tiistai 7. marraskuuta 2017

JOULUINEN SPELTTI MANNAPUUROIhan pian on kuulkaa joulu. Kaupoissa näkyy jo jouluisia suklaarasioita, eikä jouluvalojakaan tarvitse kauan odottaa. Se onkin mukavaa kaiken tämän pimeyden keskellä. Joten ajattelin aloittaa jouluiset jutut tällä bloginkin puolella. Puuro jos mikä kuuluu jouluun, ja vaihteluna riisipuurolle voi maistella kotimaista Speltti mannapuuroa
Speltti on vehnänsukuinen jalostamaton vilja n. 10 000 vuoden takaa. Se sopii hyvin luomuviljelyyn, sillä se selviää karuissakin oloissa ilman lannoitusta. Speltti on ravintoarvoiltaan hyvä, siinä on paljon B-vitamiinia, proteiinia, erilaisia kivennäisaineita ja hivenaineita sekä kuitua. Ja maku on pehmeän pähkinäinen. 
Itse syön puuroa joka aamu ja lapsetkin aika usein. Sunnuntaita keitimme vaihteeksi Speltti mannapuuroa, jonka kaverina nautimme Urtekramin Omena-raparperisosetta kanelin kera. Oli kuulkaa hyvää ja ehkä se oli tuo kaneli, joka toi joulun mieleen.

Viime aikoina olen tutustunut moniin uusiin elintarvikkeisiin ja kokeillut omassa keittiössä vähän erilaisia juttuja. Monipuolisen ja terveellisen ruuan lisäksi itseäni kiinnostaa juuri nyt kotimaiset lähellä tuotetut tuotteet, luomuruoka ja ekologisesti tuotettu ruoka. Ja hyvä maku tietysti. Onkin kiva törmätä uusiin tuotteisiin ja monipuolistaa omaa ruokavaliota. 
Tässä vielä ohje Speltti mannapuuroon :

  • 5 dl maitoa ( voit käyttää myös vettä tai kasvismaitoa )
  • 1 1/4 Spelttimannaa
  • 1 tl suolaa
  1. Kuumenna neste pinnoitetussa kattilassa ja ripottele mannasuurimot joukkoon samalla sekoittaen.
  2. Keitä puuroa n. 2 min, koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää lopuksi suola ja anna puuron hautua kanne alla 2-5 minuuttia.
Tarjoile omena-raparperisoseen ja kanelin kera. Puuro valmistuun niin nopeasti, että tätä voi tehdä myös arkiaamuisin ja saada vaihtelua puuroaamiaiselle. Onko Speltti teille tuttua, entä syöttekö puuroa päivittäin ? Tunnelmallista tiistai-iltaa !


Share:

2 kommenttia

  1. Mä en ole ikinä tainnut syödä spelttiä, mutta tää spelttimannapuuro ainakin näyttää tosi herkulta. :p

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig