ja granaattiomenaa, proteiinia siinä on 7,1 grammaa. Näitä ei tarvitse säilyttää kylmässä ja siksi onkin niin helppo napata Berrie mukaan vaikkapa töihin. Onko sinulla kokemuksia ruokailu- tai elämäntapojen muutoksista ? Mukavaa maanantain jatkoa ! 

Muistithan käydä osallistumassa ihanan keväisen laukun arvontaan ? Tästä linkistä pääset mukaan.


* Berriet saatu blogin kautta
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig