torstai 1. maaliskuuta 2018

HAVE A LIDL BREAK

lidl

lidl


Tiistaina pakkasen paukkuessa suuntasin Teurastamolle, jossa oli Lidlin pressitilaisuus. Lidlin Bellarom-kahvivalikoima on laajentunut kolmella uutuuskahvilla, ja herkullisen aamiaisen lisäksi saimme osallistua cup tastingiin eli maistelimme eri kahveja vähän samaan tapaan kuin viinejä. Itse ihastuin tuohon ylläolevassa kuvassakin näkyvään Bellarom Luomu suodatinkahviin. Vaikka viime aikoina olen opetellut juomaan myös teetä, juon kahvia edelleen päivittäin useita kuppeja. Suosikkikahvini on latte, ja suodatinkahveissa tykkään aika miedoista kahveista.


bagel

croissant, bagel


Tilaisuudessa saimme myös kuulla Lidlin Suomessa teettämän kahvitutkimuksen tuloksia: moni juo kahvia koska se on nautinto, siitä on tullut tapa ja kahvi virkistää. 71 % suomalaisista juo kahvia yksin, mutta melko usein myös seurassa. Nuoret juovat take away-kahveja, vanhemmat keittävät itse kahvinsa. Me ostamme pääosin kahvimme ruokakaupasta ja juomme sen maidon / makeutuksen kanssa. Useimmat juovat kahvia päivällä, muutamat myös yöllä. 


lidl

lidlKuulimme lisäksi, että Lidlillä on tavoitteena vuoden loppuunmennessä myydä vain vastuullisuussertifioitua kahvia. Vastuullisesti tuotettu kahvi tarkoittaa parempia työoloja ja viljelyä ympäristön ehdoilla. Me suomalaiset kahvinjuojat ovat yhä kiinnostuneempia kahvin alkuperästä ja vastuullisuudesta. Lidlin kahveista suurin osa tulee perheviljelmiltä Etelä-amerikasta, Afrikasta ja Aasiasta. Ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat lisänneet pienten perheviljelmien toimeentulon haasteita, ja vastuullisuusohjelmien kautta viljelijät saavat koulutusta hyvistä viljelykäytännöistä muuttuvassa maailmassa. Meille kuluttajille tästä työstä kertoo sertifikaatti kahvipakkauksen kyljessä.  Olisi kiva kuulla mistä ja mitä kahvia sinä ostat ? Entä milloin ja missä juot kahvisi ! Tunnelmallista torstaita !
Share:

6 kommenttia

 1. Kiitos kivasta aamupalahetkestä, oli kiva treffata pitkästä aikaa!

  Minä olen nauttinut nyt Lidlin luomukahvia ja olen ihan myyty sen kanssa :)

  Kivaa loppuviikkoa Sara :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, on aina mukava tavata sinua :)

   Tuo Lidlin luomukahvi on ihanan pehmeä, täydellinen aamukahviksi.

   Rentoa viikonloppua !

   Poista
 2. Voi kun olisi päässyt paikan päälle :))

  VastaaPoista
 3. Täällä juodaan ahkerasti Lidl'n kahveja: espressopapuja käytetään jauhavaan keittimeen ja espressokapseleita Nespresso-keittimeen. Tavallista suodatinkahvia juodaan vain silloin, kun kylässä on paljon porukkaa; muutoin koko keitin on varastossa.
  Olen kahvikissa ja rakastan kahvin tuoksua sekä kahvihetkiä!
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla. Itse oeln pitkkään juonut aina samaa kahvia, viime aikoina olen kuitenkin innostunut kokeilemaan uusia kahvimakuja ja kahviloita.

   Tykkään kahvihetkistä kotona, mutta kahvilassa käynnit ovat myös ihania <3

   Rentoa viikonloppua !

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig