torstai 22. elokuuta 2019

MEIDÄN MAJOITUS RIIASSA

matkailu

matkailu


Meidän kesäreissulla Riikaan majoituttiin kuopuksen toiveesta Airbnb huoneistoon. Hän on aikaisemminkin majoittunut Airbnb kautta matkoillaan , mutta itselleni tämä oli ensimmäinen kerta. Varaaminen ja maksaminen oli helppoa, niin myös yhteydenpito ennen matkaa vuokraajaan. Asunto löytyi helposti ja oli juuri sellainen kuin nettisivuilla oli kuvattu. Hankalinta minusta oli tehdä valinta, sillä kivoja asuntoja oli tarjolla meidän matkan ajaksi paljon. Kun kohteena oli meille tuntematon paikka, oli pakko yrittää vain arvailla mikä sijainti olisi meille paras. 


sisustus

sisustus

sisustus

travel


Sijaintikin paljastui sitten paikan päällä meille loistavaksi. Asunto sijaitsi rauhallisella Elizabetes ielan sivukadulla aivan lähellä Kronvalda puistoa. Tuolla alueella on paljon Art Nouveu rakennuksia, Väinäjoen ranta on lähellä sekä keskustaan että vanhaan kaupunkiin pääsee kävellen mukavasti puiston halki. Alueella oli myös kivasti kahviloita ja ravintoloita, toki ei siinä määrin kuin vanhassa kaupungissa. 


matkailu

sisustus

sisustusAsunto oli hieman loft-tyyppinen sisustuksineen. Kaikki oli yhtä suurta tilaa ja vain kylpyhuone oli erillinen. Minusta asunnon sisustus oli aivan ihana samoin kuin rakennus missä se sijaitsi. Asunnossa oli myös olohuonenurkkaus sohvineen, mutta jostain syystä se jäi kuvaamatta. Aika hassua oli se, että nukuttiin Casa Stockmannin lakanoissa. 


sisustusVarmaan kuvistakin näkee ettei tämä asunto ole kenenkään oma koti. Se näkyi selkeiten kylpyhuoneen ja keittiön varustelussa, joka oli kuin huoneistohotellissa. Tästähän on viime aikoina paljon kirjoiteltu mediassa. Monet vuokraavat asuntoaan mielummin Airbnb kautta kuin antavat asunnon normaalisti vuokralle. Matkailijoille tämä on tietysti mukavaa, mutta jos kaupungin omat asukkaat joutuvat muuttamaan pois keskustan alueilta matkailijoiden tieltä, ei se mielestäni ole mukavaa. Kaupunkien keskustat uhkaavat muuttua yhä vähemmän paikallisiksi. Ja se on juuri se asia,josta itse nautin eniten matkoilla. Haluan nähdä paikallista elämää. 


sisustus

sisustus

matkailu


Majoitus Airbnb asunnossa oli kiva kokemus ja sopi tosiaan meille kuopuksen kanssa hyvin. Silti luulen, että jos matkustaisin yksin, päätyisin hotelliin. Tuntuisi jotenkin hassulta olla yksin vieraassa asunnossa. Ja täytyy tunnustaa, että vaikka söimme ihanan aamiaisen kahvilassa, jäin kaipaamaan hotelli aamiaista. Toisaalta majoittuminen Airbnb asuntoon oli vähän niin kuin olis ollut hetken paikallinen. 

Oletko kokeillut Airbnb majoitusta ? Aurinkoista viikonloppua !
Share:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig