sunnuntai 12. helmikuuta 2017

25 SATUNNAISTA FAKTAA MINUSTA



Tuulanneliin blogissa oli kiva haaste, jonka nappasin eli 25 satunnaista faktaa minusta. Näitä on aina kiva välillä tehdä, sillä päivittäisissä postauksissa ei välttämättä tule kertoneeksi itsestään paljonkaan, varsinkin asupostaukset ovat usein sellaisia juttuja vain vaatteista. Mutta asiaan eli 25 satunnaista asiaa minusta ihan randomissa järjestyksessä.




1. Rakastan nukkumista. Viikolla nukun yleensä aivan liian vähän ja siksi viikonloppujen ykkösasia on nukkuminen. Molempina öinä nukun vähintään  10 tuntia, mielummin enemmän. Levänneenä asiat vaan luistaa paremmin.


2. Nuorena söin epäsäännöllisesti mutta sen jälkeen kun opettelin syömään säännöllisesti ja oikeaa ruokaa riittävästi, en kestä nälkää. Tarvitsen ruokaa kolmen tunnin välein, muuten tulee kiukku.


3. Syön joka aamu puuron ja joka ilta jogurttia myslin kanssa. Jälkimmäisen voisi jättää pois, se on ihan turha ja sisältää liikaa kaloreita, mutta en vaan halua.


4. Liikun mielelläni, mutta talvisin joudun pakottamaan itseni ulos lenkille. Inhoan kylmää ja liukkaita katuja.


5. Teen kotona treenejä; kyykkyjä, punnerruksia ja vatsoja. Ja joogaan. 





6. Minulla kuluu tuhottomasti aikaa ajatteluun. Mietin ja suunnittelen kaikenlaista.

7. Ajatteluun käytetyn ajan takia en ehdi tehdä aina kaikkia niitä asioita, joita pitäisi tai olen sunnitellut. Aikaisemmin tämä ärsytti, nyt olen opetellut sietämään sitä. Kaikista tärkeimmät asiat aikataulutan, että ne tulevat hoidetuksi.

8. Tarvitsen myös paljon aikaa itselleni, yksinoloon ja siihen ajatteltuun. Olen sosiaalinen ja viihdyn ihmisten seurassa, mutta sen vastapainoksi minulla on tarve vetäytymiseen.

9. Aikaisemmin luin paljon kirjoja. Nykysin aika kuluu netissä ja telkkarin parissa. Tämä vähän harmittaa, pitäisi käydä useammin kirjastossa.

10. Vietän Somessa enemmän aikaa kuin lapseni. Todella noloa. Blogi vie paljon aikaa ja usein jään omien Some kanavien päivityksen jälkeen sinne pyörimään. Ai niin ja olen ollut Somessa jo vuodesta 2007 ja kirjoittanut blogia vuodesta 2008. Huimaa.




11. Olen käynyt 21 eri maassa. Viime vuosina en ole paljon matkustellut, mutta ehkä pian on aika taas aloittaa, kun nuoret yksi toisensa jälkeen muuttavat pois kotoa.

12. Hassuinta näissä tekemissäni matkoissa on se etten ole käynyt Ruotsia lukuunottamatta lähinaapureissamme. 

13. Suomessakin on monta paikkakuntaa, joissa en ole koskaan käynyt. Länsirannikolle haluasin matkustaa kesällä ja ehdottomasti ainakin Raaheen, sillä isänäitini oli sieltä kotoisin.

14. Talven kuljen odottaen kesää. Toukokuusta syyskuun loppuun olo on huoleton, sen jälkeen alkaa seuraavan kevään odotus. Aika ahdistavaa.

15. Siksi yritän keksiä talvikuukausille kaikenlaista kivaa tekemistä siätiloissa. Ulkona nyt vaan useimmiten näyttää ihan kauheelta. Ne kauniit aurinkoiset talvipäivät kun ovat harvassa.




16. Vaikka inhoan talvea ja sitähän täällä riittää, on Suomi ja varsinkin Helsinki minusta maailman paras paikka asua ja elää. 

17. Olen asunut myös ulkomailla ja sekin oli kivaa. Arki on kuulkaa aika lailla samanlaista oli maa mikä tahansa.

18. Voisin muuttaa uudestaan pois Suomesta, jos siihen tulisi joku syy. Sopeutuminen vie aina aikansa, mutta nyt tiedän, että pärjään kylllä.

19. Pohjoiseen Suomeen en kyllä muuttaisi. En usko, että kestäisin enempää pimeyttä ja talvea. Ankeinta talvessa on mielestäni pimeys, joka vaikuttaa mielialaan ja väsyttää ainakin itseäni ihan hirveästi.

20. Olen optimisti. Haluan aina nähdä ikävienkin asioiden hyvät puolet. Elämä vaan on ihan liian rankkaa, jos jää pyörittelemään asioita ja huolehtimaan liikaa.




21. En pidä kiukkuisista ja toisiin ihmisiin pahaa tuultaan purkavista ihmisitä. Minusta hyvät käytöstavat tulisi oppia jo kotona. Käytöstavat pitäisi muistaa myös sosiaalisessa mediassa. 

22. En ajattele olevani turhamainen, vaikka pidän muodista ja sisustamisesta. Se on harrastukseni, eikä yhtään sen vähäpätöisempi kuin joku muu. 

23. Blogissa en juurikaan kirjoittle omista ajatuksistani tai mielipiteistäni. Yksinkertaisesti siksi etteivät ne kuulu blogin aihepiireihin. Oikeassa elämässä seuraan yhteiskunnallisia asioita ja maailman tapahtumia päivittäin ja usein keskustelememme niistä lasten kanssa. 

24. Tänään aion vielä kuvata ensi viikon blogipostauksia, käydä lenkillä, piipahtaa museossa, siivota ja pestä pyykkiä. Ja katsoa illalla Rakkautta ja Rimakauhua. Muistaako joku tämän sarjan ? Nyt on tulossa uusi kausi, jossa päähenkilöt ovat tietysti vanhentuneet. Huippua.

25. Nyt on pakko lopettaa, sillä lähden kauppaan ostamaan kahvia, joka tietysti oli aamulla loppu. Tätä kirjoittaessa olen juonut kaksi kuppia teetä, mutta nyt en enää kestä ilman kahvia.




Jos et ole vielä tehnyt tätä haastetta, nappaa se tästä. Olisi kiva lukea sinunkin 25 satunnaista faktaa. Suloista sunnuntaita !


Share:

19 kommenttia

  1. Kivoja ja mielenkiintoisia faktoja, tuntui heti, että "tunnen" sinua nyt enemmän. :)

    Kohta 10. musta toi on oikeasti vaan mahtavaa, kertoo sen, että ei me "vanhuksetkaan" olla ihan jälkeenjääneitä tässä asiassa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos osasin avata vähän enemmän omaa persoonaani :)

      Hih, joo mä olen todellinen some-hirmu ja edelläkävijä ;)

      Poista
  2. Meillä on ihan hirveästi yhteistä! Mäkin nukun paljon, tarvitsen omaa aikaa ja syön iltaisin jugurttia myslin kanssa. : ) Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelinkin sinua, kun kirjoitin tuota paljon omaa aikaa, muistelen että olet maininnut siitä joskus blogissasi. Varmaan miedän työtkin vaikuttaa tuohon oman ajan tarvitsemiseen, vaikka olen ollut tälläinen aina. Siksi onkin vähän hassua, että olen alalla jossa joutuu olemaan vuorovaikutuksessa koko ajan.

      Voi, miten hauskaa kuulla, että syöt jogurttia myslin kanssa iltaisin. Mä syön sitä usein jotain tiettyä ohjelmaa katsoessa ;)

      Poista
  3. Kiva lukea enemmän sinusta. Harvoin tulee kommentoitua, mutta postauksesi kyllä lulen aina. En tiedä muistastatko, mutta seurasin myös vanhaa blogiasi, kun asuit vielä ulkomailla. Tuo talvi on kyllä aivan liian pitkä Suomessa. Meillä alkaa onneksi jo olla kevättä ilmassa ja narsissejakin olen jo bongannut. Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan toki sinut ja blogisi :) Pitääkin käydä taas kurkkimassa kuulumisiasi, luen nykyisin tosi vähän blogeja, elämä on täällä niin kiiteistä ja työ vie paljon energiaa.

      Voi, voin vain kuvitella kevään siellä :) Talvi täällä on niin pitkä ja uuvuttava.

      Ihanaa viikkoa sinulle Saara !

      Poista
  4. Tervetuloa Raaheen ja nimenomaan kesällä!
    T.raahelainen, mutta ei bloggaaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Mukava kuulla, että Raahessakin joku lukee blogiani :)

      Poista
  5. Ihan, kun nappasit tämän haasteen!

    Todella mukava lukea sinusta uusia mielenkiintoisia faktoja :) Taas opin paljon kivaa sinusta. Olemme samanlaisia, koska minä tarvitsen kanssa kunnon yöunet viikonloppuisin ja sosiaalisena ihmisenä tarvitsen sen oman ajan ihan rauhassa.

    Aurinkoista tulevaa viikkoa sinulle Sara :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ideasta, tätä oli hauska tehdä.

      Uni ja oma tila on tärkeitä asioita, jotka tuntuvat korostuvan mitä enemmän ikää tulee :)

      Kiitos samoin sinulle ihanainen :)

      Poista
  6. Näitä on niin kiva lukea. Nukkuminen! Ahh, niin ihanaa ja tärkeää. Monista muista asioista voin nipistää, mutta en nukkumisesta. Pyrin viikolla 7-8 tunnin yöuniin ja viikonloppuna sitten pidempiin. Hyvää yötä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nukkuminen on ihanaa ;) Olen joka ilta iloinen, kun saan mennä nukkumaan.

      Yritän myös nukkua viikollakin tuon 7-8 tuntia, aina se ei onnistu ja nukun sen takaisin viikonloppuna.

      Poista
  7. Mun pitäis niin joogaa, mutta se on niin vaikeeata pysyä paikoillaan ;)

    VastaaPoista
  8. Vaihteletko kuin paljon täytteitä ja lisukkeita puuroon ja jogurttiin jos joka päivä maistuu? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikeestaan. Usein syön ihan sellaisenaan ja aina Nalle Neljän Viljan puuroa :)

      Poista
  9. Aah Rimakauhua ja rakkautta <3 jopa vielä parempi kuin ekat kaudet, ehkä siksi kun itsekin on vanhentunut :)

    Kirjoititpa hyvin, ettei muodin ja sisustuksen lukeminen harrastukseksi tee sitä yhtään väheksyttävämpää kuin muistakaan harrastuksista.

    Olen samaa mieltä kiukkuisista ihmisistä, eihän se sen toisen ihmisen vika ole jos olet väsynyt tai sinulla on huono päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, aivan ihanas. Todella hyvin tehty sarja, brittisarjat on muutenkin mun lemppareita.

      Kiitos. Me ollaan kaikki erilaisia ja tehdään erilaisia asioita, minusta se on upeaa, enkä halua sanoa kenenkään harrastuksen olevan toista huonompi.

      Kiva kuulla. Lapset ja nuoret voi vähän kiukutella, aikuinen on epäkypsä jos purkaa kiukkua muihin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig