keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

DIDRICHSENIN TAIDEMUSEOSSA JUKKA RINTALA


Kesän aikana olen onneksi ehtinyt taas hyödyntämään museokorttiani. Se kannattaa ehdottomasti hankkia, sillä pääsee n. 250 museoon ympäri Suomen vuoden ajan. Yksi käynneistäni suuntautui Didrichsenin Taidemuseoon, jossa on muotitaiteilija Jukka Rintalan näyttely. Näyttely esittelee hänen 40-vuotiasta taiteilijauraansa ja esillä on pukuja, luonnoksia, maalauksia,tekstiilejä, valokuvia ja koruja. 
Suosittelen Jukka Rintalan näyttelyä kaikille muodista kiinnostuneille ja erityisesti jos olet ihastellut hänen upeita iltapukujaan Linnan juhlissa. Puvut ovat vielä upeampia luonnossa. Itse pidin eniten tuosta viimeisessä kuvassa näkyvästä keveästä valkoisesta puvusta. Ihana.

Näyttelyssä on esillä myös Jukka Rintalan  Didrichsenin taidemuseon kokoelmista valitsemia teoksia, jotka ovat häntä inspiroineet. Näyttely pyrkii esittämään muodin uudenlaisessa konteksissa, pohtii muodin, taiteen ja museon yhtymäkohtia ja tuomaan vuoropuhelua niiden välille. Minusta näyttely oli antoisa ja oli mielenkiintoista tutustua Jukka Rintalan monipuoliseen tuotantoon. Didrichsenin Taidemuseon kodikkuus on kaunis tausta  näyttelylle. 

Jukka Rintalan näyttely on auki koko kesän aina 27.8 asti. Didrichsenin Taidemuseo sijaitsee Kuusisaaressa, Kuusilahdenkuja 1 ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin 11-18.


Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig