maanantai 23. huhtikuuta 2018

#whomademyclothes



Tiesittekö, että tällä viikolla vietetään Vaatevallankumousta ? Monet meistä haluavat vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä ja kampanjaan voi osallistua postaamalla kuvan ja  kysymyllä #whomademyclothes vaatemerkeiltä. 

Itse en ole koskaan shoppaillut hillittömästi vaatteita, toisaalta tunnustan ostavani joskus ihan vaan siksi, että haluan jotain, ilman tarvetta tai tutkimatta tarkemmin kuka ja missä vaatteeni on tehty. Aika normi kuluttjakäyttäytymistä luulisin. Useimpia vaatteitani käytän kuitenkin kaudesta toiseen ja sen jälkeen kierrätän ne.

Viikon teemaan liittyen ajattelin käydä läpi postauksen asun vaatteet eli milloin ja mistä ne on hankittu sekä mitä materiaalia ja missä ne on valmistettu.


whomademyclothes


Takki 

Kuvien takki on ostettu Mangosta. Takki on 83 % puuvillaa, 14 % villaa ja 3 % polyamidia. Takin vuori on 100 % asetaattia. Takki on tehty Vietnamissa. Olen ostanut takin viisi vuotta sitten ja käytän sitä välikausitakkina. Vähäisestä kausittaisesta käytöstä johtuen takki on erittäin hyvässä kunnossa ja en usko luopuvani siitä vielä moneen vuoteen. 


mango, nanso, ecco


Housut

Housut ovat myös Mangosta ja ne olen ostanut Facebook kirppikseltä kolme vuotta sitten. Housuissa oli alunperin pitkät lahkeet, joissa oli käänne ja lyhensin ne tänä keväänä itse. Harvoin käytetyistä housuista tuli näin heti yhdet tämän kevään lemppareistani ja ne ovat olleet todella usein jalassa viime aikoina. Housujen materiaali on luultavasti jotain polyesteri sekoitetta ( olen leikannut materiaalilapun irti ) ja nekin on tehty Vietnamissa.


kevätasu


Laukku

Laukun olen saanut tänä keväänä Ellokselta ja se on heidän uuden laukku ja kenkäbrändin Agnes Cecilian * mallistosta. Laukku on nahkaa, vuori polyesteria ja se on valmistettu Intiassa. Elloksen sivuilta löytyy myös asiaa kestävästä kehityksestä. Laukun malli on yksinkertainen ja ajaton, joten tästä tuskin luovun koskaan.


Aurinkolasit

Kuvien aurinkolasit ovat Ray-Banin ja ne olen ostanut viisi vuotta sitten Stockalta. Lasien valmistusmaata en tiedä. Nämä lasit jäävät kaappiini, samoin kuin 25-vuotiaana ostamani ensimmäiset Ray-Banit ( ja siitä on kuulkaa aikaa ) . Aurinkolasit ovat muutenkin itselleni sellainen juttu joita en kierrätä eteenpäin. Luovun niistä vasta sitten kun ne menevät rikki eikä niitä voi edes korjata.


Kengät

Kuvien kengät ovat myös blogin kautta saadut ja ne ovat ECCOn *. Sain kengät viime syksynä, jolloin käytin niitä lumen tuloon asti ja nyt keväällä kengät ovat olleet usein jalassa. Ajaton malli ja säilyvät käytössäni varmasti pitkään. Kengät ovat nahkaa ja ne on valmistettu Thaimaassa. Myös ECCOn sivuilta löytyy tietoa vastuullisuudesta.




Neule 

Asussa näkyvä musta neule on Nanson * ja sain sen viime syksynä. Neuleessa on 45 % puuvillaa ja 55 % villaa. Ajaton, mukava ja lämmin. Säilyy sekä minun että kuopuksen käytössä loppuun asti. Neule on valmistettu Kiinassa. 

Paitapusero

Neuleen alta pilkottava vaaleansininen paitapusero on sekin blogin kautta saatu tänä keväänä. Paita on KappAhlin * ja minun lisäkseni sitä käyttää tietysti kuopus. Jostain kumman syystä näitä yhteiskäyttö vaatteita pesen ja silitän ainoastaan minä ? No. mutta paita on viskoosia ja valmistettu Bangladeshissa. KappAhlilla on myös tietoa kestävästä kehityksestä.


Sukat

Sukat ovat Wolfordin *. Niiden materiaali on puuvillaa, nailonia ja elastaania. Vastuullisuudesta läytyy tietoa tästä linkistä. Wolfordin tuotteet valmistetaan Euroopassa; Itävallassa ja Sloveniassa.



mango, ecco, kappahl


Muoti ja tyylibloggarille vasttuulllinen ja kestävä kululutus on tietenkin vähän arka aihe. Blogeissahan esitellään jatkuvasti asuja ja aina ei voi samoissa vaatteissa olla, se ei olisi kovin kiinnostvaa lukijoiden kannalta. Itse yritän blogista huolimatta miettiä mitä oikeasti tarvitsen ja välttää sellaisten vaatteidin ostoa, joita en sitten kuitenkaan kovin montaa kertaa käyttäisi. Paras vaate on sellainen, joka sopii omaan tyyliin ja jo olemassa oleviin vaatteisiin. Ajaton klassinen vaate ei mene koskaan pois muodista ja jos se on valmistettu hyvin ja laadukkaasta materiaalista kestää se myös käyttöä. Aina hinta ei ole laadun tae, eikä kallis brändi se kaikkein laadukkain ja vastuullisin. Jos sinua kiinnostaa vaatteiden vastuullinen kuluttaminen löydät lisätietoa tästä linkistä. Who made your clothes ? Mukavaa viikon alkua !



* Saatu blogin kautta




Share:

4 kommenttia

  1. Erittäin hyvä postaus.
    Blogisi on yksi suosikeistani.
    Aina hyviä ideoita,kauniit kuvat.
    Yst
    Marjat

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kannustavasta kommentistani, se sai hymyn huulilleni. Ja pahoittelut vastauksen viipymisestä.

      Ihanaa viikonloppua Marjat !

      Poista
  2. Samoin täällä, enpä juuri ostele turhia enkä käy shoppailemassa vain shoppailun ilosta. Kierrätän ja pyrin ostamaan vaatteita hyvistä materiaaleista.
    Tuntuu, että olen koko talven pitänyt samaa kashmirneuletta, kun se vaan on lemppari :)
    Tuo sun asu on tyylikäs! Pidän varsinkin takista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kashmirneuleet ovat laadukkaita ja oikein hoidettuina pitkä-ikäisiä, suosin itsekin niitä, tosin muitakin neuleita löytyy.

      Omaa ostokäyttäytymistään kannattaa miettiä, mutta luulen ettemme me aikuiset kovin holtittomasti ostele, vaan juurikin tarpeeseen.

      Kiitos Helen :) Takki on ollut suosikkini jo monta vuotta.

      Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig