torstai 8. helmikuuta 2018

VIIKUNAPUU

plantagen

plantagen


Meille on Oliivipuun seuraksi muuttanut Viikunapuu. Kasvi lähti mukaan taannoisella käynnillä Plantagenissa, ostaessani en tiennyt mikä kasvi on kyseessä, mutta ihastuin kovin sen ulkonäköön. Kotona luin purkin kyljestä, että kyseessä on Fikus gingseng. Saa nähdä kuinka kasvi viihtyy hoidossani. Oliivipuumme voi edelleen hyvin, tosin se kasvaa vähän hassusti: lehtiä on tippunut rungon läheltä, eikä niitä näytä tulevan siihen lisää milläin keinoin, vaikka pituutta ja uusia lehtiä muuten tuntuu tulevan vähän liikaakin.


kevät koti

viikuna, tuoksukynttilä, tyynyt


Vaikka näissä kuvissa on vielä esillä tuoksukynttilä, enteilevät ne jo kevään tuloa. Viherkasvien myötä olen ihan vähän innostunut vihreästä väristä. Vaatteissa olen jo pitkään käyttänyt armeijan vihreää, mutta muuten vihreä ei ole oikein koskaan ollut oma värini. Tai jos ihan tarkkoja ollaan, käytin sitä joskus muinoin nuoruudessani parin vuoden ajan. Ehkä siitä on nyt kulunut tarpeeksi aikaa ja voin taas ihastua väreihin ainakin pieninä annoksina.
Värithän ovat tulossa takaisin sisustukseen. Itse tyydyn nyt ainakin alkuun niihin pieninä annoksina; tyynyissä, kasveissa ja muissa pienissä yksityiskohdissa. Niitä kun helppo vaihtaa toisin kuin huonekaluja tai seinien värejä. Vähän salaa kuitenkin edelleen haaveilen siitä vaaleanpunaisesta sohvasta ja muutamasta värikkäästä tyynystä. Tunnelmallista torstai-iltaa !

Share:

8 kommenttia

 1. Suloinen, pikku viikunapuu ja kauniissa ruukussa.
  Itse haaveilen nyt eukalyptuksesta, sitäkin saa ruukussa.

  Mukavia loppuviikon päiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Eukalyptus ruukussa oliskin kiva. Olen muutaman kerran ostanut eukalyptyksen oksia, mutta harmillisesti ovat kuivuneet melko pian.

  Kiitos samoin sinulle Sari !

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut vilkuilevani myös vihreitä tyynyjä, ja tulppaanit pöydälläni ovat varma merkki keväisestä mielestä.
  Tuo viikunapuu on söpö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit niin kuluu helmikuuhun, mä ajattelin jo kyllästyneeni niihin, mutta niin vaan viime viikonloppuna lähti kaupasta kimppu mukaan ;)

   Viikunapuu on ihana, toivottavasti osaan hoitaa sitä :)

   Poista
 4. Onpas suloisen näköinen tuollainen pieni viikunapuu :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig