perjantai 19. syyskuuta 2014

Haaste : Syystyylini omasta vaatekaapista

idkuva

Sain kivan haasteen Valkoisen Talon Reettalta . Kiitos haasteesta, tätä oli todella kiva tehdä ! Haasteen ideana on kartoittaa omaa syystyyliään oman vaatekaapin sisällöllä. Samalla voi pohtia tarvitseeko tehdä hankitoja vai pärjääkö jo olemassa olevilla vaatteilla, kengillä ja asusteilla. Ylläolevaan kollaasin kokosin viime syksyn asukuvistani mood boordin. Ja aika samoilla linjoilla pukeudun tänäkin syksynä. Mustaa, harmaata ja sinistä sekä valkoista. Loafereita, mokkaisia korkkareita ja nilkkuireita käytän tänäkin syksynä. Farkkuja, paitapuseroita, neuleita ja huiveja. Pieniä asusteita ja melko simppeliä lookia.




Tunnustaudun takki hulluksi. Ei ihme, että kesä pukeutuminen tuntuu hankalalta, silloinhan ei voi käyttää takkia. Alkusyksyn kuljen bleisereissä ja nahkatakeissa. Tähän kuvaan kuvasin tätmän hetken lempparit eli Zaran bleiserin, Karl Lagerfeldin nahkatakin ja uuden Black Swan Fashionin pikku toppatakin.




Viihdyn myös trenssissä. Kuvassa Tiger of Swedenin ja H&M trenssit, joita onkin näkynyt paljon blogissa. Vähän viileimmille ilmoille Mangon kultanappinen paksu puuvillakangastakki. Väritkään eivät taida yllättää ketään.




Yleensä suunnittelen jo uutta pukeutumiskautta hyvissä ajoin ja siksi ostin  keväällä Gannin vaalean villakangastakin. Vaihteluna sille minulla on ennestään  tummansininen Marc by Marc Jacobsenin villakangastakki. Näitä tulette näkemään asukuvissa paljon, kunhan lämpö laskee nollan tuntumaan. Samoin kuin trenssejä, käytän näitäkin kaikenlaisten asujen kanssa. Farkkujen ja lenkkareiden. Hameiden ja korkojen.




Paitapuserot ovat aika välttämättömiä omassa pukeutumisessani. Paras paita on puuvillaa tai silkkiä ja väljä mitoitukseltaan. Useinmiten käytän paitaa housujen tai hameiden päällä ja jätän sen näkyviin myös collarin tai neuleen alta. Omat paitapuseroni ovat joko valkoisia tai sinisiä. Pidän myös raidoista. Ylläolevat paidat Sand, H&M, Weekday, Benetton, Topshop ja Stockmann Silk.




Syksystä ei tietenkään selviä ilman neuleita ( talvesta puhumattakaan ). Omat neuleeni ovat joko vaaleita tai sitten no, mustia tietysti. Neuleissakin suosin yksivärisiä ja juuri nyt tykkään ylisuurista patettineuleista. Alkusyksyn käytän puuvillaneuleita ja myöhemmin siirryn villaan. Muutama kashmir neulekin löytyy sekä merinovillainen mutta paksuissa neuleissa pidän myös lampaanvillaisista. Neuleita minulla on monelta merkiltä mm. S. Marlon, Black Swan,  Diane von Furstenberg, Cos, Sand, Ralph Lauren, J.Lindberg ja ihan itse neulottuja, jotka taitavat olla ne kaikkien rakkaimmat ja lämpöisimmät. 




Viihdyn parhaiten farkuissa ja housuissa, vaikka en vierasta hameita tai mekkojakaan. Alhaalla muutamia lemppareitani syksyyn : Zaran jogging malliset tekonahkahousut, Acnen mustanharmaat farkut ja vajaalahkeiset villakangashousut sekä Selected Femmen kapeat nahkahousut. Farkkuihin tulen luultavasti pukeutumaan usein, myös niihin sinisiin. Pidempään blogiani lukeneet tietävätkin, että niitä löytyy oikea kokoelma.




Sitten päästään jo kenkiin. Tähän kuvasin nilkkureita, sillä rakastan niitä. Kaivaessani nilkkureita esiin ihmettelin miksi kaikki ostamani nilkkurit ovat mustissa laatikoissa vaikka eivät ole samaa merkkiä ? Nilkkureita minulla on korkeita ja matalia. Muutamat melko klassiset ja sitten vähän muodikkaampiakin terävällä kärjellä. Kuvan nahkanilkkurit vasenmalta oikealle : Tiger of Sweden, Mango, Vagabond, Tiger of Sweden ja Pura López. Nilkkurieden lisäksi käytän syksyllä Converseja, Niken lenkkareita, korkkareita ja loafereita.




Koska aloitin syksyn vaatehankinnat jo keväällä  ja jatkoin kesällä hyödyntäen alennusmyyntejä ja tein itse ( neuleita ) sekä ostin alkusyksystä uudet nilkkurit ja hatun, ei minun nyt tarvitse oikeastaan tehdä mitään hankintoja syksyä varten. No tietysti sukkahousuja ym. pientä. Omasta vaatekaapista löytyy kaikki omaan syksyn tyyliin. Ja onhan sitä tullut kaikenlaista ostettua sitten viime syksyn ja niitä kaikkia voi hyödyntää nyt tämän syksyn pukeutumisessa.




Loppuun vielä omat suosikit viime vuodelta ja mietintää omasta tyylistä. Yläkuvan asu oli yksi lemppareistani viime syksyltä. Rennosti farkuissa, tressissä ja consseissa. Me like. Muutenkin löysin aika kivoja asuja ja toki muutaman flopin. Ja huomasin myös sen ettei kannata postata kuvaa jos omasta mielestä näyttää kurjalta ja meillä kaikillahan on niitä päiviä . . .




Mitä uutta tämä syksy sitten tuo omaan pukeutumiseeni ? Väljempiä ja pidempiä linjoja, ehkä vielä yksinkertaisempia asuja. Toivon. Less is more. Keep it simple. Nämä yritän muistaa päivittäin, niin pukeutumisessa kuin sisutamisessa ja sopii kuulkaa aika moneen muuhunkin asiaan. Ja sitten tietysti sellainen  huoliteltu olemus: yksinkertainen mutta siisti meikki ja kampaus. Ai niin ja se kaikkien tärkein asia meinasi ihan unohtua . . . se on asuisteista tärkein  . . . HYMY. Siksi nämä kuvat ovat kivoja, ei se ole vaatteet tai huulipuna tai merkkikäsilaukku.




Miten on ? Tarvitseeko sinun tehdä syyshankitoja vai pärjäätkö jo niillä mitä kaapistasi löytyy ? Haastan mukaan pohtimaan  omaa syyspukeutumista jo olemassa olevilla vaatteilla EmmanMaijunTuulannelin ja Anna Marian. Ihanaa viikonloppua kamut !


Share:

20 kommenttia

  1. Olen ennenkin sanonut, mutta sanonpa taas, että voisin tuon sinun vaatekaappisi ottaa tuollaisenaan - vaikka en paitiksia osaakaan käyttää ja vaikka korkkarit ainakin toistaiseksi saisivat olla koriste-esineinä;) Tykkään ihan kaikesta.
    Ja tykkään tuosta asusteista parhaasta, hymystä♥
    Ihanaa viikonloppua sinulle, Sara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva että vaatekaappini kelpaisi sinulle ja kyllähän korot ovat kauniita vaikkapa sitten vain kirjahyllyssä ;)
      Kiitos paljon <3

      Kiitos samoin sinulle Lady !

      Poista
  2. Kiitos Sara, yritän vastata haasteeseen lähi viikkoina ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla taitaa olla nyt paljon kiireitä mutta vastailet sitten kun / jos ehdit :)

      Poista
  3. Upea postaus Sara !!!

    Kiitos haasteesta , yritän saada aikaan postauksen lähi viikkoina :)
    ...ensin se mekkoviikko ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :)

      Ai niin unohdin, että olet tekemässä mekkoviikkoa ;) No, mutta eihän tällä mikään kiire ole.

      Poista
  4. Viime aikoina olen täydentänyt syysvaatevalikoimaani uusilla ylipolvensaappailla ja valkoisella villakangastakilla. Myös uusien neuleiden perään olen vilkuillut "sillä silmällä", vaikka entisiäkin on kaappi täynnä =) Syksy on vain niin inspiroivaa aikaa pukeutumisen suhteen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wow, ylipolven saappaat ja valkoinen villakangastakki kuulostaa makeilta ostoksilta <3 Minullakin on ylipolvensaappaat, mutta korkean koron vuoksi olen niitä aika harvoin käyttänyt . . . taidanpa kokeilla jotain asua niillä lähiaikoina :) Neuleita täytyy kyllä välillä hankkia uusia, eihän ne ikuisuuksia kestä ja sitäpaitsi joskus on kiva saada jotain uutta.

      Poista
  5. On huikeaa huomata, että oma vaatekaappi onkin jo "täynnä" niitä syksyn elementtejä, eikä sinne enää tarvitse ostaa mitään. siis että olet onnistunut hankkimaan vaatteet niin, että ne kestävät aikaa ja sopivat toisiinsa. Tämä on miulllakin tavoitteena ja aika hyvin tuntuu, että olen siinä onnistunut! Joskus vaan naurattaa, että kun ostan viidettä mustaa neuletta, että onkos tässä mitään järkeä kun kukaan ei kuitenkaan huomaa sen olevan uusi sieltä muiden mustien joukosta ;) No, sitä vaan tarttuu niihin omiin lemppareihin kaupassa.
    Itse asiassa tämä oli niin kiva idea, että taidan toteuttaa tämän itselleni, kuvata vaikka kännyyn nuo pääelementit, niin ei tule sitten kaupassa ostettua tuplia, tai tulee ainakin harkittua tarkemmin kun voi tarkastaa, mitä siellä kaapissa jo on.

    Ai niin ja tuosta hymystä! Olen niiiiiiiin samaa mieltä kanssasi! Tykkään ehdottomasti myös lukea blogeja, joissa on sellaista aitouden ja välitttömyyden tuntua, se näkyy ehdottomasti hymyssä! Liian "asetellut" kuvat ja lähes mallitasoiset otokset mutruhuulineen jää multa kyllä lukematta. Nooh, kukin tyylillään, mutta itse tykkään aitoudesta ja ilosta blogeissa vaikka kuin hakisinkin vinkkejä "vain" pukeutumiseen. Ja tykkään kun sun blogissa hymyä näkyy! Mielestäni tuo ensimmäinen tennarikuva on aivan ihana!

    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvatetessani tätä postausta oikeastaan vähän yllätyin, kuinka toimiva vaatekaappi minulla on. Vaatteet ovat pääosin saman tyylisiä ja sopivat yhdistettäväksi toisiinsa. Siksi voin suositella tätä kuvausjuttua kaikille, saattaa jäädä moni ostos tekemättä kun huomaa, että hei minullahan on jo. Kännykälle kuvaaminen on hyvä idea, siletähän voi sitten kaupassa tarkastaa oman vaatekaapin sisällön :)
      No täytyyhän sitä välillä jotain uutta saada ja minä myös saatan ostaa viidennen mustan neuleen ;) Neuleet eivät kyllä kestä ikuisuuksia, joten kyllä niitä tarvitsee ostaa välillä uusia, pitäsi vaan sitten muistaa laittaa huonompikuntoisia pois. Siivosin vaatekappia viime viikonloppuna ja muutama ( musta ) neule lähti pois.
      Haha, toi mutruhuulinen oli hyvä :D Ihan totta, jos blogista välittyy hyväntuulisuus ja aitous, tykkään heti. En myöskään tykkää oudoista editorial asennoista, voivat olla lähes koomisia, varsinkin jos yllä on niitä ihan perusvaatteita ;) Toisaalta tykkään kyllä myös eleettömistä, kauniista ja yksinkertaisista kuvista, joissa vaatteet ovat pääosassa ja bloggaaja lähes tunnistamaton. Kurkaa tuon ylenmän blogilistan blogeja : siellä ovat omat suosikkini ja ihana Anna Rike hymynsä kanssa sekä pari sellaista, joissa oikeasti ne vaatteet ovat pääosassa mutta kuvat silti luonnollisen kauniita.

      Kiitos samoin sinulle Mapsi !

      Poista
  6. Sinullahan onkin jo todella toimiva vaatevarasto syksyä varten! Tuo onkin ideaali tilanne, että kaikkea voi helposti yhdistellä keskenään - ottaa kaapista sitten melkein mitä tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo :D Vähän kyllä hämmästyin itsekin. Mulla onkin ongelmana mitä pukea päälle, kun vaihtoehtoja on jo vähän liiankin monta ;)

      Poista
  7. Ole hyvä vaan, haasteesta :)

    Ihanan jutun sait haasteesta tehtyä, aivan upeita juttuja sulla vaatekaapissa. Ottaisin nuo kaikki heti! Ja nuo mustat nilkkurit….aaaah, en kestä miten upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosiaan, sillä nyt todellakin tajusin ettei tarvitse lähteä ostoksille ;)

      Hihi, kiva jos tykkäsit mun vaatekaapin sisällöstä ;) Huvitti kun kuvasin noita nilkkureita, niin muistin sinun Biker-kokoelman :)

      Poista
  8. No johan on hyvä valikoima vaatteita syksyyn! Täällä ollut kova vaatekaapin raivaus käynnissä viimepäivinä ja mielellään korvaan 10 toimimatonta vaatekappaletta yhdellä hyvällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan noita kertynyt, toki käytän näitä muulloinkin kuin vain syksyisin :)
      Toi on niin totta. Turha pitää sellaisia vaatteita, jotka eivät toimi.

      Poista
  9. Kiitos haasteesta! Asetit riman kyllä tooodella korkealle :D ihan mahtava katsaus sun syksyn vaatekaappiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos ehdit tehdä haasteen :) No, mutta minulla on enemmän kokemusta ;) Olisi kyllä noloa, jos tämän ikäisenä ei vielä tietäisi omaa tyyliään :D

      Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig