torstai 14. joulukuuta 2017

TORSTAIN TUNNELMIA JA MUSEOVINKKIKiireinen ja stressiäkin aiheuttanut viikko lähestyy loppuaan. Onneksi. Viikon aikana olen kulkenut vesisateessa, lumessa ja loskassa, pelännyt liukastuvani hiekoittamattomilla kaduilla, jotka ovat täynnä jäätä. Viikon aikana on tapahtunut myös tosi kivoja asioita, instan @sarasblogi stories puolella vilahtikin jo kuva salilta. Voitin 3 kuukauden treenit Elixialle taannoisen pressitapahtuman tiimoilta. Ensimmäinen treeni on jo takana, huomenna uudestaan ja muutama ryhmäliikuntatuntikin varattuna. Cant't wait. Treeneistä ja niiden etenemisestä aioin kirjoitella teille juttua tänne bloginkin puolelle. Ihan ensimmäinen blogi, jota kirjoittelin oli muuten juuri treeniblogi vuosina 2007-2008. Sen jälkeen siirryin kirjoittamaan lifestyleblogia ulkomailla asuessani. Nykyisen blogin aloitin asuttuani jonkin aikaa Suomessa paluumuuton jälkeen. Pitkä taival bloggaamista takana siis. 
Nyt olo on vähän uupunut, sillä nukuin viime yönä katkonaisesti, kiitos yökyöpelin eli 19 v. poikani, jonka keittiössä aiheuttamaan kolinaan heräsin nukuttuani muutaman tunnin. Arvatkaan vaan nukahdinko heti uudestaan ? Nuori herra saapui mistäs muualta kuin salilta ja tarvitsi tietenkin ruokaa ja proteiinijuomansa. Josta tulikin mieleeni, että omia ruokailutottumuksia on varmasti aihetta tarkastella lähemmin. Syön aika terveellisesti, mutta luultavsti liian vähän treenejä ajatellen ja ihan varmasti liikaa hiilareita. Huokaus. Joulu on kuitenkin tulossa ja siihen kuuluu herkut.
Sitten siihen museovinkkiin. Huomasitte varmaan, että kuvat ovat Suomenlinnasta. Muutama viikko sitten kävin siellä pienen ystäväni kanssa ja suuntasimme tietenkin Suomenlinnan lelumuseoon, jossa on yksityinen kokoelma nalleja, nukkeja ja muita leluja 1800-luvun alusta aina 1970-luvulle saakka.
Lelumuseo on vanhassa kauniissa puuhuvilassa ja siellä on myös viehättävä Café Samovarbar, jossa mekin nautimme kahvilan herkuista. Lisäksi museossa on pieni museokauppa, josta voi mukaan ostaa näin joulun alla jotain pientä kivaa joulupakettiin.
Näin joulun alla lelumuseossa on esillä vanhanajan joulukoristeita, joulukynttilöitä ja tonttuja. Löytyypä sieltä joulukuusikin valoineen. Museo on auki joka päivä joulukuussa loppiaiseen asti, ei kuitenkaan 23-24.12. 

Jouluisen tunnelman lisäksi löytyy juuri nyt Sateliitti-näyttely, joka juhlistaa satavuotiaan Suomen astumista tänä vuonna avaruusaikaan, saimmehan ensimmäisen oman sateliittimme Aalto-2. Lelumuseossa on esillä avaruusaiheisia leluja 1950-luvulta 1990 luvulle. Tämäkin näyttely on avoinna 7.1 asti. Kannattaa ehdottomasti käydä, sillä jotakin taianomaista on vanhoissa leluissa. Ehkäpä löydät museon aarteiden joukosta oman lapsuutesi lempileluja ?
Oletteko käyneet joskus Suomenlinnan lelumuseossa ? Tunnelmallista joulun odotusta !
Share:

2 kommenttia

 1. Ihana tuo Elixian treenivoitto!! Tuollaisen tarvitsisin minäkin, että saisin itseni tauon jälkeen käymään salilla ja jumpassa. En olekaan käynyt Suomenlinnan lelumuseossa, täytyypä pitää mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana ja tuli tarpeeseen :)
   Lelumuseo on ihana paikka ja kahvila yksi parhaimmista. Suomenlinna oli kaunis näin talvellakin.

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig