torstai 28. toukokuuta 2015

Avec Nicolas*Yhteistyö 
Viikonlopun juhlavalmistelut jatkuvat kiireisinä tai ei ihan niin kiireisinä, sillä valmistelujen lomassa olen ehtinyt kuvailla blogiin, rentoutua sohvalla ja hyppiä sängyllä. Nuorempi poikani keksi pomppia sängylläni ja se oli hänen mielestään kuin trampoliini, joten kokeilin sitten itsekin. Aika hauskaa. Mutta asiaan eli meillä tosiaan vietetään tulevana viikonloppuna lakkiaisia ja tupla sellaisia, sillä sekä poika että tytär kirjoittivat ylioppilaiksi. Hieno saavutus, sillä neljä vuotta sitten palasimme Suomeen ja nyt on suoritettuna suomalainen ylioppilastutkinto. Koulukielenä heillä on aiemmin ollut ranska ja osin nyt täälläkin. Lauantaina juhlimme hienoa saavutusta sukulaisten ja ystävien kanssa. Juhlissamme on mukana myös Nicolas Feuillatte, jonka tarina shamppanjan valmistajaksi on minusta jännittävä.
Champagne is for fun ! Tämä Nicolas Feuillatten lausahdus kuvaa hyvin hänen seikkailurikasta matkaansa New Yorkista Tunisian ja Australian kautta samppanjan synnyinseuduille Eperney'in. Hän loi uransa instant-kahvin kehittäjänä ja toimi myös diplomaattina Afrikassa. Hän oli myös tuttu näky New Yorkin seurapiireissä. Nelikymppisenä hän muutti elämänsä suuntaa ja muutti Australiaan valokuvaamaan. Perintö Ranskasta muutti jälleen kerran hänen elämänsä ja hän palasi Champagneen perimälleen maatilalle.
Aluksi hän tuotti samppanjaa vain ystävilleen, mutta vuonna 1976 hän perusti Champagne Nicolas Feuillatten, luottaen ystäviensä apuun markkinoinnissa. Vuonna 1986 Feuillatte ja viljelijöiden yhteenliittymä Centre Vinicole de la Champagne yhdistyivät, joka takasi Feuillattelle laadukkaiden rypäleiden saamisen ja laajemmat resurssit. Feuillatten voittokulku samppanjamarkkinoilla alkoi.
Tällä hetkellä Nicolas Feuillatte on maailman kolmanneksi suurin samppanjatuottaja. Nicolas Feuillatten samppanjan piirteitä ovat nuorekkuus, ilo ja erinomainen hinta-laatusuhde. Aika täydellinen juhlajuoma valmistujaisiin ja muihin kesän juhliin.
Meidän juhlapöydässämme on Nicolas Feuillatte Brut Réserve, jota on kellari-kypsytetty vähintään 15 kuukautta. Väriltään samppanja on kirkas, kuulas ja vaalean kullankeltainen. Tuoksussa on tuoretta omenaa, makeaa päärynää, hasselpähkinää ja paahtoleipää. Myös vieno persikkainen tuoksu on aistittavissa. Maku on hedelmäinen, pehmeän happoinen ja kevyen kermainen. Maistettavissa on myös omenaa, greippiä ja mineraaleja. Maun pituus tuo vielä esille sitruksen ja hienoisen persikkaisuuden. Loppumaku on tyylikäs ja eloisa. 
Lisää juomavinkkejä valmistujaisiin ja muihin kesän juhliin voi käydä kurkkaamassa Viikon viinin Facebook sivuilta.
Nyt toiveissa on aurinkoinen ja lämmin viikonloppu omille ylioppilailleni, kuin myös kaikille muille ylioppilaille ja koulusta valmistujille ! Muistetaan kuitenkin juhlia hillitysti ja tyylikkäästi, eurooppalaisittain. Santé !
Share:

16 kommenttia

 1. Tuplajuhlat - upea juttu! Onnittelut molemmille hienosta saavutuksesta ja tietysti myös äidille! Syystä voit olla ylpeä lapsistasi!

  VastaaPoista
 2. Onpa taas niin tyylikkäitä kuvia! Hieno saavutus nuorilta! Onnea äidille ja nuorille!

  VastaaPoista
 3. Ihanan kuplivaa viikonloppua perheellenne ja onnea Ylioppilaalle!

  VastaaPoista
 4. Kuplivaa viikonloppua koko perheelle ja erityisesti Onnea äidille myös :) Upea suoritus!

  VastaaPoista
 5. Onnea sekä sinulle että tuoreille ylioppilaille - olet syystäkin ylpeä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig