sunnuntai 3. toukokuuta 2015

WeekendEilen käytiin kuopuksen kanssa etsimässä muutamaa juttua Fredalta ja kastuttiin sateenvarjosta, pipoista ja hupuista huolimatta ihan kunnolla. Voiko kurjempaa ilmaa olla kuin koko päivän kestävä sade ? Sadetta pakoon mentiin, sitten ensin Roban Vivo'siin, jonka ohi olen monet kerrat kulkenut, mutten koskaan poikennut sisään. Paikka on kivasti sisustettu ja jotenkin raikkaan oloinen, verrattuna muihin vastaaviin paikkoihin. Tarjolla on ihania libanolilaisia salaatteja sekä shawarmoja. Sen jälkeen hoidettiin keskustassa muutama asia ja jatkettiin matkaa Kiasmaan.


Itse en ollut vielä ehtinyt Kiasmaan remontin jälkeen ja moni muukin oli eksynyt paikalle. Kiasmassa on tällä hetkellä neljä eri näyttelyä ja kävimme ne kaikki läpi. Vaikka paikalla oli paljon ihmisiä, mahtui isoissa näyttelysaleissa hyvin liikkumaan ja tutkimaan teoksia. Ihan parasta sadepäivän puuhaa. 


Ismo Kajanderin tuotantoa laajasti esittelevä näyttely oli hieno ja itse pidin varsin noista yllä olevien kuvien teoksista. Katsoimme myös Face to face- näyttelyn, jossa oli esillä erilaisia muotokuvia. Mieleen jäi varsinkin video Michael Jacksonista, jossa laulaja oli  . . .tai no en kerrokkaan, voitte käydä itse katsomassa. Sopii erityisesti niille, joille Michaelin kappaleet ovat tuttuja. Tämän hetken vetonaula taitaa kuitenkin olla valokuvaaja Robert Mapplethorpen retsospektiivinen yli 250 teoksen laaja näyttely. Kuvia olikin niin paljon, että itse en kertakaikkiaan jaksanut joka kuvaa katsoa läpi. Paljon kuvia tunnetuista henkilöistä mm. Isabelle Rossellini, Patti Smith jne. Kaikki kuvat eivät ole kenties sopivia lapsille ja tästä varoittettiin näyttelyn alussa. Näyttelyssä oli myös esillä valokuvaajan ajatuksia seinäteksteinä ja alakerran myymälästä sai ostaa jukisteita, joista tietenkin valitsen sen tekstillisen. Nyt meidän olkkarin seinää koristaa Kiasman juliste, jossa on  Robert Mapplethorpen lausahdus ´ I want to see something, I've never seen before`.


Yläkerran tiloissa oli esillä Kiasman kokoelmien tunnettuja teoksia Elementit-näyttelyssä. Viimeistään täällä tuli tunne taiteen voimasta ajatuksia herättävänä taidemuotona. Moni teos jäi mieleen ja tästä käynnistä on  iloa pitkäksi aikaa. Ja onhan itse rakennuskin niin upea, että jo pelkkä seinien katselu  ja tiloissa vaeltelu tuottaa mielihyvää. Oletko sinä jo käynyt Kiasmassa remontin jälkeen ? 
Kivaa alkavaa viikkoa teille kaikille !
Share:

6 kommenttia

 1. Kiasmaan menoa olen suunnitellut jo jonkin aikaa, mutta aina se vain tuntuu siirtyvän. Tästä sainkin uutta puhtia asian loppuun saattamiseksi. Ihanaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kyllä kannattaa mennä. Olen niin iloinen, että kuopus houkutteli minut sinne ;)

   Kiitos samoin sinulle !

   Poista
 2. Ihania mietelmiä ja en ole käynyt vielä uutukaisessa Kiasmassa. Mutta aion toki käydä kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehdottomasti kannattaa mennä, oikein hyvää terapiaa mielelle.

   Poista
 3. Oi mä oon kävellyt nyt useasti vivosin ohi, pitää mennä testaamaan! 😻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva pikaruoka paikka. Tykkäsin ehdottomasti,kannattaa ehdottomasti poiketa :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig