lauantai 22. marraskuuta 2014

Weekend

idkuva


Eilen satoi ensilumi tänne pääkaupunki seudulle. Yleensä katson aamulla ennen töihin lähtöä säätiedotuksen, eilen se kuitenkin unohtui ja niin jalassa oli Converset. No, nillä oli kiva tulla kotiin lumituiskussa. Ehkä lumi vähän piristää, sillä olen viime aikoina ollut kovin väsynyt. Loppviikosta tuntuu, ettei jaksa töiden jälkeen enään yhtään mitään ja niin jäävät blogipostauksetkin tekemättä. Kuva on viime viikonlopulta, jolloin innostuin piirtelemään pitkästä aikaa. Harmaa neule on kuopuksen käsityö koulusta. Tarkoitus olisi tehdä sukat, mutta kuinka tytär, joka ei ole ennen Suomeen muuttoa koskaan tehnyt käsitöitä, voisi onnistua. Ehdotin hänelle, että kysyn opettajalta, voisiko hän neuloa vaikkapa kaulahuivin sukkien sijaan. Tytär ei kuitenkaan halua. Ymmärrän, ettei hän halua mitään erikoiskohtelua, mutta sukat tuskin valmistuvat. Tässä linkissä kuitenkin vähän juttua ulkomailla asuneiden suomalaislasten paluusta suomalaiseen kouluun. 
Viikonloppuna aion levätä ja ulkoilla kauniissa lumisessa Helsingissä. Ja ehkäpä käydä myös joulukadun avajaisissa. Millaisia viikonloppu suunnitelmia sinulla on ?


Share:

12 kommenttia

 1. Kivaa viikonloppua sinulle Sara <3
  Itse aioin kanssa ottaa ihan rauhallisesti viikonlopun lukuunottamatta paria pikkujoulupäivällistä.
  Onneksi niissä ei mene myöhään ja pääsee ajoissa nukkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli <3

   Oi kuulostaa hurjan hauskalta !

   Poista
 2. Minä olisin kovasti halunnut viedä lapset katsomaan joulukadun avajaisia, mutta meillä vietetään samaan aikaan synttärijuhlia.

  Tyttäreille terveisiä, että ei ne sukat onnistu aina edes Suomessa koko koulunsa käyneille - ainakaan siten, että molemmat sukat olisivat edes suurinpiirtein samaa kokoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei mekään jaksettu mennä :)

   Hih, tiedän :D Jotenkin muistuu mieleen omat villasukat kouluajoilta.

   Poista
 3. Voimia sinne, aina ei jaksa ja sitten taas kohta energiaa pullollaan. Meidän tytär ja poika sopeutuivat useamman Kansainvälisen kouluvuoden jälkeen oitis suomalaiseen kouluun. Kenties se riipi heitäkin, että Kansainvälisessä koulussa oli niin suvaitsevaa ja täällä Suomessa ei. Mutta sieltä oppivat suvaitsevaisuutta ja täydellisen englanninkielen, jotan upea pääomahan se. :)

  Äh ja minulla ei koskaan sujunut villasukka, ei koskaan, lapanenkin jotain kamalaa, joten ei kannata välitä. Langan sävy on kyllä ihana.

  Haliterkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Viikonlopun lepo ja ulkoilu on jo auttanut paljon.

   Omatkin ovat pääosin sopeutuneet hyvin, vaikkeivät ole koskaan ennen Suomessa käyneet koulua. Sitten on vaan näitä pieniä juttuja, joissa toivoisin koulun vähän joustavan ja ottavan huomioon lapsen lähtötason. Käsityö nyt ei ole niin vakava juttu kun luku-aineissa menee hyvin, mutta olisi kiva jos lapsella olisi ilon ja onnistumisen hetkä koulussa myös taito-aineissa. Kuopus on vielä sellainen suorittaja ja numeroiden pitäisi kaikkien olla hyviä ;) No, ehkä on hyvä kokea myös pettymyksiä.

   Lapasista selvisin, sukista en. Opettelin taidon sitten myöhemmin :)

   Kiitos <3

   Poista
 4. Hei Sara! Tosi ihanaa, kun tyttäresi haluaa neuloa villasukat vaikkei ole aiemmin tehnyt. Yrityshän on tärkein <3

  Kouluaikojen käsitöissä sain itse ajalliseksi vain nuhruista sykeröä... Ja nyt osaan neuloa sukat tätä ohjetta tarkkaan seuratessani: www.novita.fi/public/File/sukkaohje.pdf.

  Ihanaa ja voimaannuttavaa viikonloppua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näin itsekin ajattelen, vaikka kyllä se numerossa sitten näkyy millaiset ne sukat ovat . . .

   No, niin se taisi minullakin olla. Kiitos ohje vinkistä.

   Kiitos paljon <3

   Poista
 5. Toivottavasti ope suostuu kaulaliinan neulomiseen, eihän elämään oppiminen ole villasukista kiinni ( nimimerkki "neuloin elämäni ensimmäiset sukat toissa syksynä"). Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan suostuisi, jos tytär antaisi luvan kysyä ;) Haluaa nyt kuitenkin yrittää noita sukkia . . .

   No, niin minäkin olen aikuisena oppinut sukat neulomaan :)

   Kiitos samoin sinulle !

   Poista
 6. En tiedä mitä tekisin ilman anopin apua näissä tyttöjen käsityöjutuissa! On niiiin peukalo keskellä kämmentä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinulla on joku apuna. Itse onneksi osaan neuloa mutta nyt siitä ei niin hirveästi ole apua, tytär on niin kömpelö käsistään kun ei ole ennen tehnyt käsitöitä.

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig