keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Tyylikkäästi vastuullinen



Kävin sunnuntaina pitkästä aikaa I love me messuilla tai jos ihan tarkkoja ollaan en ole koskaan aikaisemmin käynyt näillä messuilla, vaan niillä jotka kulkivat Muotimessujen nimellä. En oikein tiennyt mitä näiltä messuilta odotin, lähinnä kai kaikkea muuta kuin muotia. Onnistuin kuitenkin löytämään muutamia itseäni kiinnostavia juttuja.




Yksi ihastukseni kohde oli Nurmi Clothingin osasto, jossa ihastelin farkkuja, joista toiset olivat 55 % hamppua ja toiset RE-JEANS eli kokonaan kierrätetystä materiaalista valmistetut. Materiaalin on kehitellyt Pure Waste Textiles, joka muuten palkittiin Elle Style Awards-gaalan suomalaisena muotitekona. Itse ihastuin erityisesti hamppufarkkuihin, joissa oli täydellinen väri ja istuvuus, eikä yhtään elastaania. Tuli ihan mieleen nuoruusvuosien farkut, jotka sai ihan itse kuluttaa käytössä. Farkut muuten valmistetaan Suomessa, aika huimaa näinä aikoina.
Nurmi on vuodesta 2010 toiminut lahtelainen vaatemerkki, joka luo vaatteita ja asusteita, joissa on selkeälinjainen ja ajaton desingn. Lisäksi he kiinnittävät huomioita vastuulliseen tuotantoon. Sekä yläkuvan miesten paidat ja teepparit, että alakuvan mekot ovat Nurmen tuotteita.


idkuva


Elle Style Awards-gaalan asustesuunnittelijan tämän vuoden voittajan Terhi Pölkin siniset ja mustat kengät sekä nilkkurit ihastuttuvat myös nyt niin trendikkäillä kapeilla kärjillään värien lisäksi. Juuri tuon siniset kengät minulla oli 80-luvulla, olisikohan taas aika hankkia jotain sinistä kenkäkokoelmaan ?




Ilmiöitä 2015-trendinäyttely oli mielenkiintoinen katsaus tulevaisuuteen. Näyttely valotti mihin maailma, muoti ja lifestyle ovat menossa vuonna 2015. Näyttelyn alueina olivat Ihanasti epätäydellinen, Olipa kerran, Positiivisesti pirstaleinen ja Tyylikkäästi vastuullinen. Tämän näyttelyn oli koonnut Susanna Börklund ja lisää tietoa pääset kurkkaamann tästä linkistä.




Eikö olekin hauska tuo pussinsulkijoista tehty taideteos ? Tekijä on Outi Martikainen. Mustaan kattovalaisimeen  ihastuin myös, mutta valitettavasti en muista sen tekijää. Valaisin sopisi täydellisesti keittiööni sen mustan pöydän yläpuolelle, joka vielä odottaa kaupassa . . .
Tämä näyttely olikin mielestäni messujen parasta antia ja saamaani esitettä näyttelystä olen lukenut innoissani kotona. Ehkä siksikin, että olen tuskastunut kaikkiin ei niin täydellisiin vaatteisiin ja tavaroihin, joita kaapit pursuavat. Jonkinlaista muutosta oman kuluttamisen ja ostokäyttäytymisen osalta onkin ollut ilmassa jo pidemmän aikaa. Kaipaan avaruutta kotiin ja tyhjää tilaa vaatekaappiini.




Loppuun vielä pari kuvaa Teri Niitin stailaamasta upeasta muotinäytöksestä. Näytöksessä parasta oli Vuoden nuoren suunnittelijan Piia Emilian ihastuttava kokoelma, josta valitettavasti en saanut kuvaa, sillä kuvauspaikkani oli niin huono. Lisäksi näytöksessä ihastuttivat sekä Jukka Rintalan iltapuvut että Ritva Liisa Pohjalaisen pikkumustat hänen koromallistonsa 10-vuotisjuhlaan.




 Lisäksi kiersin tietysti myös kauneusmessuilla, jossa sain pikakampauksen Biozellin osastolla, sillä oma lookini tärveltyi matkalla messuille kovan sateen vuoksi. Kiitos kivalle kampaajalleni ! Piipahdin myös Puhdistamon osastolla katsastamassa uutuuksia ja juttelin tuttujen kanssa. Kaiken kaikkiaan kiva sateisen sunnuntain piristys. Kävitkä sinä messuilla ja mikä oli sinusta parasta ?



Share:

12 kommenttia

  1. Olisipa ollut kaikenlaista inspiroivaa tarjolla tuolla messuilla. Messut olisi loistava tapa yhdistää omaa aikaa ja päivä ystävän kanssa. Sellaista jo vähän suunnittelin, mutta tänä vuonna lasten syyslomaohjelma meni äidin mielenkiinnon kohteiden edelle :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulostaa kivalta idealta, ehkä sitten ensi vuonna toteutuu kohdallasi.
      Lapset ovat pieniä vain kerran, joten kannattaa nauttia nyt <3

      Poista
  2. Noista Nurmen farkuista näinkin jossain vilauksen ja täytyy kyllä tutustua paremmin!
    Myös minulla oli juuri tuon sävyiset siniset saappaat 80-luvulla - Askel-merkkiset. Samaa mallia minulla oli myös mustana nappaisena ja mokkaisena sekä luonnonvalkoisena;) - Ne kengät olivat kyllä hyvälaatuiset ja malli sopisi ihan tähän päivään - miksiköhän olen mennyt ne hävittämään?
    Kivaa keskiviikkoiltaa, Sara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti.
      Muistan Askel kengät ja monet muut suomaliset merkit. Vähän harmittaa, ettei meillä enään ole samalla tavalla kenkä-ja vaateteollisuutta kuin tuolloin . . .
      Minun siniset kenkäni olivat Don &Donna merkkiä italiasta ja ostin paljon heidän kenkiään. Ainakin Tampereella taisi olla merkin oma liike :)

      Kiitos ja mukavaa loppuviikkoa sinulle Lady <3

      Poista
  3. Taisinpa mä vähän käydä ;) Periaatteessa siis asuin messuilla kolme päivää ;) Olisiko hiustenlaittaja ollut Mirella? Jos oli, niin hän ihana laittoi myös mun hiukset ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, taisit tosiaa asua siellä ;) Mutta etkö ollutkin töissä siellä ?
      En ole varma nimestä. Vaalea nuori tyttö. Juttelin myös tumman naisen kanssa, joka teki kampauksia siinä toisella tuolilla.

      Poista
  4. Onpa hienot helmat noissa mustissa mekoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin ne ovat upeat. Ritva Liisa Pohjalaisen mekkoja <3

      Poista
  5. Tuo musta valaisin on kotimaisen &Brosin. Isompi maksaa 140 € ja pienempi 75 €. Upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta Anne Malia ! Tuntui jotenkin tutulta tuo valisin, onko ollut joskus blogissasi ?
      Sopisi kyllä täydellisesti meidän keittiöön . . .

      Poista
  6. Itse en tänä vuonna ehtinyt messuille, viikonloppu täyttyi kaikenlaisista lastenjuhlista ristiäisistä synttäreihin. Muiden blogeista on kuitenkin hyvin saanut käsitystä tämän vuoden tarjonnasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin itsekin jättää kurjan ilman vuoksi väliin, mutta onneksi menin.
      Ehkä sitten ensi vuonna pääset messuille :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig