torstai 16. tammikuuta 2014

Move

Omat aarteeni eivät suinkaan löydy vaatehuoneestani vaan olohuoneen TV-kaapista, jossa minulla on pienssä laatikossa jumppavideoita ja niistä ehdottomat suosikit ovat Les Millsin BODYCOMBAT, BODYPUMP, BODY ATTACK ja RPM tunnit. Jos minulla ei ole aikaa mennä tunnille saatan tehdä kotona BODYCOMBAT tuntia omassa rauhassa. Valitettavasti näitä videoita ei voi ostaa ja omani ovat parin vuoden takaa, jolloin vielä ohjasin näitä tunteja. Suomessakin on monella salilla näitä tunteja tai muunnoksia niistä. Les Mills on brändi, jonka tunneilla voi käydä ympäri maailmaa ja tunnit ovat aina samanlaisia. Tunnit toki väillä vaihtuvat, uudet musiikit ja koreografiat tulevat n. 8 viikon välein. Nämä tunnit sopivat myös sinulle joka matkustat paljon. Les Millsin tunneista oma suosikkini on ehdottomasti BODYCOMBAT, rankka aerobinen tunti, joka vaatii myös lihaskuntoa. Alla muutamia maistiaisia lempitunnistani. Millaisilla tunneilla sinä käyt vai liikutko mielummin yksin ? Vauhdikasta torstaita !

Share:

12 kommenttia

 1. Tykkaan kayda tunnilla jos vaan paasen sinne asti, mutta yleensa liikun itsekseni koska aikatauluni ei oikein sovi ryhmatunteihin. Salilla tykkaan tehda lihaskuntoa laitteilla (silloin harvoin kun salille asti ehdin), ja kotona kaytan juoksumattoa ja katselen samalla Netflixista sarjoja. Talla hetkella menossa Orange is the New Black. Ainoa keino jolla saa puuduttavan juoksumattoharjoittelun edes jollain tapaa siedettavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ongelma taitaa olla meillä kaikilla perheellisillä naisilla, salille ei aina löydy aikaa . . .Kuinka hauskaa, että sinulla on oma juoksumatto ja sarjoja katsoessa sitä varmaan juoksee ihan huomaamatta :) Itse pidän juoksumatolla juoksemisesta, näkee matkan, nopeuden jne. sekä voi samalla seurata mitä salilla tapahtuu. Tosin joillakin saleilla juoksumatot on sijoitettu niin ettei näe salille, en tykkää :D

   Poista
 2. Bodypump on mun ehdoton suosikki! Combat on vähån turhan rajua mun makuun, mutta Attacista tykkään!
  Mä jo ajattelin, että nyt niitä saa ostaa jostain, mutta ei...mulla on kotona pumppisetti ja toisinaan, kun en pääse tunnille, teen kotona. Tosin hiukan sovelletusti, kun en aina muista settejä täysin :)
  Combatissa on kyllä ihan oma fiiliksensä ja sitä on kivankatsoa!
  Itse liikun nyt pääasiassa salilla ja spinningissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bodypump on niin kivaa, pidän myös Body Attackista niinkuin kaikista Les Millsin tunneista. Niitä on kiva myös ohjata, vaikka tykkään myös tehdä tunneille omat musiikit :) Olisikin kiva jos Les Millsin tunteja voisi ostaa cd:nä. Näissä ohjaajan dvd / cd paketeissa on siis näytetty tunti liikkeineen ja ohjeineen ( niissä on myös aina neuvottu vaihtoehto kuinka pitää tunti jos haluaa siitä kevyemmän ) sekä musiikki erikseen.
   Kiva kun teet Bodypumpia kotona ja ei yhtään haittaa vaikka et muista kaikkia settejä ( nehän myös vaihtelevat tunnista toiseen, joita siis yleensä käytetään 8 viikkoa salista riippuen ) pääasia on että teet liikkeitä yhdelle lihasryhmälle n. yhden musiikkikappaleen verran. Näitä BP musiikkeja saatat löytää Youtubesta, jos muistat tunnin numeron, jolla olet käynyt.
   Salitreenit on ihan omajuttunsa ja siihen palaan täällä blogissa myöhemmin. Mutta on mun varsinainen rakkaus :D Ja toinen johon olen myös ihan koukussa on tietysti Spinning. Voiko oikeasti olla mitään hauskempaa !!!

   Poista
  2. Juu, mä olen kirjoitellut itelleni muistiin niitä ohjelmia, tyyliin "kolmella ylös, pudota, pidä"- jotta on sit helpompi kotona tehdä. Ja musat löytyy ihan soittolistoina! Kätevää!
   Voi, spinning...aivan sairaan kivaa! Välillä olen miettinyt, että kun se on iin kivaa, sitä vois ajatella itsekin ohjaavansa. No, ohimenevä ajatus ;)
   Mutta nyt salille, juoksumatolla ensin 15min, sit hyvä peppu/käsitreeni ja taasmaton kautta kotiin! Ei voi päivä paljon paremmin alkaa!
   Ihanaa viikonloppua

   Poista
  3. Kiva, että olet löytänyt soittolistat tunneista. Musiikkia kuuntelemalla muistat varmaan paremmin liikesarjat, sillä nehän menevät musiikin mukaan :)

   Spinning on hurjan hauskaa ja jos vähääkään siltä tuntuu kouluttaudu toki ohjaajaksi, käsittääkseni koulutetuista ohjaajista on pulaa, ainakin täällä pääkaupunki seudulla :)

   Kivaa ja tehokasta treeniä sinulle Mapsi sekä muutenkin ihanaa viikonloppua !

   Poista
 3. Minä olen näitä yksin kotona liikkuvia ihmisiä. En kestä ryhmätunteja ollenkaan. Eijeijei. En mene salillekaan ellei ole pakko. Kaverin kanssa voin ajoittain mennä. Suihkin kotona menemään perus kotijumppaa, ei sillä mitään nimeä liene. Kaksi erilaista, toinen yhdestä lehdestä löydetty, toinen PT:n tekemä. Erilaisia liikkeitä vaan hyvällä sykkeellä.

  Näin minä liikun, lienen aikamoinen poikkeus joukossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki me tehdään näitä jumppajuttujakin oman persoonallisuuden mukaan. Ja on hienoa, että sinulla on motivaatiota liikkua yksin, sekin on ihan ok. Minäkin olen liikkunut nyt viimeiset 2 vuotta pääasiassa yksin, Suomeen muuton jälkeen en ole löytänyt sellaista salia, jolla viihtyisin . . .Menee se näinkin, vaikka välillä ikävöin omalla *kotisalille*.

   Mutta hei pääasia, että liikutaan kuitenkin :)

   Poista
 4. Kiva postausaihe!
  En käy enää itse Les Mills tunneilla ihan vain siitä syystä, että vaihdon viime kesänä Elixialle ja siellä ei niitä ole. Aluksi pohdiskelin, että mitenhän käy, mutta Elixialta onneksi löytyy miltei kaikki vastaavat tunnit vähän eri nimisinä :) Cardio combat, Shape ja Dance aerobic ovat ehdottomia suosikkejani, tykkään koreografisista, keskivartaloa treenaavista ja "hyppivistä" tunneista. Powerissakin (Pump) käyn viikottain ihan siitä syystä, että olen laiska salitreenaaja juoksumattoa lukuunottamatta ja kiva niitä lihaksiakin on kerryttää.

  Aika hauskaa, että olet itse vetänyt jumppia, olen usein miettinyt, ett millaistahan se olisi! Ulkomailla asuessasi vai täällä Suomessa?

  Talvisin/keväisin juoksen paljon jumpissa, kesällä ja syksyllä tykkään juosta lenkkiä myös ulkona. Aina vhän fiiliksen mukaan. Äkkiä tulee laiska olo, jos ei ole pariin päivään mitään tehnyt.

  Hauskaa viikonloppua Sara! Lähdenkin tästä itseasiassa aamu-Poweriin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Le Millsin tunteja ei ole kovin monella salilla Suomessa, mikä on harmi. Tytär käy Elixialla ja siellä tosiaan on aika saman tyyppisiä tuntja. Itselläni on viikon lahjakortti Elixsialle, joten varmaan jossain vaiheessa käytän sen ja testaan heidän tuntejaan :D
   Kiva että käyt salilla noin monipuolisesti :) Juokseminen on kivaa myöskin, itsekin juoksen hyvällä ilmalla ulkona. Tosin melkein aina kaduilla kun en uskalla juosta yksin metsässä . . .;) Matolla juokseminen on myös ihan kivaa, vähän salista riippuen :D

   Olin ihan kokopäiväinen ryhmäliikunta tuntien ohjaaja ja PT ulkomailla asuessani. Tein myös joskus spinning tunteja sijaisena Suomessa käydessäni. Spinning ohjaajaksi itse asissa olen kouluttautunut Suomessa ja sitten Pilates ohjaaksi, Les Mills ohjaaksi ja PTksi ulkomailla. Tuntien ohjaaminen on kivaa :) Nyt olen ainakin toistaiseksi jättänyt sen koska päivätyön, perheen ja opiskelun kanssa aika ei riitä . . .

   Vauhdikasta Poweria ja muutenkin kivaa viikonloppua sinulle !

   Poista
 5. Kiva aihe! Vai olet toiminut ohjaajana, sehän mielenkiintoista! Minäkin kävin ennen Les Mills -tunneilla, kun silloisella salillani niitä tunteja oli tarjolla. Kävin pääasiassa pumpissa ja stepissä. Nykyisellä salillani ei ole Les Millsiä, mutta muuten mukavan monipuolisesti erilaisia jumppia. Käyn RVP:ssä, circuit trainingissa, coressa, joskus venytteyssä tai pilateksessa, kiinteytyksessä ja missä milloinkin. Yritän käydä salilla 2-3 kertaa viikossa ja sen lisäksi pari kertaa lenkillä (huom. paino sanalla _yritän_, sillä tälläkään viikolla en ole käynyt kertaakaan...) Syitä tietysti löytyy, tällä viikolla teatterikäynti, Hesan-reissu ja hirmukova pakkanen (ei viitsi käynnistää autoa salikäyntiä varten eikä edes lenkkeillä) ovat olleet syynä, mutta jospa huomenna saisin itseni salille raahattua. Nyt Putouksen pariin :) Hyvää viikonloppua!

  t. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ohjaajana toimiminen oli oikein mukavaa ja kiva tapa siirtyä työelämään takaisin kotirouva vuosien jälkeen :) Sinun jumpat kuulostaa aika kivalta combolta ja olen sitä mieltä että salille tai lenkille täytyy mennä silloin kun se itse tuntuu hyvältä tai siihen on riittävästi aikaa. Pakko treenaaminen ei ole mukavaa ja tuloksia tuskin tulee. Jos aina jää kotiin niin silloin tietysti pieni itsensä pakottaminen voi olla tarpeen :)

   Kivaa viikonloppua myös sinulle Tiina !

   Poista

Kiitos kommentistasi ! Thanks for your comment !

© Sara S. | All rights reserved.
Blog Design Handcrafted by pipdig