sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

LatelyLomalla on aikaa katsella ympärilleen vähän tarkemmin. Niinpä eräänä päivänä ruokakaupassa käydessäni, huomasin että siellä oli myös myynnissä villalankoja. Muutaman päivän mietin asiaa ja sitten erällä kauppareissulla kiikutin kassalle lankakerät ja puikot. Lanka on Novitan Seitsemän veljestä 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Puikot numero 4. Hintaa tälle hankinnalle tuli n. 34 euroa. Villapaidan mallin suunnittelin itse ja siitä on tarkoitus tulla vähän samanlainen kuin keväällä ostamastani Mangon puuvillaneuleesta . Nyt olen neulonut villapaitaa noin puolentoista viikon ajan ja valmiina on takakappale sekä melkein valmis etukappale, joka on kuvassa. Niin ja väri on musta, kuva näyttää sitä vähän vääristävän. Yleensä neulon iltaisin samalla kun katson telkkaria. Kivan rentouttavaa.
Moneen vuoten en ole ehtinyt / viitsinyt neuloa, mutta aikaisemmin neuloin paljonkin. Itse asiassa minulla on myös joskus nuoruudessa hankittu alan koulutus ja myös useita vuosia työkokemusta alalta.
Muita neulomiseen hurahtaneita ?

Rentoa kesä sunnuntaita kaikille !
Share:

18 kommenttia

 1. Kärsimättömänä ihmisen pystyn kutomaan juuri ja juuri pipoja. Olen niin hidas, että meinaan kypsähtää jo ennen kuin edes pipo valmistuu. Sinänsä kyllä pidän kutomisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse onneksi neulon hyvin nopeasti, joten työ edistyy. Mutta harjoittelemalla neulomis nopeus kasvaa :)
   Itse neulotut pipotkin on kivoja :)

   Poista
 2. Minä innostuin tekemään säärystimiä viime syksynä, muutoin en kyllä neulo enkä oikein sitä hommaa osaakaan. Äiti sen sijaan tekee varsinaisia luomuksia joita onneksi aina tasaisesti saan lahjaksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa että äitisi neuloo ja saat häneltä niitä lahjaksi. Omin käsin tehdyt neuleet ovat yksilöllisempiä ja laadukkaampia kuin kaupoista ostetut.

   Poista
 3. Mulle pukkaa aina syksyisin neulomisbuumi, joka menee ohi parissa päivässä ja niin ettei työ ehdi valmistua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts :D Ehkä tänä syksynä saat neulee valmiiksi asti :)

   Poista
 4. Ostin juuri eilen tarjouksesta mintunvihreää Miami- lankaa ja nyt puikot kilisee täälläkin taas pitkästä aikaa ;) Teen mielelläni isoja juttuja, sukat ja muut ei innosta. Mallit suunnittelen myös itse, inspiraatiota ja esim. Pitsikuvioita haen neulelehdistä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Minuakaan ei oikein sukkien ym. neulominen innosta, mutta olen päättänyt kokeilla sitäkin pitkästä aikaa.

   Poista
 5. Neulominen on ihanaa ja rentouttavaa:) Olen jo bongaillut lankakauppoja täällä ja niitä on löytynytkin yllättävän monta. Pitäisi vain ensin keksiä mitä neuloisi ensin:)

  Näytä sitten millaisen asukokonaisuuden saat rakennettua valmiin puseron ympärille, voin hyvin kuvitella että siitä tulee tosi kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta :) Itse tosiaan neulon katsellessani lempiohjelmiani, näin työ edistyy ihan huomaamatta.

   Ilman muuta näytän valmiin työn ja asukuviakin tulee sitten syksymmällä.

   Poista
 6. Hienoa... Jännittyneenä jään odottamaan, että miltä näyttää valmiina ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan perus neule on tulossa, mutta juuri sellaista tarvitsen. Asukuvia tullee kyllä kunhan ilmat viilenevät.

   Poista
 7. ooh, innolla odotan lopputulosta!
  Mukavaa alkavaa viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen toki postauksen valmiista neuleesta ja asukuvat myös :)

   Kiitos samoin sinulle Jenna ! <3

   Poista
 8. Olen aika huono neuloja mutta ihailen muiden teoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itsekään neulonut pitkään aika ja yllätyin kuinka kivaa se on ja miten nopeasti työ on edistynyt :)

   Poista
 9. Rakastan neulomista. Minulla on aina 2-3 työtä kesken ja pariin odottamassa langat. Yleensä neulon, kun katson televisioita tai pitkillä automatkoilla. Tänä kesänä olen kyllä neulonut harvinaisen vähän. Pitääpä ryhdistäytyä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa ! Taidatkin olla oikea neulomisen pro :) Yritän nyt neuloa tämän äkkiä valmiiksi sillä seuraavat työt ovat jo suunnitteilla ja uusia lankoja katselen melkein päivittäin. Automatkat kuulostavat hyvältä paikalta neuloa, matka menee nopeasti neuloessa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig