maanantai 13. tammikuuta 2014

Helsinki survival kit

idkuva


Inhoan kylmää, enkä missään tapuksessa halua palella pakkasella. Kun pakkanen laskee lähelle -10 tai sen alle pukudun kummitädiltäni saatuun Friitalan lammaskelsiturkkiin, napparukkasiin sekä Fredriksonin tekoturkishattuun. Ja kun sujautan jalkaani vielä Merrellin talvisaappaat, en taatusti palele vaikka olisi vähän kylmempääkin. Minulla toki on myös untuvatakkeja kaksin kappalein, pidempi musta katukäyttöön ja lyhyt urheiluun, mutta tämä asu on huomattavasti lämpöisempi ja kutsun sitä leikkisästi omaksi Helsinki survival kitikseni. Pitkä kelsiturkki ja pitkävartiset saappaat mahdollistavat myös hameen tai mekon käytön kovillakin pakkasilla yhdessä paksujen sukkisten kanssa. Mitä sinä puet yllesi pakkasilla ?


Sheepskin coat Friitala, hat Fredrikson, winter boots Merrell, bag Louis Vuitton Epi Speedy
Share:

23 kommenttia

  1. Jännä tuo hattu, näyttää ihan linnun sulkilta!

    VastaaPoista
  2. Tuolla setillä kyllä tarkenee. Aivan mahtava! Minulla on mummini vanha krimiturkki, jota käytän pakkasilla. Vannon kyllä myös untuvatakkien nimeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkenee tosiaan. Kiitti. Kriturkki on varmasti myös lämmin samoin tietysti untsikat.

      Poista
  3. Turkis on lammin - itsekin kaytan pitkaa kelsiturkkia jos oikein kylmaksi menee. Hattusi on ihastuttava! Leikkisa ja tyylikas ja varmasti lammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkis on omasta mielstäni paras pakkaseen ja pitkänä ehdotomasti. Kiitos :) On lämmin kyllä ja saa monen hymyilemään aamuruuhkassa ;)

      Poista
  4. Ihana pakkasasu, minullakin oli turkki päällä, kun hain tytön koulusta. Turkin alla tosin vain pyjama :), onneksi ei auto jättänyt matkalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hauska kuulla, olen harrastanut samaa kun lapset olivat pieniä :D

      Poista
  5. Kiva kokonaisuus! Aivan varmasti myös lämmin. Itselläni on kelsiturkki myös, mummin peruja, mutta aika harvoin tulee pidettyä. Sen sijaan pitkä villakangastakki yhdistettynä lämpimiin kenkiin on ollut täällä kokonaisuutena. Myös kunnon paksu toppatakki. Minä palelen ennen kaikkea jaloista, takin pitää olla vähintään polvimittainen talvella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Dahlia ! Kelsiturkki on ihanan lämmin ja myös minä pidän pitkistä takista pakkasilla, sillä en halua kulkea kovin topattuna. Paras on takki, jonka kanssa voi pukea ihan tavalliset vaatteet.

      Poista
  6. no nyt on kyllä asiallinen ja lämmin varustus! ihana :)

    - Jenni
    www.once-real.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minusta miedän suomalaisten tulisi enemmän pukeutua sään mukaan, liian moni kulkee pakkasilla vähissä vaatteissa :)

      Poista
  7. Minulla on nyt ylläni merinovillaa oleva neule sekä villainen hame ja sukkikset (Wolford, voin suositella lämpimästi). Päällysvaatteista löytyy untuvatakki, lakki (ihan ehdoton!) sekä nahkasaappaat. Näin tarkenee, tosin minua ei palelu haittaa. Palelen nimittäin mieluummin kuin olen kuumissani. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulostaa sinunkin varustuksesi pakkaseen. Villasukkahousut ovatkin lämpimät ja kiitos vinkistä :)
      Mukavaa myös, että jätit kommentin <3

      Poista
  8. Talvella yleensä kävelen töihin tuollaiset 30-40 minuuttia, kun meiltä ei töihin päin mikään linja-auto kulje järkevästi. Jos on kova pakkanen, niin toppahousut ja hame sitten kassiin. Aaltosen pitkävartiset nahkasaapaat villapohjallisilla, villapaita takin alle, takkina Luhdan Tallinnasta ostettu toppatakki, jossa hupussa turkisreunus, joka suojaa naamaa. Tallinnasta ostettu keinoturkismyssy eli sellainen patamallinen iso, mihin pää uppoaa, joku oma tekemä villainen kaulaliinan tapainen, nahkarukkaset ja alle ohuet lapaset. Kasvot suojattava hyvin, kun kotiin tullessa pitkä suora, jossa usein hujakka käy vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hurja miten pitkä kävelymatka sinulle tulee. No toisaalta saat liikuntaa :) Kiva, että mainitsit tuosta kasvojen suojaamisesta, sillä niin paljon puhutaan auringon vaarallisuudesta iholle mutta mielstäni myös pakkanen voi olla hyvinkin vahingollista kasvojen herkälle iholle ja meidän tulisi muistaa suojata sitä pakkasilla.

      Poista
    2. Joo, kasvot on hyvä suojata. Maanantaina kävi ikävästi naamaan tuuli tuolla suoralla ja illalla sitten oli punaisia laikkuja kasvoissa. Tänään laitoin enemmän kasvoja huivin suojaan. Tuo kävelymatka on ihan kiva, ei yhtään pitkä, kuljen vielä keskustan kautta, näen näyteikkunat, torielämää ja sitten kauniin pienen hautuumaan poikki kuljen. Tuossa saa nollattua työpäivän kun tulee kotiin :)

      Poista
  9. very cool! i like it !!!!
    greetings

    VastaaPoista
  10. Upea turkki ja hattu, vihdoinkin on kunnon talvinen viikko, meilläkin pakkasta 14 astetta. Toppatakki on minun jokapaikan takkini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Lumen tulo oli mukavaa mutta pakkasta saisi olla vähän vähemmän :)

      Poista
  11. Tykkään hatusta ja takista ihan mielettömästi! Todella tyylikkäänä olet kovallakin pakkasella!
    Itse olen lähinnä pukeutunut karvavuoriseen vihreään parkaan ja Emuihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentistasi caelia :) Parka ja Emut kuulostaa mukavalta yhdistelmältä pakkasiin.

      Poista
  12. Paria perintökelsiturkkia minäkin käytän kovilla pakkasilla, varsinkin tädiltä saatua harmaata Friitalan turkkia. Siinä on nimittäin huppu, joka suojaa mukavasti viimalta. Kivan värinen tuo sinun turkkisi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig