tiistai 3. lokakuuta 2017

TIISTAIN TUNNELMIAPöydällä tuikkii kynttilä, jalassa villasukat ja ulkona pimenevä lokakuinen ilta. Tunnelmallinen tiistai. Sateisesta ja pimeästä päivästä huolimatta olo on kepeä, sillä vaikka päivät pimenevät on paljon kaikkea mukavaa tekemistä. Muutama viikko sitten olin Ateneumin pressi-aamiaisella kuuntelemassa  mitä uutta on tulossa tänä syys/talvi kautena. Ja tänään Ateneumissa on avautunut hauska näyttely, nimittäin ensimmäistä kertaa Ankallisgallerian aarteita nähdään Ankkalinnan ulkopuolella. Näyttely on Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi esillä 25.2.2018 asti. Ankallistaiteen helmiä nähdään Ateneumin teosten rinnalla Suomen taiteen tarina-näyttelyssä. Näyttely on varmasti lasten ja lastenmielisten makuun. 

Lokakuun 27. päivä puolestaan avautuu Veljekset won Wright, joka tuo uusia näkökulmia Suomen suuriruhtinaskunnan aikana eläneiden Magnus, Wilhelm ja Ferdinad won Wrightin taiteilijaveljesten tuotantoon, Veljesten taide-, kulttuuri-, ja tiedehistoriallista merkitystä tutkitaan n. 300 teoksen kautta. Esillä on niin öljyvärimaalauksia, vesiväritöitä, grafiikkaa ja luonnoksia sekä Magnus won Wrightin täyttämiä lintuja Luonnontieteellisestä keskusmuseosta. Veljesten teosten rinnalla esitetään uusia teoksia valokuvataiteilija Sanna Kannistolta ja käsitetaiteilija Jussi Heikkilältä. Näyttely on esillä 25.2.2018 asti Ateneumissa, jonka jälkeen se jatkaa Kuopion Taidemuseoon ja Tikanojan taidekotiin Vaasaan. 

Museoissa kannattaa muuten aina käydä myös museokaupassa, itse rakastan niitä ja käyn aina kurkkaamassa mitä kivaa on tarjolla. Sieltä löytää myös kivoja lahjoja taiteen ystäville. Syksyn aikana aiokin taas käydä useammin museoissa ja näyttelyissä. Elokuvissakin voisi pistäytyä. Jotenkin alkaa tuntua siltä, että pimeydestä ei tarvitsekaan huolestua ?

Toinen syksyyn liittyvä juttu on tietysti käsivoiteet. Olen niiden suurkuluttaja ja varsinkin talvella niitä menee useampi tuubi. Pressipäiviltä mukaan saatu ACOn  Stay Soft Hands on ikääntymiseltä suojaava käsivoide, joka häivyttää ryppyjä ja tummia läikkiä. Voide on koostumukseltaan kevyt, levittyy ja imeytyy helposti. Tuoksuu miedosti. Käsivoidetta kuljetan päivittäin mukana, huulipunan ja harjan lisäksi muuta ei meikkipussistani yleensä löydy. 

Sellaiset vähän sinne tänne hyppivät ajatukset tänään tiistaina. Mitä te olette suunnitelleet syksyn pimeneviin päiviin ? Tunnelmallista tiistai-iltaa kaikille !


Share:

4 kommenttia

 1. Tykkään itse myös kausittain käydä museoissa, toisinaan se jää vähemmälle.:) Suhtaudut ihanan myönteisesti edessä olevaan syksyyn ja talveen, valoisa asenne auttaa jaksamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, mutta museokortin hankittuani olen käynyt useammin. Suosittelen :)

   Pakko yrittää olla positiivinen, tiedän jo nyt, että pimeys vaikuttaa mieleen ja jaksamiseen. Kivat asiat auttaa jaksamaan :)

   Poista
 2. Minä huomasin viime vuonna, että ylimääräisen valkoisen sokerin välttely, kirkasvalolampun käyttö ja ennen kaikkea positiivinen asenne auttavat, kun pimeät illat ja aamut tuntuvat raskailta. Tänäkin syksynä ja talvena tsemppaan miettimällä sitä, että kyllä se ihana kevät taas muutaman kuukauden päästä tulee. Tunnelmallisia syysiltoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokerin välttäminen auttaa, monihan syö talvella enemmän makeaa, mutta kyllä sitä tosiaan kannattaa vältellä. Positiivisella asenteella pääsee jo pitkälle :) Itse yritän myös ulkoilla päivävalossa silloin kun se on mahdollista.

   Kiitos samoin sinulle !

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig