perjantai 16. toukokuuta 2014

Wool sweater



Sain vihdoin ja viimein inspiraation aloittaa uuden neuleen. Neuleen on tietysti tarkoitus valmistua ennen syksyä ja tällä kertaa neulon luonnonvalkoisesta Novitan Seitsemän Veljestä- langasta patenttineuleen. Viime kesänä neulomani mustan neuleen näet ylläni tästä ja tästä linkistä. Oman mustan neuleeni lisäksi ehdin viime talvena neulomaan kuopukselle luonnonvaalean neuleen ja sitä neuloessa haaveilin samanlaisesta myös itselleni. Nyt vaaleaa neuletta neuloessa unelmoin tummanharmaasta isosta neuleesta. Nykyisin työt valmistuvat aika nopeasti, koska en anna itseni ostaa uusia lankoja ennenkuin edellinen neule on valmis. Teetkö sinä käsitöitä ja jos niin minkälaisia ?
Kivaa perjantaita !
Share:

28 kommenttia

  1. Vitsit mä ihailen ihmisiä jotka osaa ja viitsiin tehdä itse neuleita. Itse en osaa tuota hommaa yhtään, jäi jopa jotenkin kammo yläasteelta neulomiseen kun se ei meinannut silloinkaan onnistua. Mä sitten maalailen ja tuunailen senkin edestä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neulominen on kivaa ja rentouttavaa. Itse olin useita vuosia neulomatta ja nyt olen taas aloittanut. Maaalailu ja tuunailu on myös hauskaa :)

      Poista
  2. Näin tuon neuleen jo Instassa ja aloin heti haaveilemaan omasta - jos vaihtaisi ne ikuiset villasukkaneuleet tuollaiseen. Tuosta tulee kaunis.
    Kivaa perjantaipäivää, Sara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villasukat on varsin tarpeellisia mutta kyllä näitä neuelpuseroita on hauskempi neuloa :) Kokeile sinäkin ;)

      Poista
  3. Neulomiskärpänen puri minuakin taas pitkästä aikaa...:) puikoilla kesäinen, rento ja löysä puuvillapitsineule... hyvää vauhtia jo etukappale tulossa! Itsellä myös sääntönä, älä osta lankaa ennenkuin edelliset on neulottu... toimii ja ei toimi...;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuvillaneule kesäksi olisi ihana, ehkä teen ensi talvena jonkun kesäneuleen. No, ainakaan ei ole kuin yksi keskeneräinen työ lojumassa . . . ;)

      Poista
  4. Minä aloitin pitkän, pitkän tauon jälkeen taas neulomaan. Liivin palat ovat valmiit ja syntyivät TVtä katsoessa. Nyt pitää ne viikonloppuna yhdistää. Seuraavaksi neulon puseron ensi talveksi pojalleni. Koska olen taas aloittelija, etsin helppoja ohjeita. Nyt pitäisi oppia palmikkoneuleen tekeminen. Ei kuulemma ole kovin vaikeaa. Lankoja täältä saa vain käsityöliikkeistä, joten ostin niitä tarjouksesta varastoon. Voisitko kertoa, mistä löysit tuon mustan neuleen mallin? Mukavaa viinkoloppua sinne Helsinkiin. Teiltä kuulemma kohta hellitään helteillä. Meillä oli eilen kesä, mutta viikonloppuna taas kylmenee. Hyi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin oli todella pitkä tauko mutta on ihanaa taas neuloa. Suomessa on kyllä kiva kun lankoja saa aika monesta paikasta, itse olen ostanut ihan lähimarketista :)
      Mustan neuleen malli on ihan oma. Samoin tämän mitä nyt neulon, en koskaan neulo ohjeen mukaan :)
      Nyt jo aurinko paitaa, saa nähdä kuinka lämmintä tulee . . .inhoan kylmää ;)

      Poista
  5. Wau, tsemppiä urakkaan :))!

    Kivaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Takakappale on jo melkein valmis.

      Kiitos samoin sinulle.

      Poista
  6. Wau. En muuta sano. Ihailen teitä käsityöihmisiä. Mä en jaksa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kun tarpeeksi paljon jotain haluaa, on valmis tekemään töitä sen eteen. Itselläni tuli tämä neulomis innostus takaisin viime kesänä, kun katselin NAPissa Stella Mc Cartneyn käsin neulottua neuletta, hinta 800 € !!!!

      Poista
  7. Mulla olisi haaveena valkoinen puuvillaneule. Voivoi tätä saamattomuutta neulomisen saralla nykyään, ei auta edes lehtien selailu inspiraation saamiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen puuvillaneule olisi ihana. Ehkä ensi kesäksi, kannattaa aloittaa hyvissä ajoin niin ei tule paineita ;)

      Poista
  8. Hei Sara!
    Ihania neuleita :) Toivoisinpa, että kirjoittaisit puseron ohjeen tänne blogiisi!
    Ja kaikki muutkin kommentoijat, olisi ihana saada niitä ohjeita blogeihin :)
    Ja tuosta lankojesi ostamisesta.... tarvitsisin itse jo yhden huoneen lankoja varten ;)
    Aurinkoista viikonloppua!

    J.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei J. ! Kiitos kommentistasi. Täytyy vähän miettiä tuota ohjeen kirjoittamista :) Lähinnä siksi ettei blogini varsinaisesti ole neuleblogi, mutta katsotaan jos aikaa on.

      Auts, kuulostaa siltä että sinulla on paljon niitä lankoja :D

      Kiitos samoin sinulle !

      Poista
  9. Mun täytyy myöntää, että mulla ei pysy puikot käsissä, mutta vasara ja iskuporakone sitäkin paremmin :D Toi taito on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mä en osaa / uskalla käyttää porakonetta, vaikka joskus olisi tarvetta, joten pisteet siitä sinulle :)

      Poista
  10. Itse olin joskus vuosia sitten kova neulomaan. Sitten se jäi... Nykyään saatan ostaa jotain ihania lankoja ajatuksena, että jos mä jotain tekisin.. Siellä ne odottavat korissa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli ihan sama, mutta nyt olen aloittanut uudestaan. Ja pidän tiukasti kiinni siitä etten osta uusia lankoja ennenkuin edellinen työ on valmis. Työ valmistuu nopeammin :D

      Poista
  11. Voi että kun minäkin haluaisin osata neuloa! Ehkä voisin aloittaa kokeilut jostain helposta, neulepaidasta en uskalla vielä edes unelmoida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tämänkin taidon oppii :) Kokeile ensin kaulahuivia, helppo ja nopea tehdä.

      Poista
  12. Voi että ihailen muiden neuleita, itse kun olen niin noviisi niissä. Laitapa kuvia, kun saat työn valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, ei ole niin vaikeaa :) Varmasti kuvia tulee ensi talven aikana useitakin.

      Poista
  13. Oi että, osaisinpa minäkin neuloa - tuosta tulee varmasti tosi kaunis! Puikkojen käsittely rajoittuu minulla lapaset-kaulaliina-pipo -akselille, villasukat ovat jo (kantapään takia) liikaa :/
    Sen sijaan ompelukoneen, neulan ja langan kanssa homma sujuu. Ompelen tosi paljon. Useimmiten teen kaavat itse, mutta joskus laiskuuttani etsin Burda-lehdestä jonkun kivan mallin. Viimeksi ompelin työkäyttöön sopivan "bisnes-haalarin" ja seuraavana listalla olisi tanssiaismekko.
    Käsitöitä on kyllä ihanan rentouttava tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos osaat neuloa pipon tai kaulaliinan niin varmasti villapaitakin onnistuu. Vie vähän enemmän aikaa vain.
      Wow, kuulostaa upealta, että ompelet vaatteita itse. Tein myös aika paljon vaatteita aikaisemmin mutta nyt se on jäänyt.
      Jos minä alan ompelemaan, voisit sinä aloittaa neulomisen :D

      Poista
    2. Kuulostaa hyvältä haasteelta! ;) Ehkä kokeilen juuri sitä villapaitaa, kun itsetehty sellainen olisi kaikkein mukavin omistaa. Nyt vain ohjetta metsästämään...! :)

      Poista
    3. Eikö vain. Itse tehnyt neuleet ja vaatteet on jotenkin erityisiä ja itse theden saa sellaisia kuin haluaa. Taidan ommella itselleni hameen :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig