lauantai 24. helmikuuta 2018

CALIFORNIA DESIGNING FREEDOM

designmuseo helsinki


Designmuseossa on maaliskuun alkuun saakka mahdollisuus käydä tutustumassa California Designing Freedom näyttelyyn. Lontoon designmuseosta lähtöisin oleva kiertonäyttely esittelee yhden osavaltion muotoilun tarinan ja kuinka ne vaikuttavat meidän kaikkien elämään. Näyttelyssä on viisi teemaa, joiden alle on koottu yli 200 esineen näyttely. California Designing Freedom näyttely alkaa 1960-luvulta seuraten vaihtoehtokulttuurin aaltoja aina Piilaakson tech-maailmaan.


designmuseo helsinki

designmuseo helsinki


Me kävimme näyttelyssä viime viikolla kuopuksen kanssa ja nyt harmittaa etten ehtinyt sinne jo aikaisemmin. Näyttely oli nimittäin niin mielenkiintoinen, että kävisin siellä mielelläni vielä uudestaan. Harmillisesti minulla on pari muutakin näyttelyä näkemättä, joten en varmaan ehdi. Itse innostuin eniten erilaisista julisteista, joita näyttelyssä olikin useita. Julisteet ovat teeman Sano mitä haluat alla ja niiden avulla tarkastellaan Kalifornian historiaa itseilmaisun alalla aina sosiaaliseen mediaan asti. 
Näyttelyn päätteeksi joimme kupposet kahvia museon viihtyisässä ja tyylikkäässä kahvilassa. Maistoin myös herkullista lakritsipullaa, joka oli taivaallisen hyvää. Harvinaista herkkua oli myös kuva, jonka kuopus nappasi minusta museon yläkerran aulassa. Yleensä museoissa on vaikea kuvata, koska valaistus on huono ja paikalla on paljon ihmisiä. Designmuseossakin riitti väkeä, paljon ulkomaalaisia turisteja, mutta tilaa ja valoa kuvaamiselle myös. Kaikin puolin kiva reissu ja inspiroiva näyttely, jos et ole vielä käynyt, niin suosittelen ehdottomasti. Leppoisaa lauantai-iltaa !Share:

2 kommenttia

 1. Kiitos näyttelyvinkistä! Vaikuttaa mielenkiintoiselta, kunpa ehtisin käymään.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän harmittaa, että nyt vasta ehdin tuolla käymään. Olisi mukava käydä uudestaankin, mutta tuskin ehdin.

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig