maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kävele sydämen puolesta


Pääsiäisen vietto alkaa olla ohi ja on aika taas palata arkeen. Herkut on syöty ja aika moni meistä on muistanut myös varmasti ulkoilla ja liikkua uskomattoman kauniissa kevätsäässä. Ei unohdeta liikuntaa myöskään arkena, sillä tervellisen ruokavalion lisäksi on syytä muistaa liikkua. Muistatte varmasti juttuni Hyvä paha rasva muutama viikko sitten ? Jatketaan samalla teemalla, mutta nyt liikuntaan keskittyen. Sydän-ja verisuonitaudithan ovat edelleen suurin yksittäinen syy yli keski-ikäisten naisten kuolleisuuteen. Siksi haastan teidät kaikki ikään ja sukupuoleen katsomatta mukaan Kävele sydämen puolesta- kampanjaan. Kävele sydämen puolesta on 1,3 milj. klubi-klubbenin ja Becelin yhteinen kampanja, jonka tavoitteena on levittää tietoa naisten sydän- ja verisuonisairauksista ja kerätä varoja naisten sydäntutkimukseen. Kampanjaan voit osallistua kävelemällä tai liikkumalla muulla tavoin ja kirjaamalla näin kertyneet kilometrit kampanjan kilometrilaskuriin. Becel lahjoittaa jokaisesta kirjatusta kilometristä 10 senttiä naisten sydänterveyden tutkimista edistävälle 1,3 milj. klubi-klubben Women in Red- kanpanjalle. Sinäkin voit siis nyt liittyä mukaan ja kirjata omat kilometrisi ylös ja olla näin tukemassa kampanjaa. Aivan kaikki voivat osallistua, eikä sinun siis tarvitse olla keski-ikäinen nainen, vaan voit kävellä äitisi, mummisi, tätisi, sisaresi tai vaimosi hyväksi.
Itse olen muun liikunnan ohella siirtynyt kävelemään työmatkani useita kertoja viikossa. Muuton myötä tämä on mahdollista minulle ja olenkin huomannut kuinka olen paljon virkeämpi töissä käveltyäni sinne. Samoin töiden jälkeen olo on ihanan reipas. Työmatkani edestakaisin on n. 7 kilometriä ja tavallisesti kävelen sen aika reipasta vauhtia, itselleni optimaalisella rasvanpoltto sykkeellä. Uuden vuoden jälkeen olenkin karistanut vyötäröltä 5 cm rasvaa. Painokin on varmasti tippunut, mutta koska en käytä vaakaa vaan mittanauhaa, en tiedä kuinka paljon. Tietysti olen myös kiinnittänyt huomiota siihen mitä syön tavallista tarkemmin mutta en ole kuitenkaan kokonaan luopunut herkuista. Työmatkakävelyn lisäksi käyn silloin tällöin juoksulenkillä ja salilla. Usein minulla on kuitenkin kaikenlaista muuta ohjelmaa ja aina en pääse töiden jälkeen tai vapaalla treenaamaan, siksi työmatkakävely onkin aivan mainio asia itselleni.

Tulethan sinäkin mukaan kampanjaan ja autat keräämään varoja tutkimukseen ? Ja tiesithän, että jo reipas puolen tunnin kävelylenkki päivittäin autta sydäntäsi pysymään terveempänä ? Reipasta viikkoa teille kaikille ja kävellään yhdessä !


idkuva

* Yhteistyö
Share:

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. On todellakin, ilo lähteä noihin maisemiin lenkille :)

   Poista
 2. Ihanat kävelymaisemat! Kävely on minun lajini, useamman kerran viikossa koetan kävelylle päästä, rentouttaa kun päivän asiat lentävät päästä pois kun vaan pistelee menemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että käyt kävelemässä. Kävely on hyvä laji meille kaikille, eikä vaadi paljon aikaa tai varusteita :)

   Poista
 3. Kiva haaste... voisin vaikka osallistua...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva. Nyt vaan kirjaamaan kilometrejä ylös :)

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig