torstai 5. kesäkuuta 2014

Kysymyksiä, faktoja ja vastauksia


Sain Liebster awardin  Business Woman blogista. Monet teistä lukijoista varmaan tietääkin hänen bloginsa, mutta jos ette niin kannattaa käydä kurkkaamaassa. Hänen blogissaan on asuja niin työ kuin vapaa-ajallekin, lisäksi myös uuden ihanan kodin sisustusta, jonkin verran kauneutta ja juttuja elämästä yleensäkin business naisen näkökulmasta. Kiitos sinulle tästä tunnustuksesta ihanainen !

Tässä Liebster Blog -sertifikaattiin liittyvät säännöt:
 1. Postaa palkinto blogiisi.
 2. Kiitä bloggaajaa, joka antoi palkinnon sinulle ja linkitä takaisin hänen blogiinsa.
 3. Kirjoita 11 satunnaista faktaa itsestäsi.
 4. Vastaa nimeäjäsi 11 esittämään kysymykseen ja aseta 11 kysymystä sinun ehdokkaillesi.
 5. Nimitä 11 bloggaajaa, joille haluat tämän palkinnon antaa.
 6. Ilmoita ehdokkaillesi, että olet nimennyt hänet.

11 faktaa minusta1. Postauksen kuvat on otettu kävelylenkillä kuopuksen kanssa. Halusin kuvata illan hämärässä, mutta unohdin Suomen kesän valoisat illat. Kuopus oli ollut edellisenä päivänä ystäviensä kanssa Linnanmäellä ja ehti väsyä ennen pimeän tuloa.

2. Kamerani on Canon EOS 550D ja kuvissa on käytetty 50mm ja 75-300mm objektiiveja. Haluaisin uuden kameran rungon, toisaalta tiedän omassa kuvaustaidossa vielä olevan parantamisen varaa eikä uusi kamera ratkaise ongelmaa. Kuvan laatua tärkeämpää itselleni on kuvan tunnelma ja se kertooko kuva tarinaa.

3. Minulla on ollut järjestelmäkamera jo silloin kun kuvattiin filmille ja osaan myös kehittää filmin ja valmistaa kuvat. Digikameroiden tullessa markkinoille olin sitä mieltä ettei tämä ole valokuvausta. En onneksi enään vaan minusta on kivaa ladata kuvia koneelle jne.idkuva


4. Opin uimaan 6-vuotiaana. Kesätyttö joka hoiti minua ja siskoani, vei meidät rannalle poikaystävänsä kanssa. Lähdin yksin uimaan ja yhtäkkiä jalat eivät yltäneet pohjaan vaan vajosin veden alle. Oli siis pakko uida.

5. Lapsuuden kesät vietin isovanhempien mökeillä. Toinen oli meranrannalla ja toinen pienessä saaressa Kallavedellä.

6. Serkkuni kanssa vietimme paljon aikaa merellä kesäisin. Seilasimme kaikella mikä pysyi pinnalla, useinmiten kuitenkin lautalla tai pienellä ruuhella. Eikä meillä tietenkään ollut pelastusliivejä.
7. Ensinmäisen kesätyöni palkan käytin kokonaan vaatteisiin. Ihanaa.

8. Opiskeluaikana käytin kerran yhden kuukauden ruokarahat Cowboy-saappaisiin. Söin sen kuukauden näkkileipää, makaroonia ja kurkkua.

9. Ne saappaat jalassa ja Levis'in 501 jalassa soitin levyjä Discossa kerran viikossa. Opiskelukavereistani 2 poikaa oli iltaisin Dj:nä ja minäkin halusin kokeilla. Ihmeekseni pääsinkin soittamaan. Varmaan tämän takia pidän vieläkin populäärimusiikista.
10. Lapseni ovat kolmekielisiä. Kolmen kielen mukana tulee kolme kulttuuria ja ne kaikki ovat jollakin tavalla mukana arjessamme. Lapset puhuvat yhtä kieltä kerrallaan mutta vaihtavat kielen toiseen jos keskustelu sitä vaatii. Joitakin asioita ei vain voi puhua esim. suomeksi. Lisäksi he osaavat melko hyvin neljättä kieltä. 

11. Olemmen paluumuuttajia. Lapset lukevat nuorinta lukuunottamatta S2 , joka on suomen opetusta vieraskielisille. Arki on joskus haastavaa ja joudun olemaan tavallista enemmän lasten apuna koulunkäynnissä.
Vastaukset Business Womanin kysymyksiin :

1. Lempilaulusi kautta aikain ? Niitä on monia. Useinmat liittyvät johonkin aikaan tai tapahtumaan ja tuovat muistoja mieleen. Tämä kappale soi kuntosalilla jossa olin töissä ennen Suomeen takaisin muuttoa. Olin ylpeä itsestäni, koska olin onnistunut hankkimaan vakituisen työpaikan vieraassa maassa omin avuin huonolla kielitaidollani. Nautin myös työstäni valtavasti ja tein sitä hyvin kunnianhimoisesti. Halusin olla paras ohjaaja, enkä koskaan jättänyt yhtään tuntia pitämättä. Tunnit vedin aina täysillä ja viikon ainoan vapaapäivän vietin kotona leväten ja syöden. Kalorivaje oli ihan hillitön.

2. Kerro jokin muisto lapsuudestasi ? Katso kohdat 4, 5 ja 6 Yksitoista faktaa itsestäni.

3. Mikä on noloin asia mikä sinulle on tapahtunut ja haluat meille jakaa ? Aika noloa oli nauttia aamiaista vuorokauden ylläni olleissa vaatteissa 5 tähden hotellissa. Lasten ollessa pieniä olin yksin heidän kanssaan matkalla Suomeen. Sumun takia saapuva lentokone ei päässyt laskeutumaan kentälle ja jouduimme yöllä siirtymään toiselle kentälle bussilla. Aamulla nousukiidossa lentokone vaurioitui ja juoduimme jäämään kentälle odottamaan koko päiväksi. Vasta iltapäivällä pääsimme lähtemään ja saapuessamme Frankfurtin kentälle, olivat kaikki Suomen koneet lähteneet. Lufthansa majoitti meidät ystävällisesti 5 tähden hotelliin sviittiin, koska lapset olivat niin pieniä etteivät olisi voineet olla omassa huoneessa yksin. Olin varannut kaikille lapsille varavaatteet lentolaukkuun mutta unohtanut itseni. Niin sitten istuin seuraavana päivänä suihkunraikkaana mutta ryppyisissä vaatteissa hotellin hienossa aamiaishuoneessa.

4. Mitä sydämessäsi on tällä hetkellä ? Lapset tietysti. He ovat kaikki erittäin kilttejä minulle ja meillä on mukavaa yhdessä. Huolehdin kuitenkin kaikenmailman pikkuasioista ja pyörittelen asioita päässäni. Ihan turhaan. 

5. Entä ajatuksissasi ? Työ. Jotakin uutta, jotakin vanhaa. Kesälomalla on onneksi aikaa selkeyttää ajatuksia.

6. Miten aioit kehittää blogiasi ? Blogin ulkoasu on jatkuvasti mielssäni ja sille haluaisin tehdä jotain. Asukuvien laadun parantaminen on tavoitteena myös.

7. Mihin ylipäätänsäkin pyrit bloggaajana ? Haluaisin tehdä visuaaliseti laadukasta blogia. Oman näköistä.

8. Mitkä ovat intohimosi kohteet ? Muoti, sisustaminen, valokuvaus, leffat, musiikki ja liikunta.

9. Mitä ominaisuutta haluaisit itsessäsi kehittää ? Pitkäjänteisyyttä ja järjestelmällisyyttä. 

10. Lempilomakohteesi ? Pariisi. Shoppailua ja taidetta. Kahviloita ja hyvää ruokaa. Kepeyttä. Valkoisia taloja ja tunnelmallisia katuja. Ystäviä.

11. Mistä haaveilet juuri nyt ? Pariisin matkasta. Uudesta laukusta. Ja kirjasta josta tulisi uusi lempikirjani. 


Ja tässä omat kysymykseni :

1. Parasta elämässäsi juuri nyt ?
2. Lemppari elokuvasi ?
3. Minne matkustaisit uudestaan ?
4. Mitä väriä vaatekaapissasi on eniten ja miksi ?
5. Vaatteet vai asusteet ?
6. Kuinka usein shoppailet ? Päivittäin, viikoitain, kuukausittain vai kausittain ?
7. Onko sinulla oma tyyli pukeutumisessa vai vaihteleeko se ? 
8. Ovatko vaatteesi, kenkäsi ja muut asusteet järjestyksessä ?
9. Miten ja missä säilytät niitä ?
10. Kenen tunnetun henkilön tyyliä ihailet ?
11. Kuka pukeutuu sinusta mauttomasti ?

Omat tunnustukseni menevät : 

Caelialle jolla on ihanan rento pukeutumistyyli ja visuaalisesti kaunis blogi upeine kuvineen. 

Liladylle suomalainen äiti bloggaa New Yorkista. Kauniita kuvia ja ihania vähän erikoisempia  laukkuja. Blogi on englanninkielinen mutta kommentin voi jättää suomeksi. Kannattaa kurkata myös hänellä myynnissä olevat jutut tästä linkistä.

Hannalle joka on tehnyt elämäntapa remontin ja saavuttanut ihannepainonsa. Blogissaan hän esittelee päivänasuja ja ostoksia. Matkustaa ja haaveilee uusista laukuista upeaan kokoelmaansa. Kaikki tämä kauniiden kuvien kera.

Jos jaksoit lukea tänne asti, haluan toivottaa sinulle oikein ihanaa ja kesäisen lämmintä viikonloppua !

Share:

26 kommenttia

 1. Voi miten kiva tietää sinusta hieman enemmän!
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva lukea vastauksiasi. Lapsillasi on hieno pääoma kielissä. Haluaisin kysyä sinulta yhtä asiaa, nimittäin teetkö nykyisin töitä muodin parissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti on jouduttu sen eteen tekemään töitä :) Voi kumpa tekisinkin. Minulla on alan koulutusta ja katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)

   Poista
 3. Wau, hienoja asioita ja kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Näitä oli kiva lukea, varsinkin, kun tiesin vähän taustaasi. Kielitaito on hieno asia, voi, kun itse olisi ahkerampi sen ylläpitäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle ja muille jotka jo jotain tietävät taustastani tämä varmaan avautui vielä vähän enemmän :) Kielitaito on tosiaan hieno asia ja lapseni ovat paljon minua kielitaitoisempia :D Yritän toki itsekin pitää kielitaitoa yllä mutta se vaatii aika paljon aikaa ja päättäväisyyttä . . .

   Poista
 5. Kiva postaus. Näitä on kiva lukea! Tuo kolmen kielen puhuminen on kyllä rikkaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Dahlia :) Oikeastaan neljä sillä puhuvat kaikki myös englantia :D

   Poista
 6. Hei, tuo Kallavesi-juttu kiinnosti erityisesti. Voitko sanoa mikä saari oli kyseessä? Ymmärrän, jos et halua paljastaa sitä. Suuri kalakukko on pieni kaupunki ja ollut aiemmin vielä pienempi ja ihmiset tuntevat toisensa tai ainakin jonkun tutun tutun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikeastaan halua sanoa saaren nimeä sillä se on pieni ja oli kokonaan isovanhempieni. Kuopio on niin pieni paikka, joskus tuntuu että niin Helsinkikin ;)

   Poista
 7. Uskon etta kolmikielisyys on valilla haastavaa. Tuntuu etta kaksikielisyydenkin eteen saa valilla tapella oikein kunnolla kun suomenkieli meinaa jaada valtakielen jalkoihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut todella haastavaa. Lasten ollessa pieniä pidimme heidän isänsä kanssa tiukast kiinni siitä että kumpikin puhui AINA omaa kieltään heille. Koulukieli tuli sitten lisäksi ja sen lapset ovat aina kokeneet kaikista helpoimmaksi.
   Nyt kun ovat isompia osaavat itse pitää huolta kielitaidostaan ts. käyttävät yhä isänsä kieltä keskenään puhuessaan ja pitävät yhteyttä isän puoleiseen sukuun lomilla jne.

   Poista
 8. Niin, ja vastaan kylla haasteeseen kunhan ehdin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään kiirettä. Halusin vinkata ihanasta blogistasi lukijoilleni. Nautin paljon kirjoituksistasi ja upeista kuvistasi :)

   Poista
 9. Kiva juttu, mukava lukea vähän sinustakin enemmän! Kuvat upeita !

  VastaaPoista
 10. Sara, mahtavaa, että kerroit teistä hieman enemmän. Arvostan! Näitä on niin huippua lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiina :) Voisin varmaan kertoa enemmänkin elämästäni mutta yritän pitää blogini ensisijaisesti muotiin ja pukeutumiseen keskittyneenä. Siksi rajaan juttuja ja esim. ruoka ym. postausksia ei ole.

   Poista
 11. Olipa kivoja vastauksia. Kielet ovat kyllä iso rikkaus!

  VastaaPoista
 12. Oli tosi kiva, kun kerroit hieman enemmän itsestäsi. Olet ensimmäisiä, jonka blogia olen lukenut ja olen miettinyt usein, että olisi kiva tietää sinusta enemmän :) Ymmärrän kyllä erittäin hyvin senkin, että haluat keskittyä muotiin :) Tyylisi on tosi ihana! Vastauksiasi lukiessa muistui itsellänikin niin elävästi mieleen ensimmäinen kesätyö ja kuinka käytin lähes koko palkan vaatteisiin. Niin ja suurkiitos tunnustuksesta <3 Vastaan erittäin mielelläni näihin kysymyksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna ihanasta kommentistasi <3 Itse pidän eniten juuri blogiesta joissa on jollakin tavalla rajattu aihepiiriä. Luulen myös etteivät lapset olisi kovin ihastuneita jos netissä kertoisin kaiken elämästämme. Helsinki on aika pieni paikka ;) Tiedän myös että muutama lasten koulukaverin äiti lukee blogiani ( ja ehkä joku opetajistakin ) joten siksikin . . .
   Sinulla on ihana blogi ja pidän myös tyylistäsi joten ei tarvinut kauan miettiä tunnustusta :) Yritin miettiä myös kysymyksiä niin että teidän olisi kiva vastata niihin.

   Poista
 13. Kiva kurkata syvemmälle ajatusmaailmaasi! Oikein hyvä postaus, ja kiitos kovasti haasteesta! Otan sen vastaan mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei ole mitään kiirettä, teet silloin kun ehdit :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig