keskiviikko 23. lokakuuta 2013

MetsäretkelläViikonloppuna kävin kuopuksen kanssa hämmästelemässä ja kummastelemassa syksyisen Suomen luontoa metsäretkellä. Jostain syystä vanhemmat lapset halusivat jäädä kotiin ;) Lasten ollessa pieniä seikkailimme enemmän museoissa, lentokentillä ja kauppakeskuksissa ( asuinpaikasta johtuen ) kuin metsissä. Ei siis ihme että heillä on vaikeuksia luonnontieteellisissä aineissa koulussa. Itse kävin erikoislukion ja opiskelin luonnontieteellisten aineiden sijasta paljon kivempia aineita kuten taidehistoriaa, piirustusta ja maalausta, värioppia ym. Kuopuksen kanssa yritämme nyt paikata tätä aukkoa tiedoissamme. Viihdytkö sinä metsässä vai tallaatko mielummin kaupungin katuja ?
Share:

20 kommenttia

 1. Teillä on vielä syksyistä, meillä täällä talvi<3. Metsä rauhoittaa, viihdyn siellä, kun olen lapsesta asti tottunut, pidän myös kaupungin vilskeestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, hassua miten keväisin ja syksyisin Suomen luonto on niin erilainen paikasta riippuen :) Metsässä on ihanan rauhallista mutta kaupungin vilskeessä on oma viehätyksensä.

   Poista
 2. Minulle käy molemmat :)
  Ehkä olen kuitenkin kaupunki-ihminen, koska en oikein uskalla liikkua metsässä muutenkuin merkittyjen reittien läheisyydessä. Muuten tapahtuu välitön eksyminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Kaupunki on ykkösvalintani mutta metsässä on myös kivaa-joskus ;)

   Poista
 3. Sekä että ;-D. Tykkään kulkea metsässä mutta vastapainoksi kyllä tarvitsen urbaanimpaakin ympäristöä! Eli poimin parhaat palat kummastakin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä asenne, joka sopii moneen muuhunkin asiaan :)

   Poista
 4. Kun asuimme Helsingissä niin teimme usein Seurasaareen kävelylenkkejä, mutta nyt täällä Hyvinkäällä ovat kävely- ja metsäretket jääneet vähiin. Jos ja kun ostamme koiran niin sitten tulee tämäkin asia kuntoon.

  Tosi tyylikkäänä olette retken tehneet, ihanat maiharit molemmilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurasaari onkin mainio paikka kävelyretkille :) Koiran kanssa varmaan tulisi useammin lähdettyä metsään.

   Kiitos. Olen vähän kade tuosta tyttären Zaran maiharista, siinä on ihana teddy-vuori :)

   Poista
 5. Ihana luonnontieteiden kertaustuokio äidin kanssa, arvostettavaa :) Todella kauniit värit kuvissa. Tänä syksynä on saanut erityisen upeita kuvia juurikin sen kauneuden vuoksi. En muista tällaista ainakaan 10 vuoteen. Asusi voisin kopioida helposti saman tien itselleni, taisin jopa jo pukeutua noin viikonloppuna. Vihreä parka on jo niin klassikko. Tyttäresi kanssa näytätte oikein samalta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vain kun ainoastaan hän suostui lähtemään mukaan :) Kiitos. Varmaan moni on myös kuvannut paljon tätä syksyn kauneutta. Asu on tavallinen viikonlopun ulkoilu / kauppareissu asu. Viime talvena taisin postata yhden kerran kuvan samasta maiharista bikerien kanssa ja sain kommentin, että pukeudun kuten kaiikki muutkin suomalaiset :D No mutta mitä muuta sitä käyttäisi ellei parkaa ? ;)

   Poista
 6. Ehdottomasti olen metsäihminen, mutta en pimeällä ja mielellään kuljen juurikin tuollaisia hiekkareittejä, voin hieman sukeltaa metsän sisällekkin mutta en kovin syvälle, ettei pääse eksymään nääs. Mutta ihan päivittäin jo koiran takia tulee kuljettua ja juoksulenkitkin juoksen mielellään pehmeällä hiekkapohjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ei sitä kovin syvälle metsään uskalla mennä, ettei eksy. Hiekkateillä onkin tosi kiva juosta ja metsässä juoksu kulkee paremmin :)

   Poista
 7. Ihania kuvia!

  Minä viihdyn molemmissa, metsä on hyvä niin kauan kun siellä ei tarvitse yöpyä ja saa mennä merkittyjä reittejä pitkin. Kävelyretki metsässä siis on hyvä, vaeltajaksi en intoudu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !

   Hih, telttailu ja vaeltelu ei minuakaan kiinnosta. Pienet kävelylenkit metsässä riittävät :)

   Poista
 8. Metsässä on ihanaa! Tosin metsän täytyy olla semmoinen kutsuva, liian synkät metsiköt lähinnä pelottavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta :) Ja mielellään juuri tuollaisia kivoja kävelyteitä ;)

   Poista
 9. Ihania kuvia! Mekin kävimme sunnuntaina Nuuksiossa ihmettelemässä syksyistä luontoa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig